Iisus Hristos: cine este Iisus conform Bibliei

Visits: 5

Iisus este considerat figura centrală și cea mai importantă a creștinismului. El și învățăturile sale reprezintă fundamentul credinței creștine. Deși viața lui Iisus a fost relativ scurtă, a transformat istoria omenirii și a avut un impact atât de mare încât aceasta a fost împărțită în înainte de Hristos și după Hristos.

Iisus a fost un mare învățător care a vorbit și a predat despre Împărăția lui Dumnezeu. El a făcut multe miracole și a arătat cât de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru omenire. În timpul anilor de slujire, a mers din oraș în oraș vorbind despre importanța pocăinței și a credinței în vestea bună pe care venise să o împărtășească. Misiunea sa a fost de a-i împăca pe oameni cu Dumnezeu.

El a arătat puterea lui Dumnezeu prin vindecări și eliberări. Oamenii care fuseseră bolnavi sau legați spiritual au fost vindecați și eliberați după ce l-au întâlnit. Puterea lui Dumnezeu era în Isus și se manifesta liber oriunde mergea.

Isus a profitat de orice ocazie pentru a învăța mulțimile despre dragostea necondiționată a lui Dumnezeu. Dumnezeu iubește pe cei aleși și dorește să aibă o relație personală cu fiecare din ei. Toți cei care cred în Isus și în mesajul său vor simți dragostea lui Dumnezeu în inima lor.

Isus a învățat, de asemenea, despre importanța de a avea credință în dragostea și puterea lui Dumnezeu. Alte învățături principale ale sale au fost importanța umilinței și a compasiunii, precum și faptul că toți oamenii sunt egali în fața lui Dumnezeu. Toată lumea merită să fie tratată cu dreptate și compasiune, în special cei aflați în nevoie și la marginea societății.

Pentru credincioșii în el, Iisus nu a fost doar un mare învățător sau profet. Isus este Fiul lui Dumnezeu care a fost răstignit și a înviat. Pentru oamenii creștini, Isus este viu, așezat la dreapta lui Dumnezeu Tatăl. Într-o zi, el se va întoarce pentru a-și găsi Biserica, pentru a fi împreună pentru eternitate.

Cine a fost Isus din Nazaret și de ce este important acest lucru?

Isus este a doua persoană a Trinității, Dumnezeu făcut trup. Isus a venit pe pământ ca semn al iubirii lui Dumnezeu. Ființele umane s-au îndepărtat de Dumnezeu, dar Dumnezeu dorește ca noi să ne împăcăm cu El. Când a venit, Isus a deschis calea pentru ca această reconciliere să fie posibilă.

Iisus a trăit acum mai bine de 2.000 de ani în regiunea Israelului și, în timpul vieții sale, a făcut lucruri incredibile, arătând o mare dragoste și compasiune pentru toți oamenii. Isus a învățat despre iubirea lui Dumnezeu și despre iubirea celorlalți, a arătat cum să fii bun, plin de compasiune și generos.

De asemenea, a făcut multe miracole. Iisus a vindecat oameni bolnavi de diferite boli. El a eliberat oameni de opresiunea demonică și a ajutat oameni care aveau probleme mari. El a făcut totul din dragoste și pentru gloria lui Dumnezeu Tatăl.

Cu toate acestea, cel mai uimitor lucru este că Isus și-a dat viața pentru a ne salva pe toți. A fost răstignit pe o cruce, dar trei zile mai târziu, a înviat din morți, arătându-și puterea asupra morții. Toți cei care cred în Isus pot avea o relație specială cu Dumnezeu și pot obține viața veșnică. Isus este o sursă de speranță și de iubire pentru toți cei care îl urmează și se încred în el.

Detalii despre viața lui Iisus

Profețiile despre venirea sa și locul unde s-a născut

Nașterea lui Iisus a fost profețită cu mulți ani înainte de a avea loc. În Isaia 7:14, citim profeția despre o tânără fecioară care va da naștere unui copil deosebit. În Isaia 9:6, se vorbește despre un copil care va veni, va domni și va aduce pacea. Prin urmare, poporul lui Israel a trăit în așteptarea lui Mesia, cel care va veni să îi elibereze.

La mulți ani după ce au fost scrise aceste profeții, Maria, mama lui Isus, a fost vizitată de îngerul Gabriel. Acesta a anunțat-o că, deși nu era căsătorită, va fi însărcinată de către Duhul Sfânt. Copilul ei va fi foarte special, va fi numit Fiul lui Dumnezeu și va începe o domnie care nu se va sfârși niciodată.

