Versete de laudă și închinare incorectă

Hits: 2

2 Corinteni 10:18 Pentru că nu cine se laudă singur va fi primit, ci acela pe care Domnul îl laudă.

O închinare nepotrivită este cea care nu Îl înalță pe Dumnezeu, cea care vine doar din gură și nu din inimă. Închinarea care înalță alte lucruri mai mult decât numele lui Hristos. Dumnezeu nu este mulțumit de acea laudă venită dintr-o inimă rea, plină de răutate, egoism… Să ne curățim mai întâi viața și să ne concentrăm pe a-I da lui Dumnezeu o închinare care ÎL înalță doar pe EL.


1) Domnul a zis lui Ghedeon: „Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult, pentru ca să dau pe Madian în mâinile lui; el ar putea să se laude împotriva Mea şi să zică: „Mâna mea m-a izbăvit.” (Judecatori 7:2)
2) Şi împăratul lui Israel a răspuns: „Cine încinge armele să nu se laude ca cel ce le pune jos!” (1 Imparati 20:11)
3) Negreşit, n-avem îndrăzneala să ne punem alături sau în rândul unora din aceia care se laudă singuri. Dar ei, prin faptul că se măsoară cu ei înşişi şi se pun alături ei cu ei înşişi, sunt fără pricepere. (2 Corinteni 10:12)
4) Pentru că nu cine se laudă singur va fi primit, ci acela pe care Domnul îl laudă. (2 Corinteni 10:18)
5) Ci te-ai înălţat împotriva Domnului cerurilor; vasele din Casa Lui au fost aduse înaintea ta şi aţi băut vin cu ele, tu şi mai marii tăi, nevestele şi ţiitoarele tale; ai lăudat pe dumnezeii de argint, de aur, de aramă, de fier, de lemn şi de piatră, care nici nu văd, nici n-aud şi nici nu pricep nimic şi n-ai slăvit pe Dumnezeul în mâna căruia este suflarea ta şi toate căile tale! (Daniel 5:23)
6) De aceea să nu judecaţi nimic înainte de vreme, până va veni Domnul, care va scoate la lumină lucrurile ascunse în întuneric şi va descoperi gândurile inimilor. Atunci, fiecare îşi va căpăta lauda de la Dumnezeu. (1 Corinteni 4:5)
7) Eu sunt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n-o voi da altuia, nici cinstea Mea, idolilor. (Isaia 42:8)

Rugăciune

Dragă Tată Ceresc! Mă prezint înaintea Ta prin Domnul meu Iisus Hristos. Îți cer iertare pentru că am pus lucrurile materiale pe primul loc în viața mea înaintea Ta, renunțând la închinarea mea și punându-mi încrederea în ele. Iartă-mă că am lăsat alți oameni să intre în inima mea și nu pe Tine, aducând aroganță și autosuficiență în viața mea. Cuvântul Tău declară: "Eu sunt Domnul, acesta este numele Meu, și nu voi da altuia slava Mea, nici lauda Mea nu o voi da chipurilor cioplite". Doamne, dă-mi o ureche docilă pentru a asculta sfaturile care vin de la Tine și pentru a recunoaște din toată inima mea că Tu ești Dumnezeu mai presus de toate și demn de toată slava și onoarea. Astăzi renunț și alung din inima mea la idolatrie, mândrie și prostie. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!