Transfigurarea lui Isus (cum a fost și explicația)

Views: 13

Momentul în care înfățișarea fizică a lui Iisus s-a schimbat pentru câteva clipe este cunoscut sub numele de transfigurarea lui Iisus. Potrivit relatării biblice, fața Lui a strălucit ca soarele, iar hainele Lui au devenit albe ca lumina. Alături de el, au apărut Moise și Ilie. Acest lucru s-a întâmplat într-un loc retras, pe un munte înalt, și în prezența a trei dintre discipolii săi: Petru, Iacov și Ioan.

Transfigurarea lui Iisus a demonstrat divinitatea sa. Fața și hainele sale strălucitoare au autentificat faptul că Isus nu era doar o altă ființă umană. În timpul transfigurării, un nor luminos a apărut și i-a învăluit, din care a ieșit o voce (vocea lui Dumnezeu Tatăl) care a spus: “Acesta este Fiul meu preaiubit; sunt mulțumit de el. Ascultați-l.

Petru, Iacov și Ioan, cei trei discipoli care îl însoțeau pe Isus, au trăit emoții amestecate. Ei au fost uimiți să vadă schimbarea lui Isus, să îi vadă pe Moise și pe Ilie, să audă vocea Tatălui și să vadă lumina strălucitoare care îl învăluia pe Isus. Dar, pe lângă uimire, au fost îngroziți, s-au temut de această manifestare a supranaturalului.

Sunt trei Evanghelii în care găsim relatarea acestui moment special: în Matei 17:1-9, Marcu 9:2-10 și Luca 9:28-36. Cu doar câteva zile înainte, Isus își anunțase moartea și învierea ucenicilor Săi. Acum, Petru, Iacov și Ioan au avut ocazia să vadă ceva uimitor care a confirmat divinitatea lui Iisus.

Petru a vrut să construiască trei corturi pentru Isus, Moise și Ilie, dar momentul a trecut. Dumnezeu a confirmat în mod audibil că Isus este Fiul Său preaiubit, iar apoi totul a revenit la normal. Iisus le-a cerut celor trei ucenici să păstreze secretul experienței până când va învia din morți, iar ei au făcut-o.

Care este semnificația transfigurării lui Iisus și de ce s-a întâmplat?

Transfigurarea lui Iisus a dat dovadă de divinitatea sa și a arătat gloria sa. Era important pentru Iisus să le fie clar celor mai apropiați trei discipoli ai săi că nu era doar un om bun sau un mare profet. El le-a permis lui Petru, Iacov și Ioan să asiste la acest moment pentru ca ei să înțeleagă cine era cu adevărat: Dumnezeu făcut om.

Apariția lui Moise și a lui Ilie a reprezentat domnia lui Iisus asupra legii și a profeților. Dintre cei trei, Isus era cel mai mare, iar vocea Tatălui din ceruri a confirmat acest lucru. Dumnezeu Tatăl a afirmat cine era Isus (Fiul Său preaiubit), satisfacția Sa cu privire la lucrarea lui Isus (Sunt foarte mulțumit de El) și suveranitatea și importanța Sa (Ascultați-L!).

Petru și Ioan au scris în scrisorile lor despre această experiență.

Ei au mărturisit despre puterea și slava manifestată în Isus în acel moment, pentru că este important ca și noi să avem clar că Isus a fost mai mult decât un om minunat. El este Dumnezeu întrupat, Dumnezeu atotputernic, și în El avem încrederea noastră în viața veșnică. El trăiește, iar noi vom locui cu El pentru toată veșnicia.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!