10 Versete de laudă și închinare în poezia ebraică

Views: 20

Există multe moduri de a lăuda și de a ne închina Dumnezeului nostru, iar poezia ebraică este unul dintre ele, Dumnezeu ne cunoaște inimile și ceea ce dorește este ca noi să oferim această închinare în duh și în adevăr, nu contează în ce limbă sau în ce formă o faci, doar închină-te lui în adevăr și acea închinare va ajunge în prezența lui. Unul dintre poemele ebraice pe care le găsim în Biblie este:

(Ieremia 9:23-24) Aşa vorbeşte Domnul: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.
Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.


1) atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie? (Iov 38:7)
2) Căci cel ce moare nu-şi mai aduce aminte de Tine; şi cine Te va lăuda în Locuinţa morţilor? (Psalmi 6:5)
3) Un om este preţuit după măsura priceperii lui, dar cel cu inima stricată este dispreţuit. (Proverbe 12:8)
4) Rău! Rău!” zice cumpărătorul, şi plecând, se fericeşte. (Proverbe 20:14)
5) Nu te făli înaintea împăratului şi nu lua locul celor mari; (Proverbe 25:6)
 6) Să te laude altul, nu gura ta, un străin, nu buzele tale. (Proverbe 27:2)
7) Am lăudat, dar, petrecerea, pentru că nu este altă fericire pentru om sub soare decât să mănânce şi să bea, şi să se înveselească; iată ce trebuie să-l însoţească în mijlocul muncii lui, în zilele vieţii pe care i le dă Dumnezeu sub soare. (Eclesiastul 8:15)
8) Căci nu Locuinţa morţilor Te laudă, nu moartea Te măreşte, şi cei ce s-au coborât în groapă nu mai nădăjduiesc în credincioşia Ta. (Isaia 38:18)
9) Aşa vorbeşte Domnul: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.
Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul. (Ieremia 9:23-24)
10) Scapă-mi sufletul de sabie şi viaţa din ghearele câinilor! (Psalmi 22:20)

Rugăciune

Dragă Tată Dumnezeule atotputernic! Doamne, te laud pentru lucrările tale minunate, tu ești Dumnezeul cerului și al pământului și nimic nu se poate compara cu măreția ta, toată creația te laudă, îți cântă și se prosternează în fața ta. Doamne, căci mari sunt lucrările Tale, Doamne, nenumărate sunt minunile Tale, mari cât cerurile. Te voi binecuvânta și voi înălța numele Tău în vecii vecilor, Tu ești mare, și din generație în generație voi sărbători și voi vesti faptele Tale mărețe. A Ta să fie toată slava și cinstea. Amin!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!