14 rugăciuni prin care să vorbești cu Dumnezeu

Visits: 107

Rugăciunea înseamnă a vorbi cu Dumnezeu și este ceva ce putem face în orice moment sau în mijlocul oricărei situații. Dumnezeu este atent la strigătul copiilor săi și putem veni cu încredere în prezența lui ori de câte ori avem nevoie de el. Vorbește cu el astăzi!

1) Domnul și Dumnezeul meu, ești atât de bun!

Domnul și Dumnezeul meu, ești atât de bun! Vă mulțumesc pentru binecuvântarea de a putea vedea această nouă zi. Vă mulțumesc pentru familia mea și pentru sănătatea pe care ne-o oferiți. Fii cu noi în această zi, în timp ce ne îndeplinim fiecare dintre sarcinile noastre și ajută-ne să facem tot ce putem pentru gloria și onoarea ta. Vrem să fii înălțat în tot ceea ce facem, Tată iubitor.

Doamne, vrem să trăim pentru tine astăzi și în fiecare zi a noastră. Vrem să te ascultăm și să trăim după voia ta. Marea noastră dorință este să vă mulțumim în tot ceea ce facem. Te rugăm să ne ajuți să fim o binecuvântare pentru toți cei din jurul nostru.

Binecuvântează-ne astăzi și ai grijă de mine, de familia mea și de toți cei pe care îi iubim, Tată. Ne aflăm în mâinile tale. Dă-ne o zi plină de pace, te rog. În numele lui Isus, amin.

2) O mie de mulțumiri, Doamne

O mie de mulțumiri, Doamne, pentru această nouă zi pe care îmi permiți să o încep. Este atât de plăcut să mă trezesc știind că ești cu mine! În această dimineață primesc pacea și iubirea ta. Vă mulțumesc pentru că întotdeauna mă însoțiți și mă ajutați. Astăzi vreau să fiu atent la prezența ta și la vocea ta pentru a umbla după voia ta.

Te rog să mă protejezi și să mă ghidezi în această zi. Vreau să mă îndrumi în tot ceea ce am de făcut cu familia mea, la serviciu și oriunde mă duc. Vreau să fac voia ta și să fiu sensibil la direcția ta. Ajută-mă să știu când să vorbesc și când să tac. Fie ca cuvintele mele să reflecte dragostea și grija voastră sinceră pentru ceilalți oameni. Vreau să trăiesc pentru tine astăzi și pentru totdeauna. În numele lui Isus, amin.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru această nouă zi pe care îmi permiți să o încep. Te rog să mă protejezi și să mă ghidezi în tot ceea ce am de făcut. Vreau să fac voia Ta astăzi și în veci. Te iubesc, Doamne, Dumnezeul meu. Amin.

3) Tată Dumnezeule, Îți mulțumim pentru credincioșia Ta.

Tată Dumnezeule, îți mulțumim pentru credincioșia ta în aprovizionarea familiei noastre zi de zi. Îți mulțumim că avem un loc unde să locuim și că în fiecare zi putem mânca ceva. Aveți grijă de noi și ne ajutați mereu și pentru asta vă suntem foarte recunoscători.

În acest moment Îți mulțumim pentru mâncarea care se află pe masa noastră și pe care o vom mânca în curând. Mă rog ca aceasta să fie bună pentru corpul nostru și să ne dea puterea de care avem nevoie pentru a continua. Ajută-ne să ne amintim mereu că tu ești cel care dăruiești tot ce este bun. În numele lui Isus Hristos, amin.

4) Cât de bun ești, Doamne!

Ce bun ești, Doamne! Suntem plini de recunoștință pentru faptul că întotdeauna ai grijă de toate nevoile noastre și că ne ajuți în toate împrejurările. Ai fost și ești credincios să ne ajuți, așa că îți mulțumim astăzi.

Tatăl nostru, îți mulțumim foarte mult pentru această hrană pe care ne-ai oferit-o ca să ne bucurăm chiar acum. Îți mulțumim că în fiecare zi ne dai suficientă hrană pentru a ne hrăni și pentru a ne da putere să mergem mai departe. Ajută-ne să fim mereu atenți la grija ta iubitoare, la providența ta și să fim recunoscători. În numele lui Isus, amin.

