John Piper explică în mod biblic de ce homosexualitatea este un păcat

Views: 21

Piper, unul dintre cei mai renumiți teologi din lume, a făcut o scurtă prezentare a conceptului biblic al păcatului ca o ofensă adusă sfințeniei lui Dumnezeu.

Unul dintre cele mai dezbătute subiecte din ultimii ani, homosexualitatea, rămâne un punct nevralgic pentru predicatorii și activiștii LGBT, care încearcă să impună această practică ca fiind naturală și chiar caută să reinterpreteze Cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru pastor, există mai multe motive clare pentru care Biblia condamnă homosexualitatea. Acestea nu pot fi schimbate de oameni, nici măcar de cei care caută acceptarea lor.

“Pentru fiecare păcat, există mai multe niveluri de motive pentru care acesta este ofensator pentru Dumnezeu și de ce trebuie evitat. Cel mai simplu este să spunem ce spune Biblia că este. Ar trebui să începem de acolo, iar dacă putem merge mai departe, minunat”, a comentat el.

Piper menționează că tema centrală se regăsește într-una dintre scrisorile apostolului Pavel, care și-a dedicat viața predicării popoarelor neevreiești. Practica homosexuală era deja comună în acea cultură, chiar și în vremea lui.

Pentru Piper, “este clar evidențiat în Romani 1:24-29, că este rău și trebuie evitat”, adăugând că acesta este unul dintre păcatele care indică în mod clar faptul că practicanții săi nu pot fi mântuiți dacă nu se pocăiesc.

Într-un al doilea punct, John Piper afirmă că homosexualitatea ar fi o disfuncție despre care Dumnezeu nu lasă loc de discuții, întrucât sexul în sine este un dar oferit cu scopul de a-l glorifica pe Creator.

“Sexualitatea este ideea lui Dumnezeu și trebuie să învățăm de la El ce este aceasta. Este un bărbat și o femeie creați în mod frumos și complementar pentru a fi un singur trup. Și a încerca să faci altfel este o distorsiune, o corupție, o disfuncție în felul în care Dumnezeu a făcut-o. Acesta este cel de-al doilea strat”, a continuat el.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!