Versete biblice despre ascultarea de părinți

Visits: 89

Familia este importantă în planul lui Dumnezeu, pentru umanitate. În cadrul dinamicii familiei vedem că Biblia pune accentul pe ascultarea față de părinți pentru că este o poruncă care are o răsplată.
Aceste versete biblice ne amintesc că Dumnezeu răsplătește ascultarea față de părinți și că ar trebui să-i iubim, să ne îngrijim și să-i respectăm.

Versete biblice despre ascultarea de părinți

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exodul 20:12)

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deuteronomul 5:16)

Fiule, pazeste sfaturile tatalui tau si nu lepada invatatura mamei tale: (Proverbele 6:20)

Un fiu intelept asculta invatatura tatalui sau, dar batjocoritorul n-asculta mustrarea. (Proverbele 13:1)

Daca cineva blestema pe tatal sau si pe mama sa, i se va stinge lumina in mijlocul intunericului. (Proverbele 20:20)

Copii, ascultati in Domnul de parintii vostri, caci este drept. “Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta” – este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta – “ca sa fii fericit si sa traiesti multa vreme pe pamant.” (Efeseni 6:1-3)

Copii, ascultati de parintii vostri in toate lucrurile, caci lucrul acesta place Domnului. (Coloseni 3:20)

Daca zice cineva: “Eu iubesc pe Dumnezeu”, si uraste pe fratele sau, este un mincinos; caci, cine nu iubeste pe fratele sau, pe care-l vede, cum poate sa iubeasca pe Dumnezeu, pe care nu-L vede? (1 Ioan 4:20)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 4 Promedio: 4.8]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!