Versete biblice cu promisiunile lui Dumnezeu pentru femeile curajoase

Hits: 4

Femeile, ca orice ființă umană de pe pământ, sunt create de Dumnezeu și au o mare valoare în ochii Lui. În Cuvântul lui Dumnezeu găsim promisiuni prețioase pe care le putem aplica la circumstanțele noastre. În calitate de femei curajoase, hotărâte să-L slujească pe Dumnezeu și să trăiască pentru El, putem primi încurajare și afirmare pentru a realiza lucrarea pe care Dumnezeu ne-o încredințează în fiecare zi.

Femeia curajoasă va fi apreciată de Dumnezeu

ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. (1 Petru 3:4)

Femeia curajoasă este prețioasă pentru Dumnezeu. Ea nu se lasă dusă de aparențele exterioare, căci adevărata ei putere vine din interior. Relația ei cu Dumnezeu este extrem de importantă pentru ea și îi permite lui Dumnezeu să-i transforme inima în fiecare zi, făcându-o să semene din ce în ce mai mult cu El. Dumnezeu prețuiește foarte mult acest lucru.

Domnul își va împlini promisiunile pe care i le-a făcut.

Ferice de aceea care a crezut; pentru că lucrurile care i-au fost spuse din partea Domnului se vor împlini.” (Luca 1:45)

Este curajos să crezi în promisiunile lui Dumnezeu și să trăiești cu speranța că vom vedea împlinirea lor. Maria este un bun exemplu de femeie care a primit o promisiune de la Dumnezeu și nu a ezitat. Știa că odată cu promisiunea vor veni și consecințe puternice pentru viața ei. Cu toate acestea, Maria avea o certitudine: Dumnezeu se ține de ceea ce promite, iar a trăi în voia Lui este întotdeauna cel mai bine. Ține-te de promisiunile lui Dumnezeu astăzi!

Dumnezeu va recunoaște eforturile tale ca fiind exemplare

Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. (Proverbe 31:10)

Este plăcut să întâlnești astfel de femei care sunt exemple bune ca fiice ale lui Dumnezeu și în toate domeniile vieții. Biblia spune că valoarea unor astfel de femei este mai mare decât cea a pietrelor prețioase. Nu există diamant, rubin sau smarald care să valoreze mai mult decât o femeie exemplară.

Dumnezeu o va întări și o va împuternici.

Ea este îmbrăcată cu tărie şi slavă şi râde de ziua de mâine.
Ea deschide gura cu înţelepciune, şi învăţături plăcute îi sunt pe limbă. (Proverbe 31:25-26)

Atunci când o femeie se simte puternică și demnă în Domnul, ea poate face față cu încredere problemelor vieții. Cu toate acestea, puterea ei este sub control, ghidată de înțelepciunea pe care o primește de la Tatăl. În tot ceea ce face și spune, ea transmite nu numai înțelepciunea, ci și dragostea pe care Dumnezeu a revărsat-o asupra ei.

Ea va fi recunoscută și lăudată

Fiii ei se scoală şi o numesc fericită; bărbatul ei se scoală şi-i aduce laude zicând:
„Multe fete au o purtare cinstită, dar tu le întreci pe toate.” (Proverbe 31:28-29)

Cei din jurul ei recunosc femeia care se străduiește să fie virtuoasă și exemplară. Familia și prietenii ei cei mai apropiați beneficiază cel mai mult de atitudinea ei pozitivă. Prin urmare, ei își exprimă admirația și aprecierea pentru ea. Nu numai că este recunoscută, dar și alții îi sărbătoresc cu bucurie viața și binecuvântarea de a o cunoaște.

Eforturile ei nu vor trece neobservate.

Dezmierdările sunt înşelătoare, şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbe 31:30)

Frica de Domnul este o calitate distinctivă a femeii curajoase și exemplare. Ea recunoaște măreția lui Dumnezeu și dependența ei totală de El. Tot ceea ce face este condus de dorința de a asculta întotdeauna de Dumnezeu. Ceilalți îi văd efortul și o laudă pentru perseverența ei.

Binecuvântarea lui Dumnezeu va fi peste ea

Şi el a zis: „Fii binecuvântată de Domnul, fiică! Această faptă de pe urmă mărturiseşte şi mai mult pentru tine decât cea dintâi, că n-ai umblat după tineri, săraci sau bogaţi. (Rut 3:10)

Femeia curajoasă este o femeie loială. Loialitatea ei este îndreptată în primul rând către Dumnezeu, dar și către rudele ei și către cei care îl iubesc pe Dumnezeu și îi urmează principiile. Rut a fost loială soacrei sale Naomi și Dumnezeu a răsplătit această loialitate. Ea a primit binecuvântare și providență pentru viața ei și chiar a devenit parte din linia de strămoși a lui Isus.

