5 Rugăciuni de dimineață (începe-ți ziua vorbind cu Dumnezeu)

Views: 117

Să începi ziua vorbind cu Domnul, conștient de prezența și de iubirea Lui, face diferența. Petrecerea timpului cu Domnul la prima oră a dimineții aduce încurajare și pace în suflet. Următoarele rugăciuni vă pot inspira.

1) Rugăciune de recunoștință pentru o nouă zi

Îți mulțumesc, Tată Dumnezeule, pentru această nouă zi pe care îmi permiți să o încep. Îți mulțumesc pentru grija Ta în timpul nopții și pentru sănătatea pe care mi-o acorzi. Doamne, îți mulțumesc, pentru că astăzi pot deschide ochii și pot vedea lumina soarelui. Îți mulțumesc că pot auzi păsările și vocea celor pe care îi iubesc. Îți mulțumesc că am ce mânca la micul dejun și un loc unde să locuiesc. Vă mulțumesc pentru briza răcoritoare care mă întărește și mă încurajează. Îți mulțumesc pentru familia și prietenii mei, pentru munca mea și pentru grija Ta constantă.

Îți mulțumesc, Doamne, pentru lumina acestui nou răsărit. Atât de multe lucruri frumoase mă înconjoară! Vreau să fiu atentă la frumusețea care mă înconjoară, în loc să mă concentrez asupra aspectelor negative. Ajută-mă în această zi să-mi umplu inima de recunoștință pentru bucuria care vine de la Tine. Vreau să fac alegeri care să-ți bucure inima, vreau să trăiesc în voia ta! Ajută-mă să Te mulțumesc în toate lucrurile, Tată iubitor.

Te rog, Doamne, te rog să veghezi și să-i protejezi pe toți cei pe care îi iubesc. Fie ca mâna ta puternică să fie peste fiecare dintre noi în această zi, ferindu-ne de orice rău. Îți mulțumim că suntem ai Tăi pentru veșnicie. Te laud, Domnul meu. În numele lui Isus, amin.

2) Rugăciunea de dimineață de laudă pentru protecția lui Dumnezeu

Părinte Dumnezeu, Domnul meu iubit. În această dimineață îți laud numele și te preamăresc pentru că ești protectorul meu. Îți mulțumesc că ai grijă de mine în fiecare zi și că mă ajuți în mijlocul dificultăților care îmi apar în cale. Astăzi vreau să te slăvesc în tot ceea ce fac.

Doamne, astăzi te laud și îți mulțumesc pentru puterea ta protectoare asupra fiecăruia dintre noi, membrii familiei mele. Nu există nimeni ca tine! Dragostea ta nu are egal. Îți mulțumim pentru grija ta plină de iubire, îți mulțumim că ne scapi mereu de primejdii și de atacurile celui rău. Îți mulțumim, tată, că ne arăți dragostea ta în atâtea feluri diferite în fiecare zi. Ajută-ne să fim atenți la intervenția ta, să fim sensibili la prezența ta.

Te laud și îți mulțumesc în primul rând pentru Isus Hristos, Mântuitorul nostru. Îți mulțumim că, datorită sacrificiului său, putem avea speranța vieții veșnice. Îți mulțumim că în El suntem în siguranță pentru toată veșnicia. Dușmanul nu ne poate smulge niciodată din brațele tale iubitoare și protectoare.

Tată, ajută-mă să trăiesc în siguranță în tine, să am o pace constantă pentru că știu că ești cu mine. Îți mulțumesc pentru însoțirea ta, îți mulțumesc că îmi asculți rugăciunile și îmi răspunzi la cererile mele. Te iubesc, Tată! În numele lui Isus, amin.

3) Rugăciunea de recunoștință față de Dumnezeu că ne ascultă

Tată, Îți mulțumesc că îmi auzi strigătul în fiecare dimineață. Îți mulțumesc pentru toate răspunsurile la rugăciune pe care le-am primit în umblarea mea cu Tine. Te laud pentru marea Ta credincioșie! (Rugăciune inspirată din Psalmul 5:3)

Îți mulțumesc, Doamne, că îmi auzi vocea. Este atât de minunat să știu că pot veni la Tine în orice moment! Indiferent de situația în care mă aflu, tu ești cu mine, mă asculți, mă încurajezi, mă îndrumi. Îți mulțumesc că Tu auzi strigătul inimii mele, nici măcar nu trebuie să spun cu voce tare ceea ce îmi doresc.

