10 versete biblice pentru a începe ziua în prezența lui Dumnezeu

Visits: 95

Dacă dorim să începem fiecare nouă zi cu bună dispoziție, este important să-L punem pe Dumnezeu pe primul loc și, de asemenea, să citim din Scriptura, pentru ca cuvântul Său să fie cel care ne ajută să ne ridicăm mereu deasupra tuturor adversităților. În calitate de credincioși care tânjesc să vadă gloria și minunile lui Dumnezeu zi de zi, este extrem de important să medităm la promisiunile Sale, care ne vor ține tari în fața tuturor necazurilor și ispitelor.

Să punem în practică planurile Sale, astfel încât faptele noastre să fie bune și Domnul să fie glorificat în viața noastră. “Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” (Iosua 1:8).


1) Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea! (Psalmii 118:24)

2) Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. (Psalmii 28:7)

3) „Eu – zice Domnul – te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta.” (Psalmii 32:8)

4) Binecuvântă, suflete, pe Domnul, şi tot ce este în mine să binecuvânteze Numele Lui cel sfânt! (Psalmii 103:1)

5) Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! (Proverbe 3:5)

6) Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:11)

7) Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. (Filipeni 4:6-7)

8) bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! (Plângerile 3:22-23)

9) Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:16)

10) Eu mă culc şi adorm în pace, căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea. (Psalmii 4:8)

Rugăciune

Mulțumesc, Doamne, în această zi îmi dai șansa de a respira, de a râde, de a iubi, de a face voia Ta pe acest pământ. Te ador pentru credincioșia ta și pentru că ești vrednic de toată închinarea, în această clipă sufletul meu îți binecuvântează numele și te laudă pentru ceea ce ești în viața mea, înainte de a începe această zi, îmi înalț strigătul spre cer crezând că puterea rugăciunii schimbă totul. Astăzi vreau să-ți mulțumesc pentru marea ta iubire și pentru că îndurările tale sunt noi în fiecare dimineață, pun această zi în prezența ta. Fie ca Tu să mă îndrumi, să-mi reînnoiești puterea, să-mi dai înțelepciunea de a lua deciziile corecte și fie ca Duhul Tău cel Sfânt să-mi întărească credința pentru a putea înfrunta această zi cu curaj. Această zi va fi o mare binecuvântare pentru viața mea, căci harul și favoarea Ta vor fi cu mine oriunde voi merge. Îmi vei acorda chiar să fiu în deplină armonie cu membrii familiei mele, cu vecinii, cu colegii și cu toți cei din jurul meu, așa cum spune Cuvântul Tău: "Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui.". Îți mulțumesc, Doamne, pentru că nu este nimic mai plăcut decât să începi ziua în binecuvântare, ținându-te de mână, reflectând altora pacea ta, dragostea și mărturisind că ești un Dumnezeu care schimbă și transformă vieți. Așa cum manifești în Cuvântul Tău: "Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri.". În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!