5 lucruri care te vor ajuta să descoperi voia lui Dumnezeu pentru tine

Views: 44

Trăim într-o lume oarecum confuză, care ne oferă o mare varietate de alternative la orice problemă sau situație. Cu toate acestea, ceea ce ne dorim cu adevărat ca și copii ai lui Dumnezeu este să facem voia Domnului nostru și să-L ascultăm în fiecare domeniu al vieții noastre. Cum putem ști care este voia Tatălui pentru noi în anumite momente?

Există 5 lucruri care te pot ajuta să înțelegi care este voia lui Dumnezeu pentru viața ta în mijlocul oricărei circumstanțe:

  1. Vorbește cu Dumnezeu în fiecare zi
  2. Obișnuiește-te să citești și să studiezi Biblia.
  3. Permiteți-i Duhului Sfânt să vă călăuzească
  4. Respingeți păcatul
  5. Căutați ajutorul fraților și surorilor mature în Domnul.
Învaţă-mă să fac voia Ta, căci Tu eşti Dumnezeul meu. Duhul Tău cel bun să mă călăuzească pe calea cea dreaptă! (Psalmi 143:10)

1) Vorbește cu Dumnezeu în fiecare zi

Cultivă-ți relația cu Dumnezeu! Dacă dorința ta este să cunoști voia Lui, trebuie să petreci timp cu El în fiecare zi. Cel mai bun mod de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a înțelege planul Său pentru tine este să-ți aprofundezi relația cu El. Exprimați-I dorința dumneavoastră de a trăi în cadrul scopurilor Sale. Cereți-I să vă dezvăluie dorința Sa pentru dumneavoastră în acest moment din viața dumneavoastră. El tânjește ca tu să trăiești în ascultare, așa că poți fi sigur că te va ajuta.

Dar nu vă limitați doar la a vorbi cu Dumnezeu: faceți-vă timp să ascultați, de asemenea, direcția Lui. Vă amintiți deodată un verset biblic? Citește-l și întreabă-L pe Dumnezeu cum să îl pui în practică. Îți vine cineva în minte? Sună-i sau trimite-i un mesaj. Poate că Dumnezeu te îndeamnă să binecuvântezi acea persoană în vreun fel. Sau poate că acea persoană îți dă un sfat biblic sau îți oferă un cuvânt de încurajare.

În timp ce vă rugați, vă vine în minte un mod diferit sau nou de a aborda o problemă? Cereți-i lui Dumnezeu curaj și putere pentru a acționa așa cum vă îndrumă El. Dacă ați ascultat vocea Lui, El vă va ajuta să puneți în practică ceea ce ați simțit în inima dumneavoastră în timp ce ați vorbit cu El.

2) Obișnuiți să citiți și să studiați Biblia.

Vreți să știți ce spune Dumnezeu despre un subiect sau o situație? Studiază ce spune Biblia în mod specific despre acea situație sau despre situații similare. Dumnezeu a lăsat multe instrucțiuni clare în Cuvântul Său. De aceea este atât de important să-l citim și să-l studiem pentru a înțelege cum vrea Dumnezeu să acționăm în orice situație.

Trebuie să iei o decizie financiară? Biblia vorbește mult despre bani. Citind-o, vei învăța cum să acționezi într-un mod plăcut lui Dumnezeu atunci când te ocupi de bunurile tale. Îți este greu să relaționezi cu cineva? Te întrebi cum ar trebui să te porți cu ceilalți? În Biblie există o mulțime de sfaturi despre cum să relaționăm unii cu alții.

Există multe și variate subiecte în Biblie. Dumnezeu ne-a dat îndrumări clare pentru multe dintre problemele vieții. Dar pentru a le descoperi trebuie să petreci timp în Cuvântul Său.

Este esențial să ne amintim că, dacă ceva este contrar a ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, nu este voia lui Dumnezeu. Indiferent cât de bine te simți sau cât de ușor par lucrurile, dacă ceva contravine Bibliei, nu se află în planul lui Dumnezeu pentru viața ta.

