3 consecințele păcatului

Views: 54

Este atât de ușor să păcătuim, poate de aceea minimalizăm consecințele sale și nu le realizăm decât atunci când vine momentul să le înfruntăm. C. S. Lewis a scris: ≪Avem o iluzie ciudată că timpul anulează păcatul. Dar timpul nu schimbă cu nimic nici faptul, nici vina păcatului. În Biblie aflăm că singurul care poate să ne ierte și să ne uite păcatele este Dumnezeu; totuși, acest lucru nu ne scutește de a suferi consecințele.

Geneza 3 povestește cum Adam și Eva au fost alungați din Grădina Edenului din cauza păcatului lor. De atunci încolo, toți urmașii lor (noi) au fost privați de multe privilegii. Din aceeași poveste putem afla că păcatul are următoarele efecte:

1) Te îndepărtează de Dumnezeu

Când Adam și Eva au păcătuit, s-au ascuns de Dumnezeu. Acest lucru arată că, după ce a păcătuit, omul se îndepărtează de Dumnezeu. Romani 3:23 spune:

Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu poate locui acolo unde există păcat. Mai mult, atunci când cineva este în culpă și iubește răul lumii, devine dușman al lui Dumnezeu (Iacov 4:4).

Suflete preacurvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu.

2) Te distruge

Păcatul afectează o persoană mult mai mult decât își poate da seama. Păcatul le-a adus frică și rușine lui Adam și Evei, iar acestea erau sentimente pe care nu le mai experimentaseră niciodată înainte.

De obicei, atunci când cineva comite un păcat, încearcă să îl ascundă și să îl păstreze pentru sine; cu toate acestea, păstrarea secretelor s-a dovedit a fi dăunătoare pentru sănătatea și liniștea sufletească a cuiva. Păcatele generează sentimente negative și distructive pentru persoana respectivă, care pot fi dificil de reparat.

3) Îți distruge relația cu ceilalți.

Adam a dat vina pe Eva, iar ea a dat vina pe șarpe. Păcatul ruinează relația pe care o avem cu ceilalți, nu numai pentru că uneori preferăm să dăm vina pe alții, ci și pentru că acțiunea în sine îi rănește pe ceilalți. De exemplu, familiile au de suferit din cauza infidelității unuia dintre soți, un grup este divizat de bârfe sau minciuni, o crimă a cuiva afectează comunitatea etc.

¿Ce putem face?

Păcatul are o soluție: Domnul Isus. 1 Timotei 2:5 spune că singurul mijlocitor între Dumnezeu și om este Isus Hristos; prin urmare, dacă cineva vrea să fie iertat de păcatele sale, trebuie să vină la El și să-și mărturisească toate greșelile. 1 Ioan 1:9 spune:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.

Dumnezeu este dragoste și vrea să restabilească toate consecințele pe care le aduce păcatul. Nimic nu este imposibil pentru El; Dumnezeu vă spune acum:

Pocăiţi-vă, dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare (Faptele apostolilor 3:19)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!