Iisus s-a născut în Betleem, un orășel din Iudeea, în Palestina de astăzi. Părinții pământești ai lui Iisus se numeau Maria și Iosif, descendenți ai neamului regelui David, din care se spunea că va veni Mesia. După câțiva ani, familia s-a mutat în Nazaret și de aceea Iisus este cunoscut sub numele de Iisus din Nazaret.

Copilăria lui Iisus

Biblia nu oferă prea multe detalii despre copilăria lui Iisus, dar vorbește despre o întâmplare petrecută când avea 12 ani. Așa cum făcea în fiecare an, se dusese cu familia sa la Ierusalim pentru sărbătoarea Paștelui. Când sărbătoarea s-a încheiat, au pornit pe drumul de întoarcere. Cu toate acestea, copilul Iisus rămăsese acolo neobservat.

După o zi de călătorie fără să-l vadă pe Iisus, părinții lui au început să se îngrijoreze. L-au căutat printre rude și cunoscuți, dar nu l-au găsit și au decis să se întoarcă la Ierusalim. Acolo l-au găsit în templu, stând printre învățători, ascultându-i și punându-le întrebări. Toți cei care îl ascultau erau uimiți de inteligența și de răspunsurile sale. Părinții lui au fost uimiți.

L-au certat pentru că i-a speriat atât de mult, dar, deși nu prea înțelegeau ce se întâmpla, știau în inima lor că era un copil special.

Botezul său și începutul slujbei sale

În copilărie, Iisus a trăit cu părinții, frații și surorile sale și a învățat meseria de tâmplar de la tatăl său pământesc, Iosif. La vârsta de aproximativ 30 de ani, Iisus și-a început slujirea. Vărul său, Ioan Botezătorul, propovăduise venirea lui Mesia, deschizând calea pentru slujirea lui Iisus. Iisus s-a dus la el pentru a fi botezat în râul Iordan.

După botez, Duhul lui Dumnezeu l-a condus pe Isus în pustie, unde a petrecut 40 de zile și 40 de nopți fără mâncare. În timpul acestor zile, diavolul l-a ispitit pe Iisus, încercând să împiedice începutul slujbei sale. Isus a rămas neclintit și, la sfârșitul postului, a început să predice mesajul Împărăției lui Dumnezeu.

Isus a ales 12 oameni ca discipoli ai săi, care sunt cunoscuți sub numele de apostoli. Aceștia i-au fost prieteni și tovarăși și au împărțit cu el cei trei ani de slujire. I-au ascultat învățăturile, i-au văzut minunile, au fost transformați și s-au pregătit să continue lucrarea lui Isus după moartea sa.

L-au văzut pe Isus vindecând orice fel de boală, hrănind mulțimile și chiar înviind morții. De asemenea, au ascultat învățăturile lui Iisus, care a profitat de fiecare ocazie pentru a predica despre dragostea lui Dumnezeu și pentru a învăța principii valoroase pentru viața de zi cu zi.

Principalele sale învățături

Iisus a predat în principal prin parabole, povestind întâmplări cu o situație comună pentru a da o învățătură de ordin moral. Prin intermediul acestora, el a pus accentul pe iubirea necondiționată față de Dumnezeu și față de ceilalți, inclusiv față de dușmani și de cei defavorizați.

El a predicat despre importanța iertării și a reconcilierii cu semenii noștri. A învățat că măreția se găsește în slujirea celorlalți și în umilința în fața lui Dumnezeu și a celorlalți.

Isus a căutat să îi apropie pe oameni de Dumnezeu. El și-a încurajat adepții să aibă credință în Dumnezeu Tatăl și să se încreadă în planul său divin. El a pledat pentru dreptate socială și pentru practicarea unei vieți etice și morale drepte și a oferit promisiunea vieții veșnice pentru cei care cred în el ca Domn și Mântuitor.

În unele momente, Isus nu numai că a învățat, dar a și făcut minuni. Isus a profitat de orice ocazie pentru a arăta atât dragostea și compasiunea lui Dumnezeu, cât și puterea Sa incomparabilă. Unele dintre cele mai cunoscute miracole ale sale au fost învierea lui Lazăr, înmulțirea pâinilor și a peștilor și când a potolit furtuna.

Moartea și învierea sa

Isus a fost răstignit la trei ani după ce și-a început slujirea. Autoritățile iudaice l-au arestat, l-au acuzat de blasfemie și l-au adus în fața guvernatorului roman, Pontius Pilat. Deși Pilat l-a găsit pe Iisus nevinovat, a cedat presiunii poporului și a ordonat crucificarea sa.

Cu toate acestea, Iisus nu a rămas mort. El a înviat din morți trei zile mai târziu și a apărut nu numai ucenicilor săi, ci și multor alte persoane în următoarele 40 de zile. Isus trăiește și încă lucrează în viețile tuturor celor care îl primesc în inimile lor ca Domn și Mântuitor. Amin

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!