Timpul pe care îl petreci citind și studiind Biblia va fi timp bine petrecut. Citind Cuvântul lui Dumnezeu veți primi îndrumarea de care aveți nevoie pentru a lua deciziile corecte în fața Domnului și pentru a face voia Lui.

3) Permiteți-i Duhului Sfânt să vă călăuzească.

L-ai acceptat pe Hristos ca Domn și Mântuitor al tău? Atunci ești un copil al lui Dumnezeu, iar Duhul Sfânt locuiește în tine (citește 1 Corinteni 6:19-20 și 2 Tesaloniceni 2:13). Fiți atenți la Duhul Sfânt în timpul rugăciunii și, de asemenea, în timp ce vă ocupați de sarcinile zilnice. Dacă ai cerut direcția lui Dumnezeu pentru viața ta, El îți va vorbi inimii tale și îți va arăta ce ai de făcut.

Învățați să discerneți vocea lui Dumnezeu și mișcarea Lui în inima voastră. Duhul Sfânt se întristează atunci când alegem să nu-L ascultăm pe Dumnezeu. Recunoașteți șoapta Lui, felul în care vă avertizează să nu faceți ceva care contravine a ceea ce vrea Dumnezeu pentru dumneavoastră!

Odată, Isus le-a explicat ucenicilor săi importanța venirii Duhului Sfânt. El a rezumat lucrarea Sa pentru ei în felul următor:

Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare. (Ioan 16:13)

Deci aceasta este una dintre sarcinile Duhului Sfânt: să ne convingă sau să ne îndemne să ne corectăm căile atunci când păcătuim și ne îndepărtăm de planul lui Dumnezeu pentru viața noastră. El ne călăuzește spre ceea ce este adevărat și drept, astfel încât să umblăm conform Legii lui Dumnezeu. Fiți atenți la Duhul Sfânt!

4) Respingeți păcatul

Hotărăște-te în inima ta să te supui lui Dumnezeu și spune nu păcatului. În Hristos ești deja o creatură nouă (citește 2 Corinteni 5:17), dar trebuie să alegi să respingi păcatul și să umbli în ascultare de Dumnezeu în fiecare zi.

Cultivându-ți relația cu Dumnezeu în rugăciune, citind Cuvântul și ascultând de îndrumarea Duhului Sfânt, vei fi echipat pentru a recunoaște capcanele diavolului. Credința ta va fi mai fermă și mai puternică pentru a respinge păcatul și a persevera în Domnul.

Acest lucru nu înseamnă că nu veți avea lupte. Ispitele nu vor dispărea. De aceea, trebuie să fiți pregătiți și alerți pentru a le recunoaște și a le înfrunta. Dar nu vă temeți, Dumnezeu v-a permis să biruiți atunci când a revărsat harul Său asupra voastră și v-a acordat mântuirea. Fiți vigilenți și respingeți tot ceea ce vă îndepărtează de la voia lui Dumnezeu.

Căci harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toţi oamenii, a fost arătat
şi ne învaţă s-o rupem cu păgânătatea şi cu poftele lumeşti şi să trăim în veacul de acum cu cumpătare, dreptate şi evlavie,
aşteptând fericita noastră nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Hristos. (Tit 2:11-13)

5) Căutați ajutorul fraților maturi în Domnul.

Există momente în care ne simțim confuzi și ne este greu să luăm decizia corectă. Întoarce-te la familia ta în Hristos, vorbește cu frați maturi în Domnul, înțelepți și plini de Duhul Sfânt. Ascultați sfatul biblic al celor care Îl iubesc pe Dumnezeu și dau un exemplu trăind în conformitate cu voia Sa.

De asemenea, poți să le ceri să ți se alăture în momentele tale de rugăciune și post pentru a căuta împreună călăuzirea Domnului. Există frați cu darul discernământului care te vor ajuta să distingi ce este de la Dumnezeu și ce nu este. Rugăciunile și sfaturile lor te vor ajuta să iei deciziile corecte în conformitate cu ceea ce spune Domnul în Cuvântul Său.

 vreau să fac voia Ta, Dumnezeule!” Şi Legea Ta este în fundul inimii mele. (Psalmi 40:8)
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!