Hristos reconcilierea noastră

Views: 25

Adam se bucura de părtășia și comuniunea perfectă cu Dumnezeu, înainte ca el să nu-l asculte în Grădină. Când Adam și Eva păcătuit pierdut părtășia cu Dumnezeu. Adam a încercat să se ascundă de Dumnezeu (Geneza 3: 8-11).

Această părtășie ruptă cu Dumnezeu trebuia să fie restaurată sau omul putea fi separat veșnic de prezența sfântă a lui Dumnezeu.

Apostolul Pavel ne-a spus că Dumnezeu „ne-a împăcat cu El însuși prin Hristos și ne-a dat slujirea reconcilierii: Dumnezeu a împăcat lumea în sine în Hristos, fără a lua pe oameni în considerare păcatele lor și ne-a încredințat mesajul reconcilierii (2 Corinteni 5: 18-19).

Dumnezeu reface o relație ruptă. Cuvântul „împăcați” înseamnă în mod corespunzător schimbarea, la fel ca modul de schimb de bani, și într-o relație de oameni, este să se schimbe de la vrăjmășie la prietenie și, în acest fel, să se împace.

Așa a făcut Dumnezeu atunci când și-a exercitat lucrarea față de noi, păcătoși în fața morții lui Hristos pentru păcatele noastre. Noi suntem cei care aveau nevoie de schimbarea de la vrăjmășie la prietenie cu Dumnezeu. Trebuie să fim împăcați cu Dumnezeu.

Din cauza jertfei ispășitoare a lui Hristos, oamenii în starea lor de păcat și alienare de la Dumnezeu sunt invitați să se împace cu El. Schimbarea atitudinii este de partea noastră, nu a lui Dumnezeu. Omul păcătos, răzvrătit și neascultător este cel care trebuie să se schimbe. Dumnezeu în dragostea și harul Său a ajuns la om și a oferit mijloacele prin care El ne-a putut împăca cu El.

Din cauza jertfei ispășitoare a lui Hristos, oamenii în starea lor de păcat sunt invitați să se împace cu Dumnezeu . Schimbarea atitudinii este de partea noastră, nu a lui Dumnezeu. Omul păcătos, răzvrătit și neascultător este cel care trebuie să se schimbe. Dumnezeu în dragostea și harul Său a ajuns la om și a oferit mijloacele prin care El ne-a putut împăca cu El.

Schimbarea care este necesară din partea noastră este pocăința și credința. O naștere spirituală aduce schimbarea în inimile noastre lui Dumnezeu.

Apostolul Pavel ne spune că suntem cei care au fost împăcați cu Dumnezeu în Hristos. „Pentru că în timp ce eram dușmani, am fost împăcați cu Dumnezeu prin moartea fiului său, mult mai mult, după ce am fost împăcați, vom fi mântuiți prin viața Lui” (Romani 5:10). Noi eram dușmani și ostili lui Dumnezeu. Până când această schimbare are loc în inimile noastre, suntem condamnați, expuși mâniei lui Dumnezeu.

Cum ne poate împăca Dumnezeu cu Sine? Moartea Fiului său este motivul pentru înlăturarea mâniei lui Dumnezeu și în acest fel primim reconcilierea.

Accentul acestor pasaje este asupra atitudinii lui Dumnezeu în har, care ne acționează pentru a ne schimba atitudinea față de El. Îl iubim pentru că ne-a iubit pe noi mai întâi.

Am primit „reconciliere” deoarece Hristos a oferit ispășire pentru păcatele noastre. Prin urmare, Dumnezeu poate să acționeze în conformitate cu neprihănirea și bunătatea lui inamică față de păcătoși. El nu a uitat că suntem păcătoși, nici nu ne împăcăm cu oamenii păcătoși. Trebuie să fim împăcați cu Dumnezeu din cauza vrăjmășiei noastre.

Păcatul întotdeauna separă și distruge relațiile. Așa cum Dumnezeu la căutat pe Adam după ce a păcătuit (Geneza 3: 9). El vine să ne găsească și ne-a împăcat cu el însuși.

Singura persoană care poate mijloci între păcătos și Dumnezeu și aduce reconciliere este Isus Hristos (1 Timotei 2: 5). Bariera care ne separă de Dumnezeu a fost înlăturată prin moartea lui Hristos. Împăcarea noastră cu Dumnezeu a fost posibilă din cauza sacrificiului fără păcat al lui Isus ca înlocuitor al nostru. Dumnezeu ne împacă cu El însuși prin răscumpărarea în Hristos. A fost un act al lui Dumnezeu pentru că „Dumnezeu era în Hristos împăcând lumea cu Sine.

Este un act de har. Noi nu merităm, dar Dumnezeu în dragostea Lui a luat inițiativa și a înlăturat barierele (2 Corinteni 5:21). Reconcilierea pentru credincios este completă. El a înlăturat toată vrăjmășia și nimic nu reprezintă un impediment pentru a fi în pace cu Dumnezeu. V-ați împăcat cu El?

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!