Doamne, ce frumos este să știu că ești cu mine! Îți mulțumesc pentru prezența ta care mă însoțește zi și noapte. Îți mulțumesc pentru că nu mă abandonezi în momentele mele de confuzie sau de nesiguranță. Dimpotrivă, tu rămâi alături de mine, aducând claritate gândurilor și inimii mele.

Tată iubitor, vreau să trăiesc pentru Tine! Ajută-mă să înțeleg care este voința ta pentru viața mea de astăzi. În numele lui Isus, amin.

Tată, Îți mulțumesc că îmi auzi strigătul în fiecare dimineață. Îți mulțumesc pentru toate răspunsurile la rugăciune pe care le-am primit, Te laud pentru marea Ta credincioșie!

4) Rugăciunea pentru călăuzirea lui Dumnezeu

Doamne, fii cu mine și călăuzește-mă în această zi. Te laud și Te slăvesc pentru toată bunătatea și marea Ta iubire. Ajută-mă să-mi țin ochii ațintiți asupra Ta, Doamne dragă. Condu-mi pașii ca să știu ce trebuie să fac în orice situație. Sunt multe decizii pe care trebuie să le iau în fiecare zi, părinte. Ajută-mă să fiu înțelept și să acționez întotdeauna sub îndrumarea ta. Vreau să semăn mai mult cu Isus în fiecare zi. Învățați-mă să fiu mai blând cu ceilalți, să-mi exprim opiniile cu respect și apreciere. Fie ca ceilalți să perceapă iubirea ta prin mine.

Tată, pun în mâinile Tale toate sarcinile pe care le am de făcut astăzi. Ajută-mă să nu fiu neliniștit de lucrurile pe care trebuie să le fac. Vreau să fiu eficient, folosindu-mi bine timpul și resursele pe care mi le-ați oferit. Ajută-mă să fiu un exemplu pentru ceilalți să slujesc cu dragoste. Îndrumă-mă să fac totul cu gândul la tine, ca o ofrandă pentru tine.

Ajută-mă și pe mine să-mi binecuvântez familia, prietenii, vecinii și colegii de muncă prin cuvintele și acțiunile mele. Vreau să-i tratez pe toți oamenii așa cum dorești tu să-i tratez, să am o inimă care să o reflecte pe a ta. Vreau să strălucesc pentru gloria ta în această zi. În numele lui Isus, amin.

5) Rugăciunea pentru însoțirea lui Dumnezeu

Doamne și Tată iubitor, strălucește astăzi în viața mea! Vreau să ajung la ceilalți cu lumina și iubirea ta. Tânjesc ca inima mea să fie astăzi aproape de a Ta. Vreau să fiu mai mult ca tine. Fii cu mine în orice moment, Doamne! Îndrumă-mă în tot ceea ce am de făcut și ajută-mă să mă agăț de tine în mijlocul rutinei zilnice. Fie ca niciodată să nu uit că mă bazez pe tine în orice situație.
Doamne, vreau să dau importanță la ceea ce este important pentru tine. Fie ca toate acțiunile și cuvintele mele să vă fie plăcute în această zi. Îndrumă-mă și ajută-mă, tată.

Doamne, în această zi vreau să îmbrățișez prezența ta și promisiunile tale. Vreau să mă concentrez pe ceea ce spuneți despre mine, despre familia mea și despre situațiile noastre. Ajută-mă să ascult vocea ta pentru încurajarea și mângâierea pe care vrei să mi le dai astăzi. Atrage-mi atenția pe tot parcursul zilei, ca să nu uit că ești cu mine și că, alături de tine, totul va fi bine.

Vreau să mă bucur în tine! Vreau să mă gândesc la toate lucrurile bune pe care mi le-ai dăruit mie și familiei mele, ai fost atât de credincios! Astăzi vreau să-mi țin ochii ațintiți asupra ta și să merg pe calea pe care o dorești, dă-mi puterea de a face acest lucru. Te iubesc, Doamne, și vreau să trăiesc pentru Tine! Sunt în mâinile tale astăzi și pentru totdeauna, amin.

Doamne și Tată iubitor, strălucește astăzi în viața mea! Vreau să ajung la alții cu lumina și cu iubirea ta. Amin.

Notă: Aceste rugăciuni sunt pentru îndrumare, pentru a fi folosite ca referință pentru momentele voastre de rugăciune.

A te ruga înseamnă a vorbi cu Dumnezeu. Amintiți-vă că Dumnezeu vrea să vă audă vocea, să vă exprime sentimentele și dorințele în propriile cuvinte. El te ascultă în orice moment, zi sau noapte, oriunde te-ai afla. El îți va răspunde la rugăciunile tale!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 3 Promedio: 3.7]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!