27 Versete biblice despre Răstignire

Views: 162

În primul secol, crucea a fost un instrument de necinste și dreptate – conform standardelor umane – dar datorită lui Hristos crucea înseamnă pentru noi onoare și har divin care are ca rezultat mântuirea noastră și restabilirea relației noastre cu Dumnezeu. Gândiți-vă la aceste versete biblice în lumina Evangheliei.

1 “Stiti ca dupa doua zile va fi Pastile; si Fiul omului va fi dat ca sa fie rastignit!” (Matei 26:2)

2 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati. (1 Petru 2:24)

3 Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evrei 12:2)

4 Dar ingerul a luat cuvantul si a zis femeilor: “Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit. 6 Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul; (Matei 28:5-6)

5 Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. (Isaia 53:4)

6 Fiindca propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii; dar pentru noi, care suntem pe calea mantuirii, este puterea lui Dumnezeu. (1 Corinteni 1:18)

7 Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Galateni 2:20)

8 El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, 7 ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. 8 La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. (Filipeni 2:6-8)

9 Cine nu-si ia crucea lui si nu vine dupa Mine nu este vrednic de Mine. (Matei 10:38)

10 Nu este aici, ci a inviat. Aduceti-va aminte ce v-a spus pe cand era inca in Galileea, 7 cand zicea ca: “Fiul omului trebuie sa fie dat in mainile pacatosilor, sa fie rastignit, si a treia zi sa invie.”( Luca 24:6-7)

11 “Iata ca ne suim la Ierusalim, si Fiul omului va fi dat in mainile preotilor celor mai de seama si carturarilor. Ei Il vor osandi la moarte 19 si-L vor da in mainile Neamurilor, ca sa-L batjocoreasca, sa-L bata si sa-L rastigneasca; dar a treia zi va invia.” (Matei 20:18-19)

12 El le-a zis: “Nu va inspaimantati! Cautati pe Isus din Nazaret care a fost rastignit: a inviat, nu este aici; iata locul unde Il pusesera. (Marcu 16:6)

13 In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui. 6 Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului; (Romani 6:5-6)

14 Apoi a zis tuturor: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze. (Luca 9:23)

15 Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Isus Hristos, si pe El rastignit. (1 Corinteni 2:2)

16 Iata ca El vine pe nori. Si orice ochi Il va vedea; si cei ce L-au strapuns. Si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui! Da, Amin. (Apocalipsa 1:7)

17 Apoi a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai si le-a zis: “Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine insusi, sa-si ia crucea si sa Ma urmeze. (Marcu 8:34)

18 Pilat le-a zis: “Dar ce sa fac cu Isus, care Se numeste Hristos?” “Sa fie rastignit!”, i-au raspuns cu totii. (Matei 27:22)

19 Dupa ce L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti, pentru ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul care zice: “Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au tras la sorti.” (Matei 27:35)

20 Pilat a vrut sa faca pe placul norodului, si le-a slobozit pe Baraba; iar pe Isus, dupa ce a pus sa-L bata cu nuiele, L-a dat sa fie rastignit. (Marcu 15:15)

21 Multi din iudei au citit aceasta insemnare, pentru ca locul unde fusese rastignit Isus era aproape de cetate: era scrisa in evreieste, latineste si greceste. (Ioan 19:20)

22 Hristos a fost impartit? Pavel a fost rastignit pentru voi? Sau in numele lui Pavel ati fost voi botezati? (1 Corinteni 1:13)

23 dar noi propovaduim pe Hristos cel rastignit, care pentru iudei este o pricina de poticnire, si pentru Neamuri, o nebunie; (1 Corinteni 1:23)

24 In adevar, El a fost rastignit prin slabiciune; dar traieste prin puterea lui Dumnezeu. Tot astfel si noi suntem slabi in El, dar, prin puterea lui Dumnezeu, vom fi plini de viata cu El fata de voi. (2 Corinteni 13:4)

25 O, galateni nechibzuiti! Cine v-a fermecat pe voi, inaintea ochilor carora a fost zugravit Isus Hristos ca rastignit? (Galateni 3:1)

26 Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei. (Galateni 5:24)

27 In ce ma priveste, departe de mine gandul sa ma laud cu altceva decat cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este rastignita fata de mine, si eu fata de lume! (Galateni 6:14)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!