¿De ce ar trebui să memorăm versete din Biblie?

Views: 30

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce ar trebui să memorezi versete din Biblie și nu știi ce beneficii are să înveți Cuvântul lui Dumnezeu pe de rost, în acest articol vei afla de ce această practică este atât de importantă.

Când ne gândim la creșterea noastră spirituală, nu includem întotdeauna memorarea textelor biblice în rutina noastră. Credem că este suficient să citim, să studiem și să exersăm Biblia; Dar există beneficii pe care le putem obține doar atunci când primim Cuvântul lui Dumnezeu gravat în mintea și inimile noastre.

Să ne apărăm spiritual

Când nu știm dacă decizia pe care urmează să o luăm este cea corectă, Biblia ne oferă întotdeauna un ghid cu privire la ceea ce ar trebui să facem. Mai mult, lupta zilnică a creștinului nu este împotriva oamenilor din jurul lui, ci împotriva forțelor spirituale; Și singura armă care ne poate apăra împotriva acestor atacuri este Cuvântul lui Dumnezeu:

Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. (Efeseni 6:12)

O modalitate de a răspunde la atacurile celui rău este să citați Biblia. Putem vedea acest lucru prin exemplul pe care ni l-a lăsat Isus. În Matei 4:1-11 citim că Isus însuși a citat pasaje din cartea Deuteronom pentru a răspunde ofertelor și acuzațiilor lui Satana. Prin urmare, și noi putem să memorăm Biblia pentru a ne apăra spiritual.

Să stăm lipiți de Cuvântul lui Dumnezeu

Când ne confruntăm cu dificultăți, ne putem îndoi și pune la îndoială prezența lui Dumnezeu; Dar Biblia ne amintește că El promite că va fi cu noi în orice moment și că nimic nu ne poate despărți de dragostea Lui (Romani 8:35-39). Așadar, de ce să nu memorezi versetele din Biblie pentru a ține cont de promisiunile Lui?

Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romanos 8:37)

Chiar și în perioadele de durere, recitarea Bibliei cu voce tare poate aduce pace, mângâiere și încurajare, nu doar nouă înșine, ci și celor care au nevoie.

Pentru a împărtăși înțelepciunea cu ceilalți

Nu știm întotdeauna ce să spunem sau să facem în momentele delicate; cu toate acestea, Biblia este o sursă de înțelepciune pentru sfaturi și încurajare. Dacă nu avem cuvintele potrivite, putem cita un verset și astfel îi putem încuraja pe alții.

Vorbirea voastră să fie totdeauna cu har, dreasă cu sare, ca să ştiţi cum trebuie să răspundeţi fiecăruia. (Coloseni 4:6)

În plus, Biblia este inspirată de Dumnezeu, așa că textele ei sunt cu autoritate și vor avea mai mult impact decât orice altceva putem spune.

Pentru a prezenta apărarea credinței noastre

În Marcu 16:15-18, Isus ne-a lăsat o poruncă obligatorie: propovăduiește lumii întregi; iar pentru a o îndeplini trebuie să avem versete biblice care să ne ajute.

Pe de altă parte, Biblia spune că trebuie să fim pregătiți să ne apărăm credința.

Ci sfinţiţi în inimile voastre pe Hristos ca Domn.” Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi; dar cu blândeţe şi teamă, având un cuget curat; pentru ca cei ce bârfesc purtarea voastră bună în Hristos să rămână de ruşine tocmai în lucrurile în care vă vorbesc de rău. (1 Petru 3:15-16)

Ceea ce înseamnă că nu ar trebui să ne întrebăm de ce ar trebui să memorăm versete din Biblie, ci mai degrabă că ar trebui să le facem parte din viața noastră; Abia atunci vom fi pregătiți să vorbim despre credința noastră cu încredere și sprijinul pe care ni-l oferă Biblia.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!