Veți vedea roade și creștere

Ferice de oricine se teme de Domnul şi umblă pe căile Lui!
Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine.
Nevasta ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale; copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. (Psalmi 128:1-3)

Toți cei care se tem de Domnul văd roade prețioase de la Dumnezeu în diferitele domenii ale vieții lor. Căminul în care trăiește o femeie curajoasă și temătoare de Dumnezeu va primi binecuvântare de la Domnul, lucru pe care îl vor experimenta toți membrii familiei.

Ea va primi onoare și respect

O femeie plăcută capătă cinste, şi cei asupritori capătă bogăţie. (Proverbe 11:16)

Trateaza pe ceilalți cu har și respect, este unul dintre modurile în care femeia curajoasă, o luptătoare pentru Domnul, își arată aprecierea față de ceea ce Dumnezeu a creat în ceilalți. Un astfel de tratament nu trece neobservat. Ceilalți observă și apreciază acest lucru. Recompensa? Mai devreme sau mai târziu, ea va primi onoarea și respectul celorlalți.

Dumnezeu va schimba durerea ei în bucurie

Bucură-te, stearpo care nu mai naşti! Izbucneşte în strigăte de bucurie şi veselie, tu care nu mai ai durerile naşterii! Căci fiii celei lăsate de bărbat vor fi mai mulţi decât fiii celei măritate, zice Domnul. (Isaia 54:1)

În acest pasaj, Dumnezeu îl compară pe Israel (poporul Său) cu o femeie stearpă. A fi sterp era un mare afront în vremea lui Isaia, dar Dumnezeu a promis copii, bucurie și prosperitate poporului său. Dumnezeu este milostiv și nu-i uită pe cei care suferă. Femeia fără copii se va putea bucura pentru că Dumnezeu îi va da copii spirituali din belșug.

Domnul o va restaura și o va însoți.

Nu te teme, căci nu vei rămâne de ruşine; nu roşi, căci nu vei fi acoperită de ruşine, ci vei uita şi ruşinea tinereţii tale şi nu-ţi vei mai aduce aminte de văduvia ta,
5 căci Făcătorul tău este bărbatul tău: Domnul este numele Lui, şi Răscumpărătorul tău este Sfântul lui Israel. El Se numeşte Dumnezeul întregului pământ, (Isaia 54:4-5)

În mijlocul unor situații care pot părea umilitoare sau prea provocatoare, femeia care îl iubește pe Dumnezeu poate fi sigură că nu este singură. Dumnezeu este cu ea, aducându-i sprijinul și mângâierea necesară. Și nu numai atât, în Dumnezeu există restaurare! El aduce reînnoire și speranță. Ea poate merge înainte cu entuziasm și curaj, pentru că Domnul este cu ea.

Dumnezeu îi va reînnoi puterea

dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc.” (Isaia 40:31)

Femeia curajoasă în Domnul nu se teme să aștepte. Așteptarea ei este plină de speranță pentru că știe că, în cele din urmă, Dumnezeu va aduce ceva bun pentru viața ei. Această certitudine o revitalizează, îi reînnoiește forțele și o ajută să meargă mai departe în îndeplinirea responsabilităților sale într-un mod eficient și plăcut lui Dumnezeu.

Pacea lui Dumnezeu o va însoți

Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
7 Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

A se îndrepta spre Domnul în rugăciune este răspunsul normal al femeii curajoase în Domnul la problemele vieții. Ea știe că poate aduce cererile sale înaintea lui Dumnezeu, mulțumind pentru ceea ce El va face. În rugăciune, ea primește pacea Domnului, acea pace care nu are egal și care o împinge să înfrunte viața cu optimism.

Ea va conta pe protecția lui Dumnezeu

Iubiţi, dar, pe Domnul, toţi cei iubiţi de El. Căci Domnul păzeşte pe cei credincioşi, şi pedepseşte aspru pe cei mândri. (Psalmi 31:23)

Iubirea și credincioșia față de Dumnezeu stau la baza a tot ceea ce face o femeie curajoasă a Domnului. Îl cunoaște pe Dumnezeu pentru că petrece timp cu el. Inima ei este smerită și încrezătoare în fața Domnului, iar Dumnezeu o binecuvântează cu prezența și protecția Sa.

Ea va primi indicații de la Dumnezeu

„Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmi 31:23)

Dumnezeu, care cunoaște inima femeii curajoase, știe că ea dorește să facă voia Lui în orice moment. În bunătatea sa, Dumnezeu o călăuzește și îi arată calea de urmat în orice situație. O femeie care Îl iubește pe Dumnezeu, este atentă la indicațiile Tatălui, știind că, pe măsură ce va merge în ascultare, va vedea mari minuni.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!