25 de Versete biblice despre Comunitate

Views: 129

Viața în comunitate este esențială pentru om și pentru existența lui. Nimeni nu poate trăi singur. Avem nevoie să trăim în grupuri. Ne naștem în viața unei comunități familiale, a familiei și datorită acesteia ne dezvoltăm potențial de ființe umane. În comunitate ne dobândim personalitate, devenim conștienți de lume și de cei din jurul nostru. În viața comunității form și dobândim un sentiment de conștiință personală și comunitară. În creștem în armonie și în conflictele pe care nici nu îți va oferi însă experiențe vechi.

1 Sa veghem unii asupra altora, ca sa ne indemnam la dragoste si la fapte bune. 25 Sa nu parasim adunarea noastra, cum au unii obicei; ci sa ne indemnam unii pe altii si cu atat mai mult, cu cat vedeti ca ziua se apropie. (Evrei 10:24-25)

2 Caci, dupa cum intr-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceeasi slujba, 5 tot asa si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora. (Romani 12:4-5)

3 (O cantare a treptelor. Un psalm al lui David.) Iata, ce placut si ce dulce este sa locuiasca fratii impreuna! (Psalmii 133:1)

4 Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu, sunt si Eu in mijlocul lor.” (Matei 18:20)

5 Va indemn, fratilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, sa aveti toti acelasi fel de vorbire, sa n-aveti dezbinari intre voi, ci sa fiti uniti, in chip desavarsit, intr-un gand si o simtire. (1 Corinteni 1:10)

6 Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti. (1 Petru 3:8)

7 Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima. 47 Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod. Si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti. (Faptele Apostolilor 2:46-47)

8 Dar mai presus de toate acestea, imbracati-va cu dragostea, care este legatura desavarsirii. (Coloseni 3:14)

9 Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti. (Romani 12:16)

10 Si noi am cunoscut si am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu fata de noi. Dumnezeu este dragoste; si cine ramane in dragoste ramane in Dumnezeu, si Dumnezeu ramane in el. (1 Ioan 4:16)

11 Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii, dupa pilda lui Hristos Isus; (Romani 15:5)

12 Multimea celor ce crezusera era o inima si un suflet. Niciunul nu zicea ca averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obste. (Faptele Apostolilor 4:32)

13 Dar daca umblam in lumina, dupa cum El insusi este in lumina, avem partasie unii cu altii; si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat. (1 Ioan 1:7)

14 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus. 29 Si, daca sunteti ai lui Hristos, sunteti “samanta” lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta. (Galateni 3:28-29)

15 Primiti bine pe cel slab in credinta si nu va apucati la vorba asupra parerilor indoielnice. (Romani 14:1)

16 Adevarat, adevarat va spun ca cine primeste pe acela pe care-l trimit Eu, pe Mine Ma primeste; si cine Ma primeste pe Mine primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Ioan 13:20)

17 Toti acestia staruiau cu un cuget in rugaciune si in cereri, impreuna cu femeile si cu Maria, mama lui Isus, si cu fratii Lui. (Faptele Apostolilor 1:14)

18 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1 Corinteni 12:13)

19 Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni. (Faptele Apostolilor 2:42)

20 “Esti nebuna!”, i-au zis ei. Dar ea staruia si spunea ca el este. Ei, dimpotriva, ziceau: “Este ingerul lui.” (Faptele Apostolilor 12:15)

21 Cinsteste pe vaduvele care sunt cu adevarat vaduve. (1 Timotei 5:3)

22 Nu stiti ca voi sunteti templul lui Dumnezeu si ca Duhul lui Dumnezeu locuieste in voi? (1 Corinteni 3:16)

23 Caci, dupa cum trupul este unul si are multe madulare, si dupa cum toate madularele trupului, macar ca sunt mai multe, sunt un singur trup, tot asa este si Hristos. (1 Corinteni 12:12)

24 Daca nimiceste cineva templul lui Dumnezeu, pe acela il va nimici Dumnezeu; caci templul lui Dumnezeu este sfant, si asa sunteti voi. (1 Corinteni 3:17)

25 Si Eu iti spun: tu esti Petru, si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, si portile Locuintei mortilor nu o vor birui. (Matei 16:18)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!