Canada împiedică acordarea unei diplome de drept unei universități creștine pentru discriminarea împotriva LGTBI

Hits: 0

Curtea Supremă de Justiție împiedică astfel libertatea religioasă în educație, iar sentința poate “afecta însăși democrația”. Elevii au trebuit să semneze un angajament de a se abține de la orice activitate sexuală care a încălcat sfințenia căsătoriei dintre bărbat și femeie “. Justin Trudeau pretinde că este cel mai ” ‘gay friendly ” din istorie.

Curtea Supremă din Canada a fost favorabilă deciziei asociațiilor juridice din British Columbia și Ontario de a respinge viitoarele acreditări ale Legii Universității de Vest Trinity pentru că au fost discriminatorii față de persoanele LGTBI.

Cazul a început în 2012, când sa aflat că universitatea creștină urma să deschidă un centru și că mai multe asociații din Nova Scoția, British Columbia și Ontario au denunțat-o, deoarece universitatea a cerut studenților și profesorilor săi să semneze un angajament ” să se abțină de la orice activitate sexuală care încalcă sfințenia căsătoriei dintre bărbat și femeie “.

Curtea Supremă, cu șapte voturi pentru două, a înțeles că acest angajament discriminează persoanele LGTBI care nu au avut altă opțiune decât să meargă la universitatea de drept și căruia li se cere să “respingă ceea ce au de trei ani pentru a primiți o educație juridică “, a spus decizia.

Unii dintre observatorii au criticat sentința că prin această decizie vor exista multe implicații pentru instituțiile educaționale ale valorilor creștine și participarea lor in societate. “Universitățile și școlile religioase ar trebui să fie libere să acționeze în conformitate cu credința pe care o învață și pe care o aderă”, a declarat Paul Coleman, director executiv al ADF Internațional.

“Libertatea religioasă protejează drepturile religioase ale credincioșilor de a-și menține și de a-și exprima credințele în mod individual și ca comunitate. Atunci când o practică religioasă îi afectează pe ceilalți, trebuie luată în considerare atunci când echilibrul este echilibrat. În acest caz, efectul “angajamentului comunității” este de a restrânge comportamentul altora “, a declarat președintele Curții Beverley McLachlin.

“Că credințele religioase ale altora obligă pe cineva să se comporte diferit față de identitatea sexuală este degradantă și lipsită de respect”, a spus McLachlin.

Cu toate acestea, pentru judecătorii care au votat împotrivă, “aprobarea școlii de drept a Universității Trinity Western University nu ar reprezenta o preferință a statului pentru biserica evanghelică, ci o recunoaștere a datoriei statului de a se adapta credințelor religioase.  ”

 

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!