20 de Versete biblice despre autocontrol

Views: 144

Autocontrolul și autodisciplina sunt factori cheie în orice succes pe care îl dorești în viață, fără autodisciplină, îți va fi foarte greu să obții ceva de valoare durabilă.

Apostolul Pavel și-a dat seama de acest lucru când a scris în 1 Corinteni 9:25: „Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji.”

Sportivii olimpici se antrenează ani de zile cu singurul obiectiv de a atinge un moment de glorie, dar lupta pe care noi o ducem este mai importantă decât orice eveniment atletic, astfel încât autocontrolul nu este opțional pentru creștini.

Dumnezeu să vă binecuvânteze, azi vrem să vă prezentăm o listă de 20 versete biblice despre autocontrol.

1 Omul care nu este stapan pe sine este ca o cetate surpata si fara ziduri. (Proverbe 25:28)

2 Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta. (2 Timotei 1:7)

3 Cel incet la manie pretuieste mai mult decat un viteaz, si cine este stapan pe sine pretuieste mai mult decat cine cucereste cetati. (Proverbe 16:32)

4 De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta; cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni. (2 Petru 1:5-7)

5 Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-25)

6 Moartea si viata sunt in puterea limbii; oricine o iubeste, ii va manca roadele. (Proverbe 18:21)

7 Stiti bine lucrul acesta, preaiubitii mei frati! Orice om sa fie grabnic la ascultare, incet la vorbire, zabavnic la manie; (Iacov 1:19)

8 Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1 Corinteni 10:13)

9 De aceea sa nu dormim ca ceilalti, ci sa veghem si sa fim treji. (1 Tesaloniceni 5:6)

10 Nebunul indata isi da pe fata mania, dar inteleptul ascunde ocara. (Proverbe 12:6)

11 Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat si ne invata s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti si sa traim in veacul de acum cu cumpatare, dreptate si evlavie, (Tit 2:11-12)

12 Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat. (1 Corinteni 9:27)

13 Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia, ci sa va prefaceti, prin innoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea buna, placuta si desavarsita. (Romani 12:2)

14 Nebunul isi arata toata patima, dar inteleptul o stapaneste. (Proverbe 29:11)

15 Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. (1 Corinteni 9:25)

16 Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti. (Efeseni 6:12)

17 Facusem un legamant cu ochii mei si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare. (Iov 31:1)

18 Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina. (2 Ioan 1:8)

19 Nu te abate nici la dreapta, nici la stanga si fereste-te de rau. (Proverbe 4:27)

20 Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iarasi, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre. (1 Corinteni 7:5)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!