50 Versete biblice despre inimă

Views: 565

În Biblie aflăm că inima are mai multe funcții: simte, gândește, decide. Este și locuința Duhului Sfânt. Această listă de versete biblice conține informații valoroase despre alte funcții pe care le îndeplinește în ființa umană și în credincios.

Vă invităm să citiți aceste versete în lumina Evangheliei.

1 Pazeste-ti inima mai mult decat orice, caci din ea ies izvoarele vietii. (Proverbe 4:23)

2 Cum raspunde in apa fata la fata, asa raspunde inima omului inimii omului. (Proverbe 27:19)

3 Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca? 10 Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rinichii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui. (Ieremia 17:9-10)

4 Podoaba voastra sa nu fie podoaba de afara, care sta in impletitura parului, in purtarea de scule de aur sau in imbracarea hainelor, 4 ci sa fie omul ascuns al inimii, in curatia nepieritoare a unui duh bland si linistit, care este de mare pret inaintea lui Dumnezeu. (1 Petru 3:3-4)

5 Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima. (Ieremia 29:13)

6 Sa-ti dea ce-ti doreste inima si sa-ti implineasca toate planurile tale! (Psalmii 20:4)

7 Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic! (Psalmii 51:10)

8 Si Domnul a zis lui Samuel: “Nu te uita la infatisarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu Se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul Se uita la inima.” (1 Samuel 16:7)

9 Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! 6 Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile. (Proverbios 3:5-6)

10 Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le la gat, scrie-le pe tablita inimii tale. 4 Si astfel vei capata trecere si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. (Proverbios 3:3-4)

11 Isus i-a raspuns: “Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau.” (Matei 22:37)

12 Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima. (Psalmii 37:4)

13 Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra. (Matei 6:21)

14 O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele. (Proverbe 17:22)

15 Fiule, nu uita invataturile mele si pastreaza in inima ta sfaturile mele! 2 Caci ele iti vor lungi zilele si anii vietii tale si-ti vor aduce multa pace. (Proverbe 3:1-2)

16 Cine are o inima inteleapta primeste invataturile, dar cine are o gura nesocotita se prapadeste singur. (Proverbe 10:8)

17 Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci “pe cine da cu bucurie il iubeste Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:7)

18 Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. (Ezechiel 36:26)

19 Fiti tari si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul! (Psalmii 31:24)

20 Te caut din toata inima mea; nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale. (Psalmii 119:10)

21 Invata-ne sa ne numaram bine zilele, ca sa capatam o inima inteleapta! (Psalmii 90:12)

22 Primeste cu bunavointa cuvintele gurii mele si cugetele inimii mele, Doamne, Stanca mea si Izbavitorul meu! (Psalmii 19:14)

23 Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor, (Psalmii 119:2)

24 Adevarat va spun ca, daca va zice cineva muntelui acestuia: “Ridica-te si arunca-te in mare”, si daca nu se va indoi in inima lui, ci va crede ca ce zice se va face, va avea lucrul cerut. (Marcu 11:23)

25 Te voi lauda cu inima neprihanita, cand voi invata legile dreptatii Tale. (Psalmii 119:7)

26 Aveti grija numai sa paziti si sa impliniti poruncile si legile pe care vi le-a dat Moise, robul Domnului: sa iubiti pe Domnul Dumnezeul vostru, sa umblati in toate caile Lui, sa tineti poruncile Lui, sa va alipiti de El si sa-I slujiti din toata inima voastra si din tot sufletul vostru.” (Iosua 22:5)

27 tamaduieste pe cei cu inima zdrobita si le leaga ranile. (Psalmii 147:3)

28 Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu! (Matei 5:8)

29 O nadejde amanata imbolnaveste inima, dar o dorinta implinita este un pom de viata. (Proverbe 13:12)

30 Invataturile Tale sunt mostenirea mea de veci, caci ele sunt bucuria inimii mele. (Psalmii 119:111)

31 Pune-ma ca o pecete pe inima ta, ca o pecete pe bratul tau; caci dragostea este tare ca moartea, si gelozia este neinduplecata ca Locuinta mortilor; jarul ei este jar de foc, o flacara a Domnului. (Cantarea cantarilor 8:6)

32 Goneste orice necaz din inima ta si departeaza raul din trupul tau; caci tineretea si zorile vietii sunt trecatoare. (Eclesiastul 11:10)

33 Du-te, dar, de mananca-ti painea cu bucurie si bea-ti cu inima buna vinul; caci demult a gasit Dumnezeu placere in ce faci tu acum. (Eclesiastul 9:7)

34 Nelinistea din inima omului il doboara, dar o vorba buna il inveseleste. (Proverbe 12:25)

35 Insa nadejdea aceasta nu insala, pentru ca dragostea lui Dumnezeu a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant care ne-a fost dat. (Romani 5:5)

36 Strang cuvantul Tau in inima mea, ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta! (Psalmii 119:11)

37 Eu am incredere in bunatatea Ta, sunt cu inima vesela, din pricina mantuirii Tale: 6 cant Domnului, caci mi-a facut bine! (Psalmii 13:5-6)

38 Sfasiati-va inimile, nu hainele, si intoarceti-va la Domnul Dumnezeul vostru. Caci El este milostiv si plin de indurare, indelung rabdator si bogat in bunatate si-I pare rau de relele pe care le trimite. (Ioel 2:13)

39 Luati seama, dar, fratilor, ca niciunul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel Viu. (Evrei 3:12)

40 Fiule, ia aminte la cuvintele mele, pleaca-ti urechea la vorbele mele! 21 Sa nu se departeze cuvintele acestea de ochii tai, pastreaza-le in fundul inimii tale! (Proverbe 4;20-21)

41 Pleaca-mi inima spre invataturile Tale, si nu spre castig! (Psalmii 119:36)

42 “Dar chiar acum, zice Domnul, intoarceti-va la Mine cu toata inima, cu post, cu planset si bocet!” (Ioel 2:12)

43 Luati seama, dar, fratilor, ca niciunul dintre voi sa n-aiba o inima rea si necredincioasa, care sa va desparta de Dumnezeul cel Viu. (Evrei 3:12)

44 Fiule, daca-ti va fi inima inteleapta, inima mea se va bucura, (Proverbe 23:15)

45 Voi lauda pe Domnul din toata inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. (Psalmii 9:1)

46 Iata ca astazi eu ma duc pe calea pe care merge tot ce este pamantesc. Recunoasteti, dar, din toata inima voastra si din tot sufletul vostru, ca niciunul din toate cuvintele bune rostite asupra voastra de Domnul Dumnezeul vostru n-a ramas neimplinit; toate vi s-au implinit, niciunul n-a ramas neimplinit. (Iosua 23:14)

47 Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: “Sa nu preacurvesti.” 28 Dar Eu va spun ca oricine se uita la o femeie ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui. (Matei 5:27-28)

48 Chiar o ostire de ar tabari impotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar razboi de s-ar ridica impotriva mea, tot plin de incredere as fi. (Psalmii 27:3)

49 Invata-ma caile Tale, Doamne! Eu voi umbla in adevarul Tau. Fa-mi inima sa se teama de Numele Tau. (Psalmii 86:11)

50 Oranduirile Domnului sunt fara prihana si inveselesc inima; poruncile Domnului sunt curate si lumineaza ochii. (Psalmii 19:8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!