John Piper numește 6 motive biblice care demolează argumentele ideologiei LGBT față de copii și schimbarea de sex

Views: 15

Părinții de astăzi duc o luptă intensă pentru a-și proteja copiii de ideologia de gen, o luptă recunoscută de pastorul John Piper, care, cu 6 motive biblice, i-a îndemnat pe credincioșii care au copii să fie fermi în această privință.

În cadrul podcastului său “Desiring God”, pastorul John a enumerat 6 motive biblice pentru care copiii nu ar trebui să se îmbrace contrar genului lor atribuit de Dumnezeu; totul a pornit de la un utilizator care a plantat un caz în care o familie de credincioși își lasă fiul să poarte rochii.

“Se pare că îl lasă să aleagă majoritatea lucrurilor pe care vrea să le facă. Noi, bineînțeles, vedem o mulțime de pericole în această metodă de educație parentală”, a prezentat cazul utilizatorul, care a detaliat că familia aparținea unei alte biserici, dar a fost îndepărtată din congregație din același motiv.

“Care ar fi abordarea dvs. pentru a-i ajuta pe acești părinți cu ajutorul Scripturilor în această problemă?”, l-a întrebat pastorul.

Ca răspuns, Piper a prezentat o serie de realități biblice care îi încurajează pe părinți să stea în lumina Cuvântului lui Dumnezeu și, pe baza credinței, să își ajusteze strategiile parentale.

Prima s-a bazat pe Geneza 1:26, care explică modul în care Dumnezeu a creat doar Bărbatul și Femeia.

“Dumnezeu nu a creat o ființă umană generică, concepută pentru a-și alege sexul. El a creat bărbații pentru a fi bărbați și femeile pentru a fi femei. Copiii ar trebui să învețe acest lucru de timpuriu în viață ca fiind un lucru mare și minunat”, a spus el.

Al doilea motiv, citând Geneza 2:24, este că Dumnezeu a creat aceste două genuri unice pentru ca, în uniunea perfectă, ele să poată da roadele modului în care căsătoria se completează reciproc, pe baza viziunii frumoase a lui Dumnezeu.

“Dumnezeu l-a creat pe om, bărbat și femeie, pentru ca în căsătorie să existe o complementaritate frumoasă, fericită și rodnică. Fie că se căsătoresc sau nu (în providența lui Dumnezeu), trebuie să-i creștem cu convingerea că diferența dintre băieți și fete este concepută pentru acest rezultat frumos, unirea unui singur trup în căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, a adăugat el.

“Or, proiectul lui Dumnezeu privind unirea într-o singură carne a bărbatului și a femeii în căsătorie în actul sexual este o confirmare a faptului că modul în care El ne-a creat nu este disprețuitor. A făcut parte din planul său pentru binele nostru, pentru a umple pământul, pentru bucuria noastră, pentru plăcerea noastră. Copiii trebuie să fie educați pentru acest rezultat natural al sexualității lor”, a reiterat el.

În al treilea rând, pastorul a citat Efeseni, Timotei și Coloseni, spunând că această parte a umanității este atât de importantă pentru Dumnezeu încât a dat conducerea pe această bază.

“În 1 Timotei 2:12, el le atribuie oamenilor autoritatea de a învăța și de a conduce în biserică. Iar în Efeseni 5:22-24 și Coloseni 3:18-19, el atribuie soțului și tatălui conducerea gospodăriei. Forța naturală superioară a bărbaților este evidențiată în 1 Petru 3:7 ca un motiv pentru care femeile ar trebui să primească o onoare specială ca vas mai slab, precum și alte onoruri ca și co-moștenitoare ale harului vieții. Copiii trebuie să fie crescuți cu conștiința că sexualitatea lor contează foarte mult și în acest fel”, a explicat el.

Ca un al patrulea punct, ea i-a îndemnat pe părinți să își încurajeze întotdeauna copiii să își respecte sexul și să nu adopte alte stiluri care nu sunt adecvate sexualității lor.

“Ei ar trebui să își încurajeze fiii să nu adopte moduri efeminate de a se îmbrăca sau de a acționa; și nu ar trebui să își încurajeze fiicele să adopte moduri masculine de a se îmbrăca sau de a acționa. Biblia îi avertizează pe băieți și pe bărbați, de exemplu, împotriva efeminării în 1 Corinteni 6:9. Ei ar trebui să se miște împotriva coafurilor care încurcă din punct de vedere cultural, de exemplu în 1 Corinteni 11:14, iar Deuteronomul 22:5 avertizează bărbații și femeile împotriva travestirii”, a spus el.

Cu Efeseni 6, al cincilea punct al lui Piper este că disciplina ar trebui să fie centrală în creșterea copiilor și, de asemenea, îndemnul: “această instrucțiune, în ceea ce privește sexualitatea, cuprinde cel puțin aceste patru puncte anterioare.

Și, în final, pastorul spune că este necesar ca biserica să sublinieze că, în această perioadă de luptă pentru protejarea copiilor de ideologia de gen, problema trebuie tratată ca o urgență deosebită.

Articol relaționat: John Piper explică în mod biblic de ce homosexualitatea este un păcat

“Dacă ei, părinții, nu-și ajută copiii să crească în mod natural și fericit în bărbați maturi sau femei mature, ei pot sluji un val de rebeliune culturală împotriva lui Dumnezeu, care nu este distructiv doar pentru copiii lor, ci și pentru copiii lor. Lumea în general”, a conchis el.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!