5) Doamne, mângâie-i și întărește-i pe cei care suferă.

Doamne, este atâta suferință în această lume! Este adesea dificil să vedem tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Tată iubitor, te rog, mângâie-i și întărește-i pe cei care suferă astăzi. Ajutați-i să vă simtă prezența într-un mod special și să știe că nu îi veți lăsa singuri în niciun moment. Tată, fie ca ei să vadă mâna ta la lucru, aducându-le ajutorul de care au nevoie.

Doamne Dumnezeule, fie ca prezența ta plină de iubire să aducă ușurare și speranță celor care suferă din cauza bolii, a persecuției, a foametei, a nedreptății sau a altor situații dificile. Lucrează, Domnul meu, în mijlocul suferinței. Acoperă-i cu pacea ta, ca să simtă prezența ta întăritoare. Acordă-le victoria în mijlocul circumstanțelor lor. Mă rog ca toți aceștia să primească astăzi o atingere a iubirii tale și să simtă pacea ta. În numele Fiului tău iubit, Isus Hristos, amin.

Tată Dumnezeule, fii alături de cei care sunt pe punctul de a leșina din cauza suferinței lor. Îmbrățișează-i, Doamne. Reînnoiește-le spiritul cu prezența ta vindecătoare și liniștește-le durerea. Prin Isus Hristos, amin.

6) Tată, ocrotește-ne și ne izbăvește de rău.

Tată iubitor, trăim într-o lume plină de pericole. Îți mulțumim că ne putem baza pe prezența ta protectoare în orice moment. Te rog să fii cu noi în această zi și să ne izbăvești de tot răul. Te rog, Doamne, ocrotește-ne astăzi și ajută-ne să fim înțelepți ca să nu ajungem în situații periculoase.

Doamne, Dumnezeul meu, dă-ne înțelepciunea de a ști cum să acționăm în toate împrejurările. Nu vrem să umblăm în căutarea pericolului, dar nici nu vrem să trăim închiși și plini de frică. Vrem să ne călăuzești zi de zi și te rugăm să pui în jurul nostru un gard protector care să ne ferească de rău. Îți mulțumim că ești mereu alături de noi și că ești refugiul nostru. Prin Isus Hristos, amin.


Aboneaza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!


7) Iubite Doamne, am nevoie de mai mult din tine

Iubite Tată și Dumnezeul meu, recunosc că am nevoie de mai mult din tine, de mai multă prezență a ta în ființa mea. Înnoiește-mi spiritul, vreau să mă îndrăgostesc din nou de tine, fie ca dragostea mea pentru tine să crească din ce în ce mai mult în fiecare zi. Sufletul meu însetează după tine, Doamne. Potolește această sete de prezența ta și de mișcarea ta în viața mea, te rog.

Doamne, așa cum s-a rugat psalmistul în Psalmul 51:10-12, mă rog: “Creează în mine o inimă curată, Doamne, și înnoiește fermitatea duhului meu. Nu mă îndepărta din prezența ta și nu-mi lua Duhul tău sfânt. Redă-mi bucuria mântuirii Tale; să mă susțină un duh ascultător”. Îți cer asta din inimă, Doamne. În numele lui Isus, amin.

8) Îți mulțumim pentru prezența ta în viața noastră


Iubite Doamne, eu și familia mea îți mulțumim pentru prezența ta în viața noastră și pentru grija ta zilnică. Este o mare binecuvântare să Te avem ca Domn și Mântuitor al nostru. Vrem să trăim fiecare zi pentru slava ta, Doamne.

Acum te rugăm să ne ajuți să ne acorzi timpul de care avem nevoie pentru a ne odihni și a ne recăpăta forțele. Îți mulțumim că ești cu noi mereu, zi sau noapte, fie că suntem acasă sau pe stradă, prezența ta este cu noi. Continuă să ne protejezi de tot răul și să ne întărești.

Te iubim, Doamne, și vrem să trăim mereu pentru Tine. Fii cu noi în fiecare zi, continuă să ne dai putere și sănătate. În numele Fiului Tău Isus, amin.

