Versete biblice despre lăcomie

Visits: 138

Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o listă de versete biblice despre lăcomie. Lăcomia este ambiția nemărginită pentru bani, proprietate sau alte bogății. Acest lucru poate face ca dragostea noastră pentru Dumnezeu să scadă foarte mult. Din acest motiv, următoarele texte biblice ne vor ajuta să o evităm sau să o depășim.

1 Deși ceea ce se caută cu lăcomie este satisfacția, provoacă inevitabil o nefericire mai mare.

Cel lacom de castig isi tulbura casa, dar cel ce uraste mita va trai. (Proverbe 15:27)

Dupa cum Locuinta mortilor si adancul nu se pot satura, tot asa nici ochii omului nu se pot satura. (Proverbe 27:20)

Cine iubeste argintul nu se satura niciodata de argint, si cine iubeste bogatia multa nu trage folos din ea. Si aceasta este o desertaciune! (Eclesiastul 5:10)

Daca avem, dar, cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns. Cei ce vor sa se imbogateasca, dimpotriva, cad in ispita, in lat si in multe pofte nesabuite si vatamatoare, care cufunda pe oameni in prapad si pierzare. (1 Timotei 6:9-10)

2 Dorința de a dobândi bogăție este o atitudine foarte necreștină, și duce la o mai mare impietate.

Asa sunt cei rai: totdeauna fericiti, si isi maresc bogatiile. (Psalmii 73:12)

Un om pizmas se grabeste sa se imbogateasca, si nu stie ca lipsa va veni peste el. (Proverbe 28:22)

Cum se umple o colivie de pasari, asa se umplu casele lor prin viclesug; asa ajung ei puternici si bogati. Se ingrasa, lucesc de grasime; intrec orice masura in rau, nu apara pricina, pricina orfanului, ca sa le mearga bine, nu fac dreptate celor lipsiti. (Ieremia 5:27-28)

Efraim este un negustor care are in mana o cumpana mincinoasa. Ii place sa insele. (Osea 12:7)

3 Lăcomia duce la sărăcie spirituală și ruină.

Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul? Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau? (Marcu 8:36-37)

Si le-a spus pilda aceasta: “Tarina unui om bogat rodise mult.
17 Si el se gandea in sine si zicea: “Ce voi face? Fiindca nu mai am loc unde sa-mi strang roadele.”
18 “Iata”, a zis el, “ce voi face: imi voi strica granarele si voi zidi altele mai mari; acolo voi strange toate roadele si toate bunatatile mele;
19 si voi zice sufletului meu: “Suflete, ai multe bunatati stranse pentru multi ani; odihneste-te, mananca, bea si inveseleste-te!”
20 Dar Dumnezeu i-a zis: “Nebunule! Chiar in noaptea aceasta ti se va cere inapoi sufletul; si lucrurile pe care le-ai pregatit ale cui vor fi?”
21 Tot asa este si cu cel ce isi aduna comori pentru el, si nu se imbogateste fata de Dumnezeu.” (Luca 12:16-21)

Unul care da cu mana larga, ajunge mai bogat; si altul, care economiseste prea mult, nu face decat sa saraceasca. (Proverbe 11:24)

Este un mare rau pe care l-am vazut sub soare: avutii pastrate spre nefericirea stapanului lor. (Eclesiastul 5:13)

Vai de cel ce strange castiguri nelegiuite pentru casa lui, ca sa-si aseze apoi cuibul intr-un loc inalt si sa scape din mana nenorocirii! 10 Rusinea casei tale ti-ai croit, nimicind o multime de popoare, si impotriva ta insuti ai pacatuit. (Habacuc 2:9-10)

Pe cei flamanzi i-a saturat de bunatati, si pe cei bogati i-a scos afara cu mainile goale. (Luca 1:53)

“Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. (Luca 16:25)

Aurul si argintul vostru au ruginit; si rugina lor va fi o dovada impotriva voastra: ca focul are sa va manance carnea! V-ati strans comori in zilele din urma! (Iacov 5:3)

