Versete biblice despre îngrijirea corpului

Views: 19

Îi pasă lui Dumnezeu că avem grijă de trupurile noastre? În Biblie găsim o relație strânsă între corpul fizic și spiritualitate; Și, deși adesea ne gândim la cele două ca la elemente separate, în Scriptură vedem că acestea sunt conectate și că ambele influențează relația noastră cu Dumnezeu.

Aceste versete biblice ne vorbesc despre îngrijirea trupului și ne arată că îngrijirea sănătății noastre este un mod de a ne închina lui Dumnezeu; Mai mult, ne spun că ar trebui să ne tratăm cu respect pentru că nu suntem stăpâni pe noi înșine.

Sa nu mai dati in stapanirea pacatului madularele voastre, ca niste unelte ale nelegiuirii; ci dati-va pe voi insiva lui Dumnezeu, ca vii, din morti cum erati; si dati lui Dumnezeu madularele voastre, ca pe niste unelte ale neprihanirii. (Romani 6:13)

Va indemn, dar, fratilor, pentru indurarea lui Dumnezeu, sa aduceti trupurile voastre ca o jertfa vie, sfanta, placuta lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastra o slujba duhovniceasca. (Romani 12:1)

Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? 17 Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi. (1 Corinteni 3:16-17)

Fugiti de curvie! Orice alt pacat, pe care-l face omul, este un pacat savarsit afara din trup; dar cine curveste pacatuieste impotriva trupului sau. 19 Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant care locuieste in voi si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? 20 Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti, dar, pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (1 Corinteni 3:18-20)

Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat. (1 Corinteni 9:27)

Caci deprinderea trupeasca este de putin folos, pe cand evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare. 9 Iata un cuvant adevarat si cu totul vrednic de primit! (1 Timotei 4:8-9)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!