10 versete despre respingere

Views: 69

Cu toții suntem predispuși la dezamăgire și la sentimente de respingere, iar acest lucru este valabil mai ales în urma unei relații destrămate. Cu toate acestea, în calitate de credincioși născuți din nou, avem o resursă în Cuvântul lui Dumnezeu care poate aduce mângâiere și claritate în această situație.

Respingerea este un sentiment de izolare, un sentiment de înstrăinare față de public, precum și rezultatul unui complex de inferioritate în mintea unei persoane. Respingerea din partea unei persoane nu înseamnă că nu vom fi iubiți, dar riscăm să lăsăm ca această respingere să determine modul în care ne simțim și să permitem ca acest sentiment să ne influențeze ideea despre cine suntem, sau putem alege să mergem mai departe fără resentimente sau depresie.

Să ne rugăm lui Dumnezeu să ne elibereze în numele lui Hristos.


1) Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urât înaintea voastră. (Ioan 15:18)
2) Apropiaţi-vă de El, Piatra vie lepădată de oameni, dar aleasă şi scumpă înaintea lui Dumnezeu. (1 Petru 2:4)
3) Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. (2 Corinteni 12:9)
4) Căci Domnul nu lasă pe poporul Său şi nu-Şi părăseşte moştenirea. (Psalmi 94:14)
5) Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte.
 (Psalmi 27:10)
6) Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. (Isaia 53:3)
7) A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit. (Ioan 1:11)
8) Să zică Israel: „Căci în veac ţine îndurarea Lui!” (Psalmi 118:2)
9) Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă; şi cine vă nesocoteşte pe voi, pe Mine Mă nesocoteşte; iar cine Mă nesocoteşte pe Mine nesocoteşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luca 10:16)
10) Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. (Psalmi 27:10)

Aceste 10 versete biblice despre respingere ne amintesc că, indiferent de circumstanțe, Dumnezeu nu ne va respinge niciodată. El ne acceptă așa cum suntem și ne iubește cu o iubire infinită și necondiționată. În momentele în care ne simțim respinși de ceilalți, este important să ne amintim că Dumnezeu este mereu alături de noi și că putem găsi alinare și putere în prezența Sa. Să ne încredem în El și să ne rugăm pentru putere să depășim respingerea și să ne străduim să fim buni față de cei din jurul nostru, așa cum Dumnezeu este bun față de noi.

Rugăciune

Dumnezeule cel bun și veșnic, Doamne preaînalt! Te laud pentru că ești Drept, Sfânt și vrednic de toată lauda și închinarea supremă. Tată, învață-mă în fiecare zi să rămân concentrat asupra prezenței tale și să înțeleg că tu ești cel mai mare exemplu că respingerile nu mă definesc, ci, dimpotrivă, mă concentrează din ce în ce mai mult asupra scopului meu. Învață-mă să fiu ca tine, că cel mai important lucru pentru mine este să fac voia Tatălui, dar nu să fiu aprobat de oameni, pentru că ai venit la ai tăi și ai tăi nu te-au primit. Ajută-mă să rămân ferm în fața respingerii, să nu mă las subestimat sau intimidat de atacurile dușmanului, căci Tu nu mi-ai dat un spirit de lașitate, ci de dragoste, putere și stăpânire de sine. Îți mulțumesc, Tată, că mi-ai dat o identitate de copil al lui Dumnezeu și m-ai înarmat cu Duhul Tău cel Sfânt pentru a depăși temerile și nesiguranța, astăzi Te rog să-mi păzești inima și să-mi dai puterea și tăria de a nu permite respingerilor să-mi străpungă inima. Fă-mă să înțeleg că am fost creat pentru un scop și că respingerile fac parte din acesta în viața mea. Astăzi renunț la toate gândurile de înfrângere și frustrare, mă declar liber în Numele lui Isus. Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!