20 de Versete biblice despre trădare

Views: 365

Cea mai nobilă persoană care a pășit vreodată pe pământ a suferit o mare trădare, cel care avea cea mai pură și sinceră inimă în care nu se găsea răul, care fiind atât de perfect și-a arătat dragostea față de toți cei care i-au întors spatele în ciuda a câte ar fi făcut pentru ei la un moment dat în viața lor, niciodată nu au cunoscut o inimă atât de transparentă ca a lui, dar, cu toate acestea, a fost trădat de mulți, de fapt a fost trădat și de tine, vorbesc despre cea mai frumoasă persoană pe care o poți avea în viața ta, îmi imaginez că știi deja cine este? , Da, este Isus din Nazaret.

El fiind atât de bun și de drept, a trecut prin atâtea umilințe fiind nevinovat, unul dintre oamenii în care se încredea cu atâta siguranță și-a dat viața, iar cei care spuneau că sunt de partea lui atunci când l-au văzut într-un moment nepotrivit l-au abandonat, știu că poate și tu ai trecut prin situații similare, știu și eu cât de mult doare să fii trădat, dar pot să vă mai spun că leacul perfect pentru tot ceea ce poate simțiți că vă împiedică să mergeți mai departe se numește Iertare, iar Isus este cel mai mare exemplu în acest sens, iertarea vă eliberează viața și vă ajută să trăiți fără resentimente, imaginați-vă cum v-ați simți dacă în fiecare zi Dumnezeu vă amintește de trecutul vostru, imaginați-vă cum ați putea trăi știind că îl dezamăgiți pe Dumnezeu în fiecare zi și el nu vă iartă, ar fi greu să trăiți așa, nu-i așa? , Îți spun toate astea pentru că vei începe să te simți bine când vei conștientiza că și tu ai dat greș și ai fost iertat, acum este rândul tău să faci la fel, pot să înțeleg cum te simți, dar nu trăi cu amintirea amară a trădării, nu face același lucru pe care ți l-au făcut ei ție, Fă diferența cu faptele tale bune și vei vedea răsplata Tatălui, cunoaște-l pe Dumnezeu și lasă Duhul Sfânt să-ți mângâie viața și te asigur că în curând te vei vindeca și vei zâmbi pentru noul tău răsărit, dar lasă-l pe Dumnezeu să-și facă lucrarea în tine, refugiază-te în dragostea lui Isus și în jertfa lui pe cruce, urmează-i exemplul și fii liber.

Trădarea este un act de desecretizare a unei promisiuni, a unei încrederi sau a unui angajament făcut de cineva față de altul. În prezent, mulți oameni se confruntă foarte frecvent cu acest lucru și are efecte psihologice profunde. Să fii înjunghiat pe la spate de confidentul sau partenerul tău poate fi foarte traumatizant și iată câteva referințe de versete din Biblie care să te ajute să faci față unor momente dificile precum trădarea.

Uite versete biblice despre trădare


1) Şi Isus i-a zis: „Iudo, cu o sărutare vinzi tu pe Fiul omului?” (Luca:22-48)

2) Atunci mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii şi se vor urî unii pe alţii. (Matei 24:10)

3) Chiar şi acela cu care trăiam în pace, în care îmi puneam încrederea şi care mânca din pâinea mea, ridică şi el călcâiul împotriva mea. (Psalmii :41-9)

4) Cine umblă cu bârfe dă pe faţă lucrurile ascunse; şi cu cel ce nu-şi poate ţine gura să nu te amesteci. (Proverbe 20:19)

5) Recunoaşte-ţi numai nelegiuirea, recunoaşte că ai fost necredincioasă Domnului Dumnezeului tău, că ai alergat încoace şi încolo la dumnezei străini, sub orice copac verde, şi că n-ai ascultat glasul Meu, zice Domnul. (Ieremia 3:13)

6) Căci poporul Meu a săvârşit un îndoit păcat: M-au părăsit pe Mine, Izvorul apelor vii, şi şi-au săpat puţuri, puţuri crăpate care nu ţin apă. (Ieremia 2:13)

7) Omul neastâmpărat stârneşte certuri, şi pârâtorul dezbină pe cei mai buni prieteni. (Proverbe 16:28)

8) Căci Dima, din dragoste pentru lumea de acum, m-a părăsit şi a plecat la Tesalonic. Crescens s-a dus în Galatia, Tit în Dalmatia. (2 Timotei 4:10)

9) Dar toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească cele scrise prin proroci.” Atunci toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit. (Matei 25:56)

