13 Versete biblice pentru părinții care au copii cu autism

Visits: 47

Biblia este plină de versete potrivite pentru părinții copiilor cu autism, utile pentru a le spori credința în fiecare zi.

Părinții sunt o parte importantă din viața întregii familii. Un motiv în plus pentru a-i binecuvânta pe acei părinți care își asumă un rol activ în creșterea copiilor lor. Și ce mod mai bun de a-i binecuvânta decât cu o colecție de pasaje biblice special pentru ei.

Folosiți aceste versete din Biblie pentru a onora părinții copiilor cu autism, nu doar de ziua lor, ci întotdeauna. Încurajați-i să continue în munca extraordinară pe care o fac ca protector, lider spiritual, furnizor și îngrijitor.

Biblia descrie un părinte bun în felul următor.

1) Cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El. (Psalmi 103:13)

2) Fiule, nu dispreţui mustrarea Domnului şi nu te mâhni de pedepsele Lui. Căci Domnul mustră pe cine iubeşte, ca un părinte pe copilul pe care-l iubeşte! (Proverbe 3:11-12)

3) Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta lui.” (Ioan 14:21)

Toate sarcinile de părinte sunt dificile, dar creșterea copiilor cu nevoi speciale aduce provocări suplimentare. De aceea, toți părinții copiilor cu autism ar trebui să citească aceste versete din Cuvântul lui Dumnezeu pentru a face ca această călătorie prin viață să fie un pic mai ușoară.

4) V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” (Ioan 16:33)

5) Fiţi, dar, milostivi cum şi Tatăl vostru este milostiv. (Luca 6:36)

6) Recunoaşte, dar, în inima ta că Domnul Dumnezeul tău te mustră, cum mustră un om pe copilul lui. (Deuteronom 8:5)

7) Domnul însuşi va merge înaintea ta, El însuşi va fi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa; nu te teme şi nu te înspăimânta!” (Deuteronom 31:8)

A fi părinte al unui copil cu autism implică multă muncă fizică, dar și mai mare este epuizarea emoțională. Să venim la picioarele lui Isus ne cere să ne lăsăm mândria și să recunoaștem că povara este grea.

Când ne uităm la Cuvântul lui Dumnezeu, putem vedea că versetele pentru părinții copiilor cu autism aduc speranță, încurajare și motivație pentru a continua să construiască viitorul pe care copiii lor îl merită.

8) Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. (Matei 11:28-29)

9) Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate. (1 Petru 4:8)

10) Părinţilor, nu întărâtaţi pe copiii voştri, ca să nu-şi piardă nădejdea. (Coloseni 3:21)

Versete de speranță pentru părinții de copii cu autism

11) Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmi 127:3-5)

12) Tatăl celui neprihănit se înveseleşte, şi cel ce dă naştere unui înţelept se bucură. (Proverbe 23:24)

13) Cel neprihănit umblă în neprihănirea lui; ferice de copiii lui după el! (Proverbe 20:7)

¿Ce alte versete pentru părinții de copii cu autism ați adăuga la această listă? Scrieți mai jos ideile și comentariile dumneavoastră. Amintiți-vă că cea mai importantă persoană care vă poate ajuta copilul sunteți dumneavoastră – puteți să o faceți!

Dacă bănuiți că copilul dumneavoastră se află în spectrul autist și doriți să depistați autismul, consultați de urgență medicul pediatru.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!