De ce cred unii oameni că Dumnezeu nu este nedrept?

Views: 23

Mulți necredincioși și chiar unii credincioși cred că Dumnezeu nu este drept sau este nedrept, ce le spui?

Este Dumnezeu nedrept sau nu este drept?

Mulți necredincioși și chiar și câțiva posibili credincioși cred că Dumnezeu nu este drept sau este nedrept, ce le spuneți? Majoritatea creștinilor ar răspunde cu un da la întrebarea “Este Dumnezeu drept?”, dar există probleme cu necredincioșii care descoperă că Biblia ne învață că Dumnezeu îi mântuiește pe unii, dar nu pe toți (Romani 9). Profetul Ieremia a primit porunca lui Dumnezeu de a merge la casa olarului și a scris că “vasul de lut pe care îl făcea s-a stricat în mâna olarului și acesta l-a refăcut în alt vas, așa cum i s-a părut bine olarului să îl facă” (Ier 18:4). Olarul, în acest caz, era Dumnezeu însuși și numai El își rezervă dreptul de a avea vase de lut potrivite pentru glorie și altele potrivite pentru distrugere. Ca un olar adevărat, El are dreptul să dispună de vasele de lut așa cum crede de cuviință. Și Dumnezeu are acest drept, dar fiecare este responsabil pentru păcatele sale și Dumnezeu le spune tuturor să vină la apă. Profetul Isaia a scris: “Veniți, toți cei însetați, la ape; și voi, care nu aveți bani, veniți, cumpărați și mâncați. Veniți, cumpărați vin și lapte fără bani și fără cheltuială; de ce să cheltuiți bani pentru ceea ce nu este pâine și munca voastră pentru ceea ce nu satură?” (Isaia 55:1). Cu alte cuvinte, cine îl caută cu adevărat pe Dumnezeu poate veni.

Chiar vrei dreptate?

Oamenii spun adesea: “Dumnezeu nu este drept”, dar, în realitate, dacă Dumnezeu ar fi drept, ar trimite pe toată lumea în iad. Nimeni care s-a născut vreodată nu este vrednic (cu excepția lui Isus); nici măcar o singură persoană care a trăit vreodată nu merită raiul (Rom 3:10-12). Nu vrem ca Dumnezeu să se poarte drept cu noi, pentru că merităm pe bună dreptate mânia Lui veșnică. Mai degrabă, ar trebui să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea ceea ce nu merităm, și anume mila și harul Său. Chiar credem că este corect ca Dumnezeu să arunce toate păcatele pe care le-am comis asupra lui Isus, care a fost singurul fără păcat? Isus a fost total nevinovat; noi nu suntem. Nu trebuie să cerem dreptate… mai degrabă trebuie să cerem îndurare și să-L rugăm să ne dea ceea ce nu merităm (Ioan 3:16).

De ce unii sunt mântuiți și alții nu?

Mulți dintre cei care înțeleg că Dumnezeu nu va salva pe toată lumea se vor întreba: “De ce unii sunt mântuiți și alții nu? Nu mi se pare corect”, dar dacă Dumnezeu ar fi fost corect, ar fi trimis pe bună dreptate pe toată lumea în iad (Romani 9:22). Nu a fost corect față de Isus, Care a luat mânia pe care o meritam. Cuvintele lui Isus de atunci sunt și astăzi cuvintele Sale când a spus: “Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea” (Ioan 7:37). Dumnezeu spune “casei lui Israel: “Oare nu pot să vă fac vouă ceea ce a făcut acest olar?”, declară Domnul. Iată, cum este lutul în mâna olarului, așa sunteți și voi în mâna Mea, casă a lui Israel” (Ier 18:6). Ce s-ar întâmpla dacă aș veni în casa ta și aș arunca lucruri pe care le consider inutile sau nefolositoare? Probabil că ai suna la 911, dar dacă este casa ta, ai tot dreptul să faci acest lucru. În același mod, Dumnezeu este proprietarul nostru și al întregii Sale creații, așa că are tot dreptul să facă cu ea (sau cu noi) ce crede de cuviință. Acest lucru nu înseamnă că oamenii sunt obligați să meargă în iad împotriva voinței lor, deoarece Isus a spus că “oricine vine la Mine nu va flămânzi niciodată și oricine crede în Mine nu va înseta niciodată” (Ioan 6:35).

Mai mult decât corect

Putem face greșeli… și de multe ori facem greșeli, și de multe ori nu tratăm oamenii în mod corect, dar Dumnezeu? Numai El este drept și echitabil, pentru că “El este Stânca, lucrările Lui sunt perfecte și toate căile Lui sunt drepte. Dumnezeu credincios, care nu greșește, drept și echitabil este El” (Dt 43,2). Nu ne putem contrazice cu Cuvântul lui Dumnezeu. Acesta spune că Dumnezeu “nu greșește” și că este “drept și neprihănit”. Acest lucru ar trebui să ne răspundă la întrebarea noastră… complet. Așadar, apostolul Pavel răspunde la această întrebare, o dată pentru totdeauna, scriind: “Ce să spunem, așadar? Există nedreptate din partea lui Dumnezeu? Nicidecum” (Romani 9:14). A pretinde: “Nu am știut că Dumnezeu există, deci sunt nevinovat” este fals, deoarece Cuvântul Său declară clar că “puterea veșnică și natura divină a lui Dumnezeu au fost clar percepute, de la crearea lumii, în lucrurile care au fost făcute. Așa că sunt fără scuză” (Rom. 1:20). Vorbind despre cei care Îl resping pe Dumnezeu, în realitate, “cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au cinstit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au adus mulțumiri, ci au devenit zadarnici în gândirea lor, și inima lor nebună s-a întunecat” (Rom. 1:21).

În concluzie

Dumnezeu este mai mult decât drept. Dumnezeu a pus mânia lui Dumnezeu asupra lui Isus, fără păcat, dar noi nu ne bucurăm pentru asta! Invitația de a crede în Hristos este deschisă astăzi tuturor celor care, așa cum spune încă Mântuitorul nostru: “Veniți la Mine toți cei trudiți și împovărați și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Pare o invitație deschisă pentru toți, nu-i așa? Te vei încrede în El astăzi? Dacă nu o vei face, ești în pericol imediat de a fi la doar o suflare, o bătaie de inimă… un accident de veșnicie. Atunci va fi prea târziu să te pocăiești. De aceea, astăzi, chiar astăzi, este cea mai bună zi pentru a crede (2 Cor 6:2), pentru că mâine nu există nicio garanție, iar dacă Isus Hristos ar veni astăzi, ar fi prea târziu (și ar putea veni într-o fracțiune de secundă!). Așa că te implor, în timp ce citești aceste rânduri chiar acum, să te pocăiești și să te încrezi în Isus Hristos. Dacă nu, fii pregătit să te confrunți cu judecata lui Dumnezeu după ce vei muri (Evrei 9:27) sau dacă Isus Hristos apare astăzi (Apocalipsa 20:12-15).

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!