¿Cum pot găsi refugiu în Dumnezeu?

Views: 5

Știm că Dumnezeu este refugiul nostru, dar când trecem prin circumstanțe nefavorabile, adesea ne este greu să ne refugiem în brațele Lui. Din acest motiv, este important să privim mereu la Tatăl nostru, indiferent de situațiile schimbătoare ale vieții.

Dacă treceți printr-o perioadă de nesiguranță și nu știți cum să găsiți pace și protecție în Dumnezeu, fiți atenți la următoarele sfaturi.

Citiți Biblia și căutați adevărul.

„Doamne”, I-a răspuns Simon Petru, „la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieţii veşnice. (Ioan 6:68)

Când ne confruntăm cu probleme, ne aflăm într-un punct vulnerabil în care este mai ușor să credem în minciuni decât în adevăr. Așa ne lăsăm ghidați de gânduri negative și comentarii false care vor să ne descurajeze. Pentru a contracara acest lucru, trebuie să citim Biblia și să ne încredem în promisiunile lui Dumnezeu.

Isus a spus că El este adevărul (Ioan 14:6); și dacă vrem să fim imuni la minciunile care ne înconjoară, trebuie să ne întoarcem la Isus.

Pe de altă parte, când citim Biblia, ne putem găsi refugiul în Dumnezeu prin pasaje care ne aduc mângâiere. Citind povești, capitole și versete din Biblie, putem simți că El este un scut împotriva pericolului (Psalmul 121:7-8).

Faceți bine.

Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! (Psalmi 34:14)

Dumnezeu nu poate locui acolo unde există rău; și dacă vrem să găsim refugiu și protecție în El, trebuie să ne întoarcem de la rău și să facem ceea ce este plăcut înaintea Tatălui.

Deși este adevărat că Dumnezeu ne iartă păcatele și ne oferă o nouă șansă, Biblia ne avertizează, de asemenea, să nu continuăm să cădem în același păcat pentru care ne cerem iertare (pentru mai multe informații, citiți: Dacă Dumnezeu mă iartă, de ce să nu mai păcătuiesc?).

Pocăința noastră sinceră ne aduce mai aproape de Dumnezeu și ne face să ne bucurăm de protecția Sa.

Rugați-vă pentru tot.

Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.! (1 Tesaloniceni 5:17-18)

A te ruga înseamnă a conversa cu Dumnezeu, dar uneori o vedem ca pe un ritual care trebuie să aibă loc într-un anumit spațiu și timp. Totuși, ne putem ruga în timp ce ne facem treburile, ne plimbăm, mergem la cumpărături etc.

Dumnezeu este atotputernic și omniprezent, ceea ce înseamnă că ne poate auzi rugăciunea, indiferent de loc sau de timp. Dacă vrem să vorbim cu El, trebuie doar să o facem cu sinceritate.

Apropierea de Dumnezeu în rugăciune este un mod de a trăi sub protecția Sa, iar Psalmul 91 spune că cei care trăiesc sub protecția Sa se pot simți în siguranță și găsesc protecție în Dumnezeu.

În plus, prin rugăciune putem cere ajutorul Duhului Sfânt pentru a primi pacea pe care numai Dumnezeu o poate da.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!