Fii generos cu ceea ce ți-a dat Dumnezeu

Views: 13

Unul care dă cu mâna largă, ajunge mai bogat; şi altul, care economiseşte prea mult, nu face decât să sărăcească. Sufletul binefăcător va fi săturat, şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el. (Proverbe 11:24-25)

Generozitatea este o comoară prețioasă. Acest atribut se vede perfect în modul în care Dumnezeu ne tratează. Cu o mare generozitate ne-a dăruit pe Fiul său Isus și, împreună cu el, ne dă toate cele necesare pentru existența noastră și chiar mult mai mult decât avem nevoie. Mulți oameni reflectă acest principiu divin prin faptul că împart cu bunăvoință cu alții ceea ce au, chiar și atunci când au puțin.

Dumnezeu este mulțumit atunci când îl imităm în generozitate și iubire. El îl răsplătește pe cel care dăruiește cu bucurie și pe cel care se îngrijește de cei în nevoie. Înmulțiți binecuvântările pe care le primiți împărtășindu-le cu cei care au nevoie. Puteți fi siguri că Hristos vă va răsplăti.

Practicați generozitatea

  • Roagă-te, deschide-ți inima și întinde-ți mâna. “Fericiți cei milostivi, căci ei vor fi tratați cu milă.” (Matei 5:7).
  • Nu reține ceea ce Dumnezeu ți-a dat. Amintiți-vă că nu pierdem atunci când dăruim.
  • Donați spontan și discret. “Să nu știe mâna ta stângă ce face mâna ta dreaptă” (Matei 6:3).
  • Chiar și puținul poate fi înmulțit cu Dumnezeu. Priviți în jurul vostru și ajutați oriunde puteți, cu tot ce puteți.
  • Nu dăruiți așteptând ceva în schimb. Aceasta ar fi o negociere egoistă și lipsită de generozitate. Dumnezeu cunoaște intențiile inimii. Dumnezeu iubește pe cel care dăruiește cu bucurie (2 Corinteni 9:7).
  • Imitați-l pe Domnul, dați cu generozitate și vedeți cum satisfacerea celor nevoiași face bine la inimă.

Pentru rugăciune:

Doamne Dumnezeule, îți mulțumim pentru tot ce ai făcut în viața copiilor tăi. Îți mulțumesc pentru cel mai mare dar oferit prin Isus Hristos. Sunt momente dificile, dar mi-ai dat mult mai mult decât am nevoie. De aceea vă cer să-mi deschideți inima. Nu pot să închid ochii în fața celor care au nevoie. Fie că sunt aproape sau departe, Doamne, ajută-mă să ajut. Chiar dacă nu pot da decât puțin, vreau să vă imit generozitatea. Binecuvântează-i pe toți cei care sunt generoși și răsplătește-i după harul tău infinit. În numele lui Isus, amin.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!