31 de Versete pentru a dedica soțului sau soției tale

Views: 397

Biblia păstrează printre versetele sale frumoase referiri la dragostea de cuplu. Deși au fost scrise în alte momente ale istoriei, valoarea lor este încă valabilă pentru cuplurile creștine care trăiesc în credință și își mărturisesc dragostea unul față de celălalt, onorându-L pe Dumnezeu și familia lor. Biblia ne învață respectul față de ceilalți, iar în cuplu acest respect trebuie să fie elaborat și reprodus într-un dialog continuu în care ambele părți au posibilitatea de a-și prezenta punctul de vedere, sentimentele și perspectivele asupra unei probleme.

Cuvintele au o mare putere. Atunci când cineva îi spune o frază romantică persoanei iubite, își arată dragostea și cât de mult îi pasă. Nu trebuie să trimiteți o scrisoare de dragoste lungă, ci doar un bilet scurt, un mesaj text, o postare pe o rețea de socializare sau câteva cuvinte de afecțiune.

În Biblie există unele texte care pot fi dedicate unei persoane speciale.


1) Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile. (Proverbe 10:12)

2) Să mă sărute cu sărutările gurii lui! Căci toate dezmierdările tale sunt mai bune decât vinul, (Cantarea Cantarilor 1:2)

3) Ce frumos eşti, preaiubitule, ce plăcut eşti! Verdeaţa este patul nostru! (Cantarea Cantarilor 1:16)

4) Preaiubitul meu este al meu, şi eu sunt a lui; el îşi paşte turma între crini. (Cantarea Cantarilor 2:16)

5) Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai niciun cusur. (Cantarea Cantarilor 4:7)

6) Mi-ai răpit inima, soro, mireaso, mi-ai răpit inima numai cu o privire, numai cu unul din lănţişoarele de la gâtul tău! (Cantarea Cantarilor 4:9)

7) Ce lipici în dezmierdările tale, soro, mireaso! Dezmierdările tale preţuiesc mai mult decât vinul, şi miresmele tale sunt mai plăcute decât toate miroznele! (Cantarea Cantarilor 4:10)

8) Pune-mă ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe braţul tău; căci dragostea este tare ca moartea, şi gelozia este neînduplecată ca Locuinţa morţilor; jarul ei este jar de foc, o flacără a Domnului. Apele cele mari nu pot să stingă dragostea, şi râurile n-ar putea s-o înece; de ar da omul toate averile din casa lui pentru dragoste, tot n-ar avea decât dispreţ. (Cantarea Cantarilor 8:6-7)

Îți recomandăm să citești: Versete despre dragostea lui Dumnezeu

9) Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. (1 Corinteni 13:4-7)

10) Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit. (1 Corinteni 13:8)

11) Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. (1 Corinteni 13:13)

12) În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica; pentru că frica are cu ea pedeapsa; şi cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. (1 Ioan 4:18)

13) De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. (Geneza 2:24)

14) Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)

15) Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Marcu 10:9)

16) Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos. (Efeseni 5:21)

17) Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, şi lipiţi-vă tare de bine. (Romani 12:9)

18) Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel. (Luca 6:31)

19) Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile. (Proverbe 10:12)

20) Abia trecusem de ei şi am găsit pe iubitul inimii mele. L-am apucat şi nu l-am mai lăsat până nu l-am adus în casa mamei mele, în odaia celei ce m-a zămislit. (Cantarea Cantarilor 3:4)

21) Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el. (1 Ioan 4:16)

22) Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. (1 Petru 4:8)

23) Iubiţi-vă unii pe alţii cu o dragoste frăţească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia. (Romani 12:10)

23) Şi dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; şi funia împletită în trei nu se rupe uşor. (Eclesiastul 4:12)

24) Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste! (1 Corinteni 16:14)

25) Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unii pe alţii, cum v-am iubit Eu. (Ioan 15:12)

26) Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4:32)

27) Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. (Eclesiastul 4:9)

28) Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre. (1 Petru 3:7)

29) Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. (Proverbe 31:10)

30) căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El Se numeşte Dumnezeul întregului pământ, (Isaia 54:5)

31) cu toată smerenia şi blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste şi căutaţi să păstraţi unirea Duhului, prin legătura păcii. (Efeseni 4:2-3)

Ce părere ai avut despre aceste versete biblice despre dragostea de cuplu? Căsătoria este o experiență unică pe care trebuie să o prețuim și să o respectăm, de aceea trebuie să unim cuplul în numele lui Dumnezeu, mai ales în cele mai dificile momente. Mai ai și alte versete biblice despre Dragostea de cuplu cu care ai vrea să contribui la comunitate? Lasă mesajul tău în comentarii.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!