Dumnezeu este soare și scut (Psalmi 84:11)

Views: 41

Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană. (Psalmi 84:11)

Îți poți imagina cum ar fi să trăiești fără să vezi soarele în fiecare zi? Ar fi complicat, nu-i așa? Chiar dacă știm că soarele strălucește non-stop, sunt zile în care norii sau locația ne împiedică să-i vedem lumina. Aceasta este situația oamenilor care locuiesc în unele țări ale lumii, unde această frumusețe a creației rămâne ascunsă timp de mai multe luni pe parcursul anului. Dar atunci când apare, toți se bucură de lumina, căldura și bunăstarea pe care le oferă soarele.

Dumnezeu este ca soarele pentru poporul său: el dă lumină, viață, curaj și bucurie. Deși totul este întunecat în jur, Dumnezeu nu a încetat să fie lumina glorioasă care mângâie sufletul și îi protejează cu ardoare pe cei care se încred în el.

În timpul exodului, în timp ce Israel traversa deșertul, Dumnezeu era ca un felinar în timpul nopților, un stâlp de foc care încălzea, strălucea și dirija pașii în mijlocul întunericului. În zilele de căldură apăsătoare, Domnul era un nor protector, un scut care păzea și avea grijă de poporul Său. Așa este și în viața ta: Dumnezeu este soarele și scutul tău! El vă luminează, vă susține și vă protejează, și vă acordă harul său infinit în fiecare zi.

Primiți lumina și protecția Domnului:

  • Dumnezeu risipește întunericul din inima ta. Încredeți-vă și căutați lumina lui în fiecare zi.
  • Rugați-vă și predați-i Domnului temerile, incertitudinile și temerile voastre. El îți dă har în zilele reci și întunecate ale vieții.
  • Nu vă îndoiți! Deși vedeți doar nori negri și furtuni, soarele neprihănirii nu a încetat să strălucească. El îți va da har și glorie pentru ca tu să poți depăși dificultățile. Crede-o!
  • Dumnezeu este un refugiu, este un scut puternic, un adăpost sigur pentru tine. Căutați-L și strigați la El. El nu oprește binele de la cel care umblă pe calea Lui.
  • În prezența lui Dumnezeu avem lumină adevărată, tot ceea ce este întuneric dispare. Toată tristețea, păcatul, angoasa și disperarea fac loc gloriei, păcii, odihnei și protecției Tatălui. Stai aproape de el.

Pentru rugăciune:

Doamne Dumnezeule, cum să mă îndoiesc de Tine? Chiar dacă totul pare a fi noapte, chiar dacă nu reușesc să văd zile însorite, ajută-mă să am încredere că tu ești încă Dumnezeu, că ești credincios și că ești încă stăpân pe toate. Dă-mi harul tău, Doamne, luminează-mi pașii. Protejează-mă și bucură-mi inima în aceste vremuri dificile. Vă mulțumesc că aveți grijă de mine chiar și atunci când mă simt slab. Vreau să Te caut în toate împrejurările și să umblu în prezența Ta în fiecare zi. Îți mulțumesc pentru tot. În numele lui Isus, amin.
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!