Cele 9 virtuți ale rodului Duhului care vă vor transforma viața

Visits: 36

Viața cu Isus este ca un copac care crește, se maturizează și dă roade. Pe măsură ce crești în mersul cu Isus, Duhul Sfânt îți transformă viața și te ajută să devii mai matur.

Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, bunatatea, facerea de bine, credinciosia, 23 blandetea, infranarea poftelor. Impotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22-23)

1 Dragostea

Preaiubitilor, sa ne iubim unii pe altii; caci dragostea este de la Dumnezeu. Si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si cunoaste pe Dumnezeu. (1 Ioan 4:7)

Când ai dragostea lui Dumnezeu în inima ta, înveți să iubești mai mult oamenii din jurul tău și pe tine însuți.

2 Bucuria

Cand Te voi lauda, voi fi cu bucuria pe buze, cu bucuria in sufletul pe care mi l-ai izbavit; (Psalmii 71:23)

În calitate de credincios, știi că tristețea nu durează pentru totdeauna. Chiar și în mijlocul dificultăților poți găsi bucurie în mântuire.

3 Pacea

Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante. (Ioan 14:27)

Când ai încredere în Dumnezeu, înveți să pui frica deoparte și să găsești adevărata liniște sufletească.

4 Răbdarea

Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. (Romani 12:12)

Răbdarea vine când înțelegi că Dumnezeu știe momentul perfect pentru ca lucrurile să se întâmple. Promite să te ajute. Trebuie doar să crezi și să aștepți.

6 Bunatatea

Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie bland cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare, (2 Timotei 2:24)

Dumnezeu îți transformă relația cu alte persoane ajutându-te să fii mai puțin insensibil și să fii mai bun.

7 Facerea de bine

Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efeseni 4:32)

Este un lucru bun să faci bine. Când vei înțelege tot binele pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine, vei dori să faci lucruri bune pentru ceilalți.

7 Credinciosia

Voi avea ochii indreptati asupra credinciosilor din tara, ca sa locuiasca langa mine; cel ce umbla pe o cale fara prihana, acela imi va sluji. (Psalmii 101:6)

Fidelitatea înseamnă a fi o persoană de încredere, cineva care nu se întoarce după ce și-a dat cuvântul. Dumnezeu te ajută să îi fii fidel lui și celorlalți.

8 Smerenie, blândețe

Luati jugul Meu asupra voastra si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gasi odihna pentru sufletele voastre. (Matei 11:29)

Isus a fost blând și a tratat oamenii cu dragoste. Nu a căutat răzbunare și nu a răspuns rău celor care l-au tratat rău.

9 Înfrânarea poftelor

Nebunul isi arata toata patima, dar inteleptul o stapaneste. (Proverbe 29:11)

Autocontrolul este un semn de forță. Dumnezeu te ajută să acționezi cu înțelepciune chiar și în situații dificile.

Permiteți Duhului Sfânt să vă transforme viața! Continuați să creșteți și folosiți rodul Duhului.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!