Adevărul despre poftele rele conform Bibliei

Visits: 30

Poftele rele conform Bibliei

Bună ziua, prieteni! Astăzi vom vorbi despre un subiect foarte interesant și relevant în viața noastră creștină: dorințele rele conform Bibliei. Este important să înțelegem că dorințele noastre pot influența acțiunile noastre și, prin urmare, relația noastră cu Dumnezeu și cu ceilalți.

Poftele și puterea lor

Biblia ne învață că dorințele inimii pot fi bune sau rele. Proverbe 4:23 ne spune: “Mai presus de tot ce ai înmagazinat, păzește-ți inima, căci din ea curge viața. Dorințele noastre pot fi o forță puternică care ne împinge să acționăm în anumite moduri, atât în bine, cât și în rău.

Poftele păcătoase

Cuvântul lui Dumnezeu ne avertizează cu privire la dorințele păcătoase care pot apărea în inimile noastre. În Matei 15:19, Isus ne spune: “Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, adulterele, curviile, furturile, mărturia mincinoasă, blasfemiile. Este important să recunoaștem aceste dorințe rele și să căutăm ajutorul lui Dumnezeu pentru a le depăși.

Puterea de transformare

Ce bine este să știm că în Hristos suntem liberi de puterea păcatului! Ca și copii ai lui Dumnezeu, nu trebuie să trăim în robia dorințelor și patimilor noastre, pentru că, prin harul lui Dumnezeu, suntem liberi de puterea lor (Romani 6:11-23). Agățându-ne de Dumnezeu, primim puterea de care avem nevoie pentru a lăsa păcatul în urmă și a trăi o viață sfântă, plăcută lui Dumnezeu, care să-L slăvească în toate lucrurile.

Vestea bună este că, prin Isus Hristos, putem experimenta transformarea inimilor și a dorințelor noastre. În 2 Corinteni 5:17 ni se spune: “Așadar, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă; lucrurile vechi au trecut; iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Cum se manifestă poftele rele?

Gândurile noastre

Putem identifica pofta rea prin examinarea gândurilor noastre și a dorințelor noastre cele mai profunde. În Romani 8:5-6 citim:

Trebuie să fim atenți la gândurile noastre, pentru că de acolo începe lupta. De exemplu, dacă ne gândim că vom fi mai fericiți cu mai mulți bani și lux sau cu altcineva (altul decât soțul/soția noastră) care să ne satisfacă nevoile sexuale sau emoționale, vom fi conduși de aceste gânduri, în mod conștient sau inconștient.

Avem nevoie să fim plini de Duhul Sfânt în fiecare zi! Să învățăm să discernem vocea și mișcarea Lui, astfel încât să fim atenți și să alungăm orice gând sau dorință care nu este de la Domnul. Dacă vrem să trăim o viață plină, scăldată în pacea Domnului, ne vom păzi mintea și inima.

Vorbirea noastră – cu voce tare și în inima noastră

În cartea lui Iacov, capitolul 1, citim ceva interesant despre ispite.

Una dintre capcanele vrăjmașului este să ne facă să credem că această “oportunitate” vine de la Dumnezeu. Îi spunem așa (oportunitate) pentru că, dacă recunoaștem că este o ispită, ne avertizăm duhul că este o înșelăciune a diavolului. Haideți să spunem lucrurilor pe nume! Lăcomia este lăcomie. Pofta este poftă. Ispita este ispită. păcatul este păcat! Iar păcatul ne determină să trăim în afara voinței lui Dumnezeu.

Dar, așa cum spune pe bună dreptate Iacov, păcatul nu înseamnă să fii ispitit. Acest lucru face parte din natura umană și din lumea decăzută în care trăim. Acum, atunci când întreținem acea ispită în gândurile noastre, lăsându-ne seduși și hotărând să acționăm, atunci păcătuim.

Trebuie să ne exercităm autoritatea spirituală asupra gândurilor care nu sunt de la Dumnezeu. Le alungăm în numele lui Isus și folosim armura pe care Dumnezeu ne-a dat-o pentru a ne opune vicleniei celui rău.

La ce sau cui ne dăruim dragostea noastră

În 1 Ioan 2:15-17 găsim un sfat foarte înțelept: dragostea noastră ar trebui să aparțină doar lui Dumnezeu. Avem noi dragostea Tatălui? Atunci dragostea noastră îi aparține Lui, nu lumii sau lucrurilor pe care le găsim în ea. Vom fi ispitiți de dorințele trupești, de lăcomie sau de a ne simți importanți în viață. Dar dacă inima noastră este acolo unde îi este locul, în Dumnezeu, vom depăși ispita și nu vom fi deturnați. Vom continua să-L iubim și să-L slujim pe Tatăl nostru ceresc.

Dumnezeu este singurul veșnic. Tot ce este pe pământ se va sfârși. De ce ar trebui să ne străduim atât de mult să ne satisfacem dorințele fizice? Calea corectă, calea pe care ar trebui să ne străduim, este calea ascultării de Dumnezeu, pentru că “cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veci”.

Cum putem învinge poftele rele?

Sfaturi practice

Iată câteva sfaturi practice pentru a învinge dorințele rele, potrivit Bibliei:

  • Rugăciunea: Caută-L pe Dumnezeu în rugăciune pentru a te ajuta să-ți controlezi dorințele și ispitele.
  • Studiază Cuvântul: Citește și meditează zilnic la Scripturi pentru a-ți întări credința și a-ți reînnoi mintea.
  • Comunitatea creștină: Căutați sprijinul și compania altor creștini care vă pot încuraja și vă pot ajuta să vă mențineți o viață centrată pe Dumnezeu.
  • Responsabilitate: Împărtășiți luptele și dificultățile cu un prieten de încredere pentru a fi încurajat și pentru a merge împreună în credință.

Meditați la următoarele versete biblice și încercați să le memorați. Umpleți-vă mintea și inima cu Cuvântul lui Dumnezeu. Amintiți-vă cum a biruit Isus ispita: vorbind Cuvântul (Matei 4:1-11). Urmați exemplul Său și trăiți viața victorioasă pe care El a obținut-o deja pentru dumneavoastră.

Amintește-ți că îi aparții lui Hristos

Păzește-ți bine inima

Aveți atitudinea lui Isus: negați-vă pe voi înșivă și faceți voia lui Dumnezeu

Respingeți toate lucrurile lumești

Cere-i lui Dumnezeu să-ți arate calea de ieșire, împotrivește-te și ascultă.

Trăiește viața abundentă pe care ți-o dă Dumnezeu.

Fii umplut zilnic de Duhul Sfânt

Păstrează-ți mintea: supune-ți gândurile lui Dumnezeu.

Țineți-vă bine de promisiunile lui Dumnezeu

Nu uita, dragă cititorule, că în umblarea noastră ca și creștini este normal să ne confruntăm cu lupte împotriva poftelor rele. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu și urmând învățăturile Sale, le putem învinge și putem trăi o viață care Îl onorează pe Domnul nostru.

Sper că acest articol v-a fost de ajutor și vă încurajează să urmăriți o viață conform dorințelor lui Dumnezeu. Nu uitați să îl distribuiți prietenilor și familiei voastre dacă credeți că i-ar putea binecuvânta! Ne vedem data viitoare!

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!