9) Domnul meu și Dumnezeul meu, Tu ești scutul nostru protector.

Domnul meu și Dumnezeul meu, Tu ești scutul nostru protector și în Tine ne vom încrede în veci. Apără-ne de tot răul în această zi, te rog. Fie ca brațele tale să ne înconjoare în orice moment și prezența ta să fie cu noi în orice situație. Tată, te rugăm să trimiți îngerii Tăi să ne vegheze în toate căile noastre (Psalmul 91:11).

Nu știm ce ne rezervă această zi, dar știm că putem conta pe prezența și ajutorul dumneavoastră. Îți mulțumim că ne putem refugia în tine în mijlocul oricărei probleme sau circumstanțe. Tu lucrezi pentru cei care se tem de tine, noi suntem copiii tăi. Păzește-ne de rău în această zi, te rog. În numele Fiului Tău Isus Hristos. Amin.

Doamne, Tu ești scutul nostru protector și în Tine ne vom încrede pentru totdeauna. Fie ca brațele tale să ne înconjoare în această zi și să ne protejeze de rău. În numele lui Isus Hristos, Fiul tău iubit, amin.

10) Doamne, acoperă-mă cu prezența Ta.

Iubite Doamne, trăim vremuri grele și uneori pare că veștile rele abundă. Vreau să mă refugiez în tine! Am nevoie să simt îmbrățișarea ta mângâietoare și să-mi amintesc că în tine am pace. Acoperă-mă cu prezența ta și ajută-mă să-mi amintesc că tu ești Dumnezeul cel atotputernic și că tu controlezi totul.

Tată Dumnezeule, îți mulțumesc că prezența ta mă întărește în mijlocul dificultăților. În mâinile tale pun situațiile dificile prin care trecem individual și ca familie. Îți mulțumesc că știu că vei lucra și vom vedea manifestarea puterii tale. În mâinile tale suntem. Te rugăm să ne ajuți să simțim ajutorul și mângâierea ta în orice moment. În tine am încredere. În numele lui Isus, amin.

11) Tată ceresc, astăzi îmi amintesc de cei care suferă.

Dragă Tată ceresc, astăzi vreau să-mi amintesc de cei care suferă din cauza bolii, a șomajului, a penuriei, a războiului sau a persecuției. Sunt atât de multe motive pentru care putem suferi! Îți mulțumim că ești atotputernic și că harul tău acoperă orice situație. Apropie-te astăzi de cei care suferă și ușurează-le poverile.

Tată iubitor, îți mulțumim că nu ne lași singuri în mijlocul suferinței. Mă rog ca toți cei care suferă să simtă compania ta și să experimenteze ajutorul tău în acest moment. Doamne, cuvântul tău spune că ai milă și mângâi duhul celor care strigă către tine (Psalmul 86:3-4). Ascultă strigătul poporului tău suferind și vino în ajutorul lui! Îmbrățișează-i, Doamne. Reînnoiește-le spiritul cu prezența ta vindecătoare și liniștește-le durerea. Prin Isus Hristos, amin.

12) Îți mulțumim, Doamne, pentru că Tu ai fost refugiul nostru.

Dumnezeul meu preaiubit, îți mulțumesc că ai fost refugiul nostru din generație în generație (Psalmul 90:1). Îți mulțumim că Te-am văzut lucrând cu putere de-a lungul istoriei familiei noastre. Știm că ești încă la lucru și astăzi și avem încredere în tine.

Ajută-ne în mijlocul dificultăților cu care ne confruntăm în această perioadă. Vino, Duhule Sfânt, și umple-ne de tine. În mijlocul oricăror circumstanțe dificile cu care ne confruntăm, ajută-ne să rămânem fermi în promisiunile pe care le găsim în Cuvântul tău, Doamne. Tată, ține-ne ochii ațintiți asupra ta și credința noastră nestrămutată. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră. Vă mulțumim că ne-ați ascultat și știm că veți lucra. Amin.

13) Descoperă-mă, Tată iubit!