10) Căci chiar fraţii tăi şi casa tatălui tău te vând, ei înşişi strigă în gura mare după tine. Nu-i crede când îţi vor spune vorbe prietenoase. (Ieremia 12:6)

11) Nu un vrăjmaş mă batjocoreşte, căci aş suferi: nu potrivnicul meu se ridică împotriva mea, căci m-aş ascunde dinaintea lui. Ci tu, pe care te socoteam una cu mine, tu, frate de cruce şi prieten cu mine! Noi, care trăiam împreună într-o plăcută prietenie şi ne duceam împreună cu mulţimea în Casa lui Dumnezeu! (Psalmii 55:12-14)

12) După ce a spus aceste cuvinte, Isus S-a tulburat în duhul Lui, a mărturisit şi a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că unul din voi Mă va vinde.” (Ioan 13:21)

13) Când au auzit ei lucrul acesta, s-au bucurat şi i-au făgăduit bani. Şi Iuda căuta un prilej nimerit ca să-L dea în mâinile lor. (Marcu 14:11)

14) Aceia în care mă încredeam mă urăsc, aceia pe care îi iubeam s-au întors împotriva mea. (Iov 19:19)

15) O slujnică l-a văzut cum şedea la para focului, s-a uitat ţintă la el şi a zis: „Şi omul acesta era cu El. ”Dar Petru s-a lepădat şi a zis: „Femeie, nu-L cunosc.” Peste puţin, l-a văzut un altul şi a zis: „Şi tu eşti unul din oamenii aceia.” Iar Petru a zis: „Omule, nu sunt dintre ei.” Cam după un ceas, un altul întărea acelaşi lucru şi zicea: „Nu mai încape îndoială că şi omul acesta era cu El, căci este galileean.” Petru a răspuns: „Omule, nu ştiu ce zici.” Chiar în clipa aceea, pe când vorbea el încă, a cântat cocoşul. Domnul S-a întors şi S-a uitat ţintă la Petru. Şi Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: „Înainte ca să cânte cocoşul te vei lepăda de Mine de trei ori.” (Luca 56:61)

16) Apără-ţi pricina împotriva aproapelui tău, dar nu da pe faţă taina altuia, ca nu cumva, aflând-o cineva, să te umple de ruşine şi să-ţi iasă nume rău care să nu se mai şteargă. (Proverbe 25:9-10)

17) Dar iată că mâna vânzătorului Meu este cu Mine la masa aceasta. (Luca 22:21)

18) Căci ştia pe cel ce avea să-L vândă; de aceea a zis: „Nu sunteţi toţi curaţi.” (Ioan 13:11)

19) Rănile făcute de un prieten dovedesc credincioşia lui, dar sărutările unui vrăjmaş sunt mincinoase. (Proverbe 27:6)

20) Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om; (Psalmii 118:8)

Rugăciune

Te laud pentru că Tu ești Drept, Sfânt și Vrednic de toată lauda și închinarea, Tu ești Dumnezeul meu, pacea mea în furtună și ajutorul meu prompt. Doamne, în numele lui Isus, vin la Tine în mijlocul acestei suferințe cu care mă confrunt ca o trădare. Ajută-mă să iert, căci simt că puterea mea este la sfârșit, dar înțeleg că a ta începe aici. Tată, mai întâi de toate vindecă-mi mintea și inima, nu permite ca amărăciunea și tristețea pe care o simt să îmi afecteze sufletul și nici relația pe care o am cu Tine. Cu siguranță, credincioșia și loialitatea Ta este incomparabilă Doamne, adevărata iubire vine de la Tine și prin Duhul Tău cel Sfânt, de aceea te rog să mă umpli de iubire față de această persoană care prin fapte și cuvinte a încercat să-mi rănească inima, ai milă de ea, pentru că în cuvântul Tău se spune: "Mulți se vor poticni atunci, se vor trăda unii pe alții și se vor urî unii pe alții". Binecuvântat ești Doamne, căci cuvântul tău mi-a fost refugiu și dragostea ta este prezentă în timp ce trec prin această trădare. Tu, Isuse, ai fost trădat, ispitit, negat, umilit și batjocorit din cauza mea, pentru că plătind povara răutății mele, asupra ta, Doamne, a căzut povara păcii mele. Fă-mă să înțeleg că ființele umane sunt slabe și schimbătoare și predispuse să eșueze sau să fie eșuate. Purifică-mi mintea, inima și acele sentimente pe care vrăjmașul a vrut să le semene în mine, dezrădăcinează-le în numele lui Isus. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!