A-L iubi pe Dumnezeu mai presus de toate: ce înseamnă asta (reflecție biblică)

Views: 61

Să-L iubești pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul, mintea și puterea ta este prima poruncă. Versetul cu această poruncă se găsește în Deuteronomul 6:5 și este cea mai mare și cea mai importantă poruncă din toată legea lui Dumnezeu.

Ca și copii ai lui Dumnezeu, suntem chemați să-L iubim cu toată ființa noastră, nu este ceva opțional. A-L iubi pe Dumnezeu în acest fel ne ajută să ne concentrăm asupra a ceea ce este cu adevărat important: relația noastră cu Dumnezeu. Toate celelalte lucruri merg mai bine atunci când relația noastră cu Dumnezeu este corectă și principală.

Isus însuși a explicat că a-L iubi pe Dumnezeu mai presus de toate este cea mai importantă poruncă. Cu o ocazie, un învățător al legii l-a întrebat care este prima poruncă.

Dacă Îl iubim pe Dumnezeu mai presus de toate, El este pe primul loc pentru noi în orice moment. Când Îl iubim pe Dumnezeu cu toată ființa noastră, căutăm prezența și compania Lui și împărtășim cu El tot ceea ce ni se întâmplă. Ne străduim să îi mulțumim în toate, pentru că el este cel mai important lucru.

Putem spune că dragostea pentru Dumnezeu este vizibilă. Ea este evidentă în ascultarea noastră față de poruncile sale și în decizia noastră de a trăi conform voinței sale. Dragostea noastră pentru Dumnezeu influențează modul în care ne purtăm cu ceilalți oameni și modul în care abordăm problemele de zi cu zi. Dacă dragostea noastră pentru Dumnezeu este sinceră și reală, ea se va manifesta în toate domeniile vieții.

Aceasta înseamnă să-L iubim pe Dumnezeu din toată inima noastră

Inima reprezintă sentimentele, dorințele și emoțiile. Acest lucru înseamnă că, indiferent ce simțim, fie că este vorba de bucurie sau tristețe, speranță sau dezamăgire, dragostea noastră pentru Dumnezeu nu se termină. Este o iubire care nu depinde de circumstanțe, pentru că se bazează pe relația noastră cu Dumnezeu.

În viață ne confruntăm cu multe provocări și sunt multe emoții pe care le trăim în mijlocul fiecărei situații. Unele dorințe sunt îndeplinite, dar altele nu, iar acest lucru ne afectează. Cu toate acestea, dragostea noastră pentru Dumnezeu trebuie să rămână neclintită. Și, făcând acest lucru, primim o nouă putere pentru a continua să Îl iubim pe Dumnezeu și să trăim conform scopului Său.

Aceasta înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu cu tot sufletul tău

Sufletul face parte din ființa noastră interioară, reprezintă caracterul nostru și capacitatea noastră de a lua decizii. Iubindu-l pe Dumnezeu, ne supunem Lui, facem ceea ce vrea El să facem, pentru că știm că așa este cel mai bine. Iubirea față de Dumnezeu ne formează caracterul și ne permite să reflectăm această iubire în mijlocul oricărei situații.

Dragostea pentru Dumnezeu ne ajută să ne controlăm reacțiile și să le analizăm în lumina voinței lui Dumnezeu. În loc să explodăm la ceva ce nu înțelegem sau să decidem fără să ne gândim, ne rugăm și căutăm direcția lui Dumnezeu. Aceasta pentru că știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor care Îl iubesc pe Dumnezeu (Romani 8:28).

Aceasta înseamnă să Îl iubești pe Dumnezeu cu toată mintea ta

Gândurile noastre au o mare putere asupra noastră. De aceea este atât de important ca mintea noastră să fie sub stăpânirea lui Dumnezeu (2 Corinteni 10:5). Acest lucru implică cunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu și memorarea unor pasaje biblice care ne vor ajuta în mijlocul unor situații dificile.

Aprofundarea cunoștințelor noastre despre Dumnezeu ne ajută să ne simțim mai aproape de El și să ne umplem de înțelepciunea Lui. Atunci când ființa noastră interioară, inclusiv mintea noastră, este plină de Dumnezeu, faptele noastre reflectă dragostea Lui și acțiunile noastre vor fi ceea ce dorește El.

Aceasta înseamnă să-L iubești pe Dumnezeu cu toată puterea ta

A-L iubi pe Dumnezeu din toate puterile noastre înseamnă să ne concentrăm energia pentru a face ceea ce Îi place Lui. Cum reflectă acțiunile mele faptul că Îl iubesc pe Dumnezeu mai presus de toate lucrurile? Lucrez conform voinței Lui? Îmi investesc timpul și energia în a face ceea ce dorește Dumnezeu?

De multe ori ne concentrăm să facem tot ce putem pentru munca noastră, pentru oamenii din jurul nostru sau pentru a ne atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit. Cu toate acestea, trebuie să-L întrebăm pe Dumnezeu dacă ne investim timpul și puterea în ceea ce este o prioritate pentru El. Să ne folosim sănătatea și puterea pe care o avem pentru a face ceea ce bucură inima Domnului nostru.

Poate că nu pare ușor să-L iubim pe Dumnezeu cu toată inima, sufletul, mintea și puterea noastră. Dar nu este ceva ce facem de unii singuri. Ne bazăm pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu pentru a ne întări în fiecare zi și pentru a ne ajuta să-L iubim pe Dumnezeu într-un mod mai profund și mai real. Umpleți-vă în fiecare zi de Duhul Sfânt și iubiți-L pe Dumnezeu așa cum dorește și merită.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!