Înnoiește-mă, Tată iubitor! Dă-mi o ungere proaspătă a Duhului tău Sfânt și ajută-mă să trăiesc pentru tine și să-ți fiu credincios în orice moment. Nu mai vreau să fiu un creștin cu jumătate de inimă, vreau să domnești pentru totdeauna peste întreaga mea ființă. Fie ca viața mea să-ți fie complet consacrată ție, Doamne, Dumnezeul meu.

În această zi, recunosc că trebuie să te caut mai mult. Îți mulțumesc că nu m-ai abandonat niciodată. Ești mereu aproape, mă asculți și răspunzi la strigătul ființei mele. Tânjesc să simt din nou atingerea Spiritului tău. Iartă-mă pentru că m-am răcit în umblarea mea cu tine și pentru că am dat mai multă importanță altor lucruri și persoane. Acum doresc doar să fac voia ta, să mă bucur de prezența ta și să fiu umplut de tine. Vă rog să mă ajutați. În numele lui Isus, amin.

14) Îți mulțumesc, Doamne, pentru grija și ajutorul tău.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru că am simțit grija și ajutorul Tău pe parcursul acestei zile. Îți mulțumesc pentru sănătatea și puterea de care am avut parte și pentru că am putut să-mi îndeplinesc toate angajamentele. Vă mulțumim pentru compania dumneavoastră și pentru ajutorul acordat în orice moment. Vă mulțumesc pentru modul în care ați lucrat și m-ați susținut în mijlocul dificultăților.

Acum te rog să rămâi cu mine în această noapte. Ajută-mă să mă odihnesc bine, să-mi recapăt forțele pentru a putea merge mai departe în munca pe care mi-ai dat-o să o fac. Împreună cu psalmistul spun: “În pace mă culc și dorm, pentru că numai Tu, Doamne, mă faci să trăiesc cu încredere” (Psalmul 4:8). În numele lui Isus, amin.

Cum să te rogi lui Dumnezeu

A te ruga înseamnă a vorbi cu Dumnezeu. Ca un Tată iubitor, Dumnezeu iubește să audă vocea copiilor săi. Dumnezeu știe totul despre noi, dar totuși se bucură atunci când ne exprimăm sentimentele și ne împărtășim dorințele cu El. Prin urmare, nu ar trebui să vă fie teamă să îi împărtășiți lui Dumnezeu îngrijorările și sentimentele dumneavoastră.

Dacă doriți să aveți o direcție sau o ordine specifică pentru a vă ruga, puteți urma modelul oferit în Rugăciunea Domnească:

  1. Începeți prin a recunoaște că vorbiți cu Dumnezeu Tatăl.
  2. Treci la înălțarea lui Dumnezeu, acceptând domnia Lui asupra acestei lumi, asupra vieții tale, asupra familiei tale și te rogi ca voia Lui să se facă în mijlocul a ceea ce trăiești.
  3. Îi aduci cererile tale înaintea lui, îi exprimi nevoile tale.
  4. Îți ceri iertare pentru greșelile pe care le-ai făcut și îți faci timp pentru a-ți examina inima pentru a vedea dacă trebuie să ierți pe cineva.
  5. Îi ceri protecția Lui asupra vieții tale, ca să te izbăvească de rău.
  6. Recunoașteți că viața voastră este în mâinile lui, că el este Regele pentru eternitate și că puteți avea încredere în el.

Aceasta este doar o linie directoare, nu o regulă de nezdruncinat. În vremuri de nesiguranță, s-ar putea ca din adâncul inimii tale să iasă un “Ajută-mă, Doamne!”, iar aceasta este o rugăciune cu totul legitimă, pe care El o aude și îi răspunde. Important este să exprimați ceea ce simțiți în suflet, nu să urmați un model la literă.

În Biblie găsim exemple de rugăciuni scurte care au fost ascultate. De exemplu, în Matei 8:5-13, un centurion i-a cerut lui Iisus, în foarte puține cuvinte, să îl vindece pe servitorul său. Isus a răspuns imediat: “Mă voi duce și-l voi vindeca” (Matei 8:7). Așadar, nu uitați niciodată că Dumnezeu vă aude, fie că îi vorbiți în cuvinte puține sau multe. Vorbiți cu El în fiecare zi!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!