10 versete biblice pentru a întări duhul

Visits: 45

Uneori, viața ne lovește, ceea ce pare prea puternic pentru noi. Ce bine e să știm că avem puterea pe care Dumnezeu o dă tuturor celor care îl iubesc!

Noi, copiii lui Dumnezeu, nu suntem singuri sub nicio formă. Deuteronom 31:8 spune: „ Domnul însuşi va merge înaintea ta, El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!””

Domnul ne însoțește și merge înaintea noastră. El este puterea noastră în orice moment și putem avea încredere în el. Să ne uităm la câteva versete în care găsim putere să facem față momentelor grele.

1) Dumnezeu ne susține

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Nu ar trebui să ne temem sau să fim tulburați. Dumnezeu este cu noi în mijlocul oricărei situații și ne susține cu mâna Sa dreaptă biruitoare. Știm că a câștigat deja bătălia, viețile noastre îi aparțin pentru totdeauna. Indiferent de dificultatea cu care ne confruntăm, mâna lui ne susține astfel încât să putem merge înainte sprijiniți de el. Să avem mereu încredere în puterea lui.

2) Dispunem de ajutorul lui Dumnezeu

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. (Psalmi 28:7)

Dumnezeu ne dă puterea de care avem nevoie în mijlocul dificultăților și încercărilor noastre. El pune un scut protector în jurul nostru, putem avea încredere că ajutorul și apărarea lui vor veni la momentul potrivit. Să nu uităm să vă oferim cântece de mulțumire pentru tot ceea ce face în numele nostru.

3) Puterea Lui este în noi

Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. De aceea simt plăcere în slăbiciuni, în defăimări, în nevoi, în prigoniri, în strâmtorări, pentru Hristos; căci când sunt slab, atunci sunt tare. (2 Corinteni 12:9-10)

Putem învăța ceva nou în mijlocul fiecărei situații. Apostolul Pavel a avut și boli și dificultăți, dar a învățat să se bucure în mijlocul tuturor. L-au insultat, l-au persecutat, a suferit mult din dragostea pentru Hristos, dar știa că Dumnezeu nu-l va părăsi niciodată. Ca și Pavel, și noi avem susținere a lui Dumnezeu, care ne reînnoiește puterea și ne ajută să continuăm statornici în El.

4) Moștenirea noastră

Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stânca inimii mele şi partea mea de moştenire. (Psalmi 73:26)

Dacă ne concentrăm la noi înșine, la corpurile noastre fragile și la imperfecțiunile noastre, vom fi descurajați. Vom fi întăriți când privim la Dumnezeu, la puterea Lui și moștenirea vieții veșnice ca pe copiii Săi. Problemele noastre aici sunt temporare, dar moștenirea noastră este veșnică, plină de mântuire și bucurie. Orice altceva va fi lăsat în urmă pentru totdeauna.

5) Dumnezeu nu obosește

Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel veşnic, Domnul a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă. El dă tărie celui obosit şi măreşte puterea celui ce cade în leşin. Isaia (40:28-29)

Uneori ne este greu să înțelegem măreția și puterea lui Dumnezeu. Trebuie să ne amintim că el este creatorul a tot, că ne cunoaște pe deplin și este atent la tot ce se întâmplă. Lucrează în favoarea copiilor săi în orice moment, nu se odihnește zi și noapte. Putem merge oricând la Dumnezeu pentru a ne da forță nouă și pentru a ne ajuta în mijlocul forfotei zilnice. Nu este surprins de nimic din ceea ce ni se întâmplă, ochii lui sunt pe întreg Pământul și mâna lui este gata să acționeze în favoarea celor care se tem de el.

6) Bucuria lui Dumnezeu ne întărește

Ei le-au zis: „Duceţi-vă de mâncaţi cărnuri grase şi beţi băuturi dulci şi trimiteţi câte o parte şi celor ce n-au nimic pregătit, căci ziua aceasta este închinată Domnului nostru; nu vă mâhniţi, căci bucuria Domnului va fi tăria voastră.” (Neemia 8:10)

De multe ori ne descurajam cand vedem amploarea problemelor noastre si poate chiar simtim ca ne pierdem speranta. Trebuie să stăm aproape de Dumnezeu și să-i cerem să ne reînnoiască cu bucuria Sa, să ne ajute să ne fixăm privirea asupra puterii Lui și tăriei pe care ne-o dă. Bucuria Domnului nu este o bucurie trecătoare, ci o certitudine plină de pace și încredere care ne determină să mergem înainte, încrezători că Dumnezeu va lucra.

7) Ne putem refugia în Dumnezeu

Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz. (Psalmi 9:9)

Luptele și dificultățile noastre nu trebuie să ne paralizeze. Trebuie să căutăm în mod activ prezența lui Dumnezeu pentru că acolo găsim noua putere de care avem nevoie. Dumnezeu este refugiul nostru și, ca un bun refugiu care este, ne apără de atacurile dușmanului. Să nu încetăm oricând să mergem la el în rugăciune pentru a primi balsamul revigorant și înnoitor care ne va încuraja să continuăm și să perseverăm.

8) Dumnezeu este mai mare decât circumstanțele

O cântare. Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. (Psalmi 46:1-2)

Devenim copleșiți fixându-ne privirea asupra circumstanțelor din jurul nostru. Trebuie să învățăm să ne concentrăm asupra măreției și puterii lui Dumnezeu pentru că nu există nimic și nimeni mai mare sau mai puternic decât el. Chiar și în mijlocul cutremurelor, uraganelor sau altor catastrofe putem experimenta pacea lui Dumnezeu, aceea care se naște din încrederea deplină de a ști că suntem în mâinile Lui și că El deține controlul asupra tuturor.

9) Să nu ne îndoim de credincioșia lui Dumnezeu

Credincios este Domnul: El vă va întări şi vă va păzi de cel rău. (2 Tesaloniceni 3:3)

În mijlocul oricărei situații trebuie să ne amintim că Dumnezeu este întotdeauna credincios. Alții ne pot dezamăgi, dar el nu ne va eșua niciodată. Știm că, apelând la el, ne oferă puterea și protecția de care avem nevoie pentru a merge mai departe. De la el primim puterea fizică, spirituală sau emoțională pentru a putea avansa și câștiga în numele lui.

10) Puterea mea vine de la Dumnezeu

Pot totul în Hristos care mă întăreşte. (Filipeni 4:13)

Copiii lui Dumnezeu pot avansa în orice situație, deoarece puterea noastră vine de la Dumnezeu. Apostolul Pavel trăise în mijlocul penuriei și, de asemenea, în abundență. Dar el a rămas statornic și bucuros tot timpul pentru că prezența și puterea lui Dumnezeu l-au susținut. Era clar despre chemarea și misiunea lui și, mai presus de toate, știa în cine are încredere.

Asemenea lui, putem trăi în deplină încredere că ceea ce aduce Dumnezeu sau nu aduce în viața noastră este întotdeauna cel mai bun. Putem avea încredere știind că el ne va acorda mereu puterea necesară pentru a continua și a îndeplini munca pe care ne-a încredințat-o.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!