6 gânduri care generează anxietate

Views: 17

Puțină anxietate ne ajută să mergem mai departe. Dar multe dintre ele pot ajunge la extrem de a provoca atacuri de panică. Există factori declanșatori care duc în acest punct: gânduri care generează anxietate și pe care uneori nu le observăm. Pentru a evita acest tip de situație, trebuie să ținem cont de ce evenimente declanșează anxietatea.

1) Prezicerea viitorului

Studiile au arătat că încercarea de a ghici sfârșitul unei cărți creează conexiuni între creier, dar nu funcționează atunci când este aplicată în situații de zi cu zi. În încercarea de a prezice viitorul, devenim îngrijorați. Ne gândim ce ar putea merge prost și cât de groaznic ar merge. Acest lucru creează temeri nefondate și reprezintă o scurgere de energie. În plus, nu este o soluție pentru că viitorul este dincolo de puterile noastre.

A dori să prezice viitorul este contraproductiv: generează anxietate și poate deveni un obicei prost.

2) Gandindu-ne la ce este mai rău

Imaginarea scenariilor cele mai defavorabile este o cauză a anxietății. Să te gândești că doar rău se va întâmpla și că nu există speranță este o modalitate de a te pregăti pentru eșec. Toate aceste gânduri fac creierul să devină mai supărat decât este necesar. Rezultatul este că anxietatea preia controlul asupra minții și se manifestă în corp.

Atacurile de panică pot fi declanșate de gânduri despre un scenariu apocaliptic care există doar în mintea noastră.

3) Gândurile negative

A vedea doar partea pozitivă a vieții poate duce la un sentiment de realitate falsă. Dar a vedea doar negativul creează anxietate. Trebuie să existe un echilibru între ambele perspective. Niciuna dintre extreme nu este bună pentru sănătatea mintală. Ignorând lucrurile bune din viață putem suferi de stres și îngrijorare. Acestea se manifesta prin dureri musculare, migrene, insomnie, lipsa poftei de mancare si/sau pofta de a manca in exces.

Gândurile negative duc întotdeauna la anxietate și de aceea trebuie să le evităm.

4) Generalizați

Uneori, o experiență devine standardul după care măsurăm alte evenimente din viață. De exemplu, dacă după ce am mâncat căpșuni ne doare stomacul, data viitoare vom ezita să mâncăm respectivul fruct. Deși este o modalitate excelentă de a ne proteja de pericol, uneori creează anxietate. Există cazuri în care generalizarea a cauzat mai multe dificultăți decât problema în sine.

De exemplu, cineva moare după ce pe corp i-au apărut mici umflături roșii și, dacă generalizăm situația, orice urmă pe care o vedem ne poate duce cu gândul la moarte. Gânduri ca acesta provoacă anxietate pentru că luăm un eveniment izolat ca normă generală. Din acest motiv, trebuie să evaluăm fiecare caz separat și să nu ne lăsăm ghidați de o singură experiență proastă.

5) Gândește-te ≪ și dacă…? ≫

Cel mai rău lucru cu gândurile care încep cu „Dacă…?” Este că ne împiedică să mergem înainte. Gândiți-vă la posibilitățile a ceea ce ar putea sau ar putea cauza anxietate. Ele nu ajută la rezolvarea unei probleme. Nici nu sunt calea de ieșire dintr-un conflict. Ei nu pot repara trecutul sau preveni viitorul. Dar a continua să ne imaginăm scenariile posibile ne pune mintea într-o stare de anxietate. Atât de mult încât se pot transforma în atacuri de panică.

6) Pune etichete

Adesea, cele mai rele insulte vin de la noi înșine. Etichetarea este ceva ce facem zilnic, conștient sau inconștient. Dar atunci când acestea sunt negative, creierul nostru le consideră adevărate, chiar dacă nu sunt. A spune ≪Sunt anxios ≫, ≪Sunt neîndemânatic≫, ≪Sunt prost ≫ etc. este dăunătoare sănătății mintale. Aceste gânduri generează anxietate și afectează organismul.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!