Pentru ca zici: “Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol, (Apocalipsa 3:17)

4 Lăcomia este zadarnică

Bogatiile inghitite le va varsa, Dumnezeu le va scoate din pantecele lui. (Iov 20:15)

Da, omul umbla ca o umbra, se framanta degeaba, strange la comori, si nu stie cine le va lua. (Psalmii 39:6)

Comorile castigate pe nedrept nu folosesc, dar neprihanirea izbaveste de la moarte. (Proverbe 10:2)

Comorile castigate cu o limba mincinoasa sunt o desertaciune care fuge, si ele duc la moarte. (Proverbe 21:6)

Nu te chinui ca sa te imbogatesti, nu-ti pune priceperea in aceasta. 5 Abia ti-ai aruncat ochii spre ea si nu mai este; caci bogatia isi face aripi si, ca vulturul, isi ia zborul spre ceruri. (Proverbe 23:4-5)

Semanati mult, si strangeti putin, mancati, si tot nu va saturati, beti, si tot nu va potoliti setea, va imbracati, si tot nu va este cald; si cine castiga o simbrie o pune intr-o punga sparta!” (Hagai 1:6)

Si roadele atat de dorite sufletului tau s-au dus de la tine. Toate lucrurile alese, stralucite sunt pierdute pentru tine si nu le vei mai gasi. 15 Cei ce fac negot cu aceste lucruri, care s-au imbogatit de pe urma ei, vor sta departe de ea, de frica chinului ei. Vor plange, se vor tangui. 16 si vor zice: “Vai! Vai! Cetatea cea mare, care era imbracata cu in foarte subtire, cu purpura si cu stacojiu, care era impodobita cu aur, cu pietre scumpe si cu margaritare! 17 Atatea bogatii intr-un ceas s-au prapadit!” – Si toti carmacii, toti cei ce merg cu corabia pe mare, marinarii si toti cei ce castiga din mare stateau departe; (Apocalipsa 18:14-17)

5 În lucrarea lui Dumnezeu nu există loc pentru lăcomie, mai ales în rândul conducătorilor.

Fiii lui Samuel n-au calcat pe urmele lui; ci se dadeau la lacomie, luau mita si calcau dreptatea. (1 Samuel 8:3)

Sa nu fie nici betiv, nici bataus, nici doritor de castig marsav, ci sa fie bland, nu galcevitor, nu iubitor de bani; (1 Timotei 3:3)

Caci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana; nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav; (Tit 1:7)

pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine. (1 Petru 5:2)

In lacomia lor vor cauta ca prin cuvantari inselatoare sa aiba un castig de la voi. Dar osanda ii paste de multa vreme, si pierzarea lor nu dormiteaza. (2 Petru 2:3)

6 Fericirea se realizează prin mulțumire, nu prin lăcomie

Mai mult face putinul celui neprihanit decat belsugul multor rai. (Psalmii 37:16)

Mai bine putin, cu dreptate, decat mari venituri, cu strambatate. (Proverbe 16:8)

Departeaza de la mine neadevarul si cuvantul mincinos; nu-mi da nici saracie, nici bogatie, da-mi painea care-mi trebuie. 9 Ca nu cumva, in belsug, sa ma lepad de Tine si sa zic: “Cine este Domnul?” Sau ca nu cumva, in saracie, sa fur si sa iau in desert Numele Dumnezeului meu. (Proverbe 30:8-9)

Nu zic lucrul acesta avand in vedere nevoile mele; caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc. 12 Stiu sa traiesc smerit si stiu sa traiesc in belsug. In totul si pretutindeni m-am deprins sa fiu satul si flamand, sa fiu in belsug si sa fiu in lipsa. (Filipeni 4:11-12)

Negresit, evlavia insotita de multumire este un mare castig. 7 Caci noi n-am adus nimic in lume, si nici nu putem sa luam cu noi nimic din ea. 8 Daca avem, dar, cu ce sa ne hranim si cu ce sa ne imbracam, ne va fi de ajuns. (1 Timotei 6:6-8)

Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: “Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!