7 versete biblice de citit în aceste vremuri nesigure

Views: 42

Este atât de greu să ai pace astăzi dupa cum sunt lucrurile în lume, așa că iată 7 versete din Biblie, de citit în aceste vremuri tulburi și nesigure.

Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb; de aceea, voi, copii ai lui Iacov, n-aţi fost nimiciţi. (Maleahi 3:6)

Există ceva mângâietor în a ști că Dumnezeu nu se schimbă. Ce-ar fi dacă Dumnezeu ar fi ca un om (El nu este! Dacă sar răzgândi și ar decis să nu ne salveze?! Acesta este riscul pentru orice „dumnezeu” care se răzgândește, dar Dumnezeu spune: „Nu mă schimb”, și din acest motiv, Israelul nu a fost distrus cu totul. Chiar dacă Israel a neascultat constant de Dumnezeu, Dumnezeu își va ține promisiunea lui Avraam că sămânța lui va fi ca nisipurile mării. Astăzi, marea majoritate a evreilor L-au respins pe Isus ca Mesia lor, dar vine ziua în care vor crede în sfârșit. Dumnezeu știe asta, astfel încât să putem avea încredere în toate promisiunile lui Dumnezeu, pentru că El nu se schimbă.

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

Sfatul apostolului Pavel este bun; Dacă ești îngrijorat de ceva, atunci roagă-te pentru acel „orice” și „totul”. Este ca și cum ai renunța la controlul problemelor tale și le-ai preda lui Dumnezeu. Când am încercat tot ce se putea, tot ce putem face este să ne rugăm. Asta ar trebui să distrugă orice anxietate pe care am putea-o avea.

Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. (1 Petru 5:7)

Dacă ai pescuit vreodată la muscă, știi cât de important este să-ți arunci musca în locul potrivit, iar locul potrivit pentru a-ți arunca toate neliniștile este să le arunci pe toate asupra Lui. Asta pentru că Lui îi pasă de tine. Nu vrea ca tu să cari toate acele bagaje. Vino pentru că numai El vă poate oferi adevărată odihnă. Nu te vei odihni niciodată dacă porți singur toate acele anxietăți.

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. (Proverbe 3:5-6)

Este pe un teren instabil cel care se sprijină pe înțelepciunea umană. Chiar și atunci când credem că știm ce este cel mai bun, propria noastră înțelepciunea palidează în comparație cu înțelepciunea lui Dumnezeu. Dacă Îl recunoaștem în fața oamenilor, El ne va îndrepta cărările doar înainte, dar tot ce trebuie să facem este să avem încredere în El și nu în noi înșine.

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit. (Psalmi 55:22)

Încă o dată citim despre ideea de a ne arunca grijile sau poverile asupra lui Dumnezeu. El ne poate susține atunci când totul eșuează. Îi pasă de noi și vrea să lăsăm toate grijile asupra Lui. Nu mai încerca să te descurci singur cu totul, aceasta este tendința nuastră. Descarcându-și totul în minte, psalmistul ar putea fi încrezător că Dumnezeu nu va lăsa să fie mișcat. Numai El ne poate susține, dar aruncarea tuturor neliniștilor asupra Lui ne ajută în mare măsură să ne menținem.

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” (Matei 11:28-30)

Acestea pot fi versurile mele preferate când încep să mă simt copleșită. Știu că Domnul meu este gata și dispus să mă ajute cu sarcinile grele pe care uneori încerc să le port singur. Isus ne amintește de modul în care era folosit jugul în vremurile străvechi. Jugurile au ajutat să împartă încărcătura cu ceilalți boi, făcând încărcăturile oarecum mai ușoare. Când ne aruncăm poverile asupra Domnului, abia atunci putem găsi adevărata odihnă. Motivul este că jugul lui Isus este moale și povara lui ușoară. ¿De ce? Pentru că Isus este Dumnezeu și poate face față oricărei sarcini. ¿eu? nu atât de mult.

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)

Promisiunea lui Dumnezeu este pentru tine și pentru toți cei care cred. Pentru cei care s-au încrezut în Hristos, El este întotdeauna cu noi. Aceasta este o promisiune de la Dumnezeu, prin urmare nu există niciun motiv să fii descurajat. El ne va da putere când ne simțim slăbiți și ne va ține cu mâna Lui dreaptă când suntem pe cale să cădem. Când lucrurile par incerte, putem fi siguri de un lucru. El este cu noi și pentru noi.

Concluzie

¿Ce te îngrijorează fratele sau sora mea? ¿Este dificultăți financiare? ¿Îți faci griji pentru jobul tău? ¿Ai îngrijorări cu privire la un copil risipitor sau un nepot? ¿Este o boală sau o relație care are probleme? Oricare ar fi, luați camionul cu basculantă și descărcați totul asupra Lui, pentru că Dumnezeu este atotputernic și el are grijă de noi. Dacă nu te-ai încrezut niciodată în Hristos, nu ai acces la Dumnezeu sau ajutor de la Isus Hristos. Până când Dumnezeu nu te aduce la pocăință și nu îți pui încrederea în Hristos, ești singur în încercarea de a duce orice neliniște și orice povară. Astăzi este ziua mântuirii, așa că nu amâna asta și nu-ți împietri inima față de Evanghelie (2 Corinteni 6:2). Nimeni nu are garanția că mâine va veni. Dacă Hristos s-ar întoarce chiar acum și tu nu ești mântuit, vine judecata (Apocalipsa 20:12-15), așa că de ce să nu te încrezi în Mântuitorul astăzi și să-L lași să ducă ceea ce tu nu poți purta. El este acolo… așteaptă.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!