14 Versete biblice despre cântec

Views: 295

Muzica este o artă pe care omenirea a perfecționat-o de-a lungul secolelor. În Biblie descoperim că muzica este un mijloc de a ne închina pe Dumnezeu. El nu subliniază că este singura cale, dar spune că este o modalitate de a exprima recunoștință și laudă.

Acestea sunt câteva versete biblice care ne ajută să ne amintim importanța muzicii în venerarea lui Dumnezeu și modul în care o putem implementa în părtășia noastră zilnică.


1 Dar eu voi canta puterea Ta; dis-de-dimineata voi lauda bunatatea Ta. Caci Tu esti un turn de scapare pentru mine, un loc de adapost in ziua necazului meu. (Psalmii 59)

2 Pe la miezul noptii, Pavel si Sila se rugau si cantau cantari de lauda lui Dumnezeu; iar cei inchisi ii ascultau. (Faptele Apostolilor 16:25)

3 Cuvantul lui Hristos sa locuiasca din belsug in voi in toata intelepciunea. Invatati-va si sfatuiti-va unii pe altii cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, cantand lui Dumnezeu cu multumire in inima voastra. (Coloseni 3:16)

4 Fiindca bunatatea Ta pretuieste mai mult decat viata, de aceea buzele mele canta laudele Tale. Te voi binecuvanta, dar, toata viata mea, si in Numele Tau imi voi ridica mainile. (Psalmii 63:3-4)

5 Tu esti ocrotirea mea, Tu ma scoti din necaz, Tu ma inconjori cu cantari de izbavire. (Psalmii 32:7)

6 Cantati lui Dumnezeu, laudati Numele Lui! Faceti drum Celui ce inainteaza prin campii. Domnul este Numele Lui: bucurati-va inaintea Lui! El este tatal orfanilor, aparatorul vaduvelor, El, Dumnezeu, care locuieste in Locasul Lui cel Sfant. (Psalmii 68:4-5)

7 Voi face din Tine bucuria si veselia mea, voi canta Numele Tau, Dumnezeule preainalt, (Psalmii 9:2)

8 Eu am incredere in bunatatea Ta, sunt cu inima vesela, din pricina mantuirii Tale: cant Domnului, caci mi-a facut bine! (Psalmii 13:5-6)

9 Te voi lauda printre popoare, Doamne, Te voi canta printre neamuri. (Psalmii 108:3)

10 Cand Te voi lauda, voi fi cu bucuria pe buze, cu bucuria in sufletul pe care mi l-ai izbavit; (Psalmii 71:23)

11 Am strigat catre El cu gura mea, si indata lauda a fost pe limba mea. (Psalmii 66:17)

12 Caci scapam pe saracul care cerea ajutor si pe orfanul lipsit de sprijin. Binecuvantarea nenorocitului venea peste mine, umpleam de bucurie inima vaduvei. (Iov 29:12-13)

13 Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi canta, da, si voi suna din instrumentele mele. (Psalmii 57:7)

14 Este vreunul printre voi in suferinta? Sa se roage! Este vreunul cu inima buna? Sa cante cantari de lauda! (Iacov 5:13)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!