Cum să construiești o căsătorie puternică

Visits: 0

Reflecție pentru cuplurile căsătorite bazată pe 1 Petru 3: 7. Cum să facem față diferențelor în căsătorie? Căsătoria a doi creștini este în primul rând un angajament față de Isus Hristos și apoi unul față de celălalt.

Cum să construiești o căsnicie puternică

Barbatilor, purtati-va si voi, la randul vostru, cu intelepciune cu nevestele voastre, dand cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor mosteni impreuna cu voi harul vietii, ca sa nu fie impiedicate rugaciunile voastre. (1 Petru 3:7)

Căsătoria pentru creștini este în primul rând un angajament față de Isus Hristos și apoi unul față de celălalt. Satana iubește să distrugă căsătoriile, iar cea mai bună protecție împotriva atacurilor sale este o relație profundă, reciproc împărtășită cu Isus Hristos și angajamentul de a asculta Cuvântul lui Dumnezeu. În fața acestui tip de angajament, nu cred că o căsătorie poate eșua.

Cu toate acestea, pentru a ne extinde, iată două principii care întăresc căsătoria. În primul rând, concentrează-te pe a fi ceea ce ar trebui să fii în interior, nu doar ceea ce spui, ce ai, sau chiar aspectul tău exterior este important, ca să fie aliniat cu cuvântul lui Dumnezeu.

Petru dă acest principiu soțiilor în 1 Petru 3: 3-4, dar se aplică fără îndoială și soților: „Ținuta ta nu este cea exterioară a coafurilor ostentative, a ornamentelor din aur sau a rochiilor luxoase, ci cea interioară, cea a inima, în podoaba nestricăcioasă a unui duh blând și pașnic, care este de mare stimă înaintea lui Dumnezeu ».

Un al doilea principiu este acesta: concentrați-vă pe cunoașterea cine este soțul dumneavoastră. Am sfătuit mulți oameni ale căror căsătorii eșuează pur și simplu pentru că nu au avut niciodată timp să se cunoască.

Este important să ne dăm seama că nicio persoană nu este perfectă și nici căsătoria nu este. Dacă te agăți de frustrare de idealul a ceea ce vrei să fie soția ta, îți strici căsătoria.

Renunță la ideea ta despre partenerul perfect și începe să înveți să-ți înțelegi și să-ți iubești partenerul. Trăiește cu partenerul tău „cu înțelepciune” (1 Petru 3.7).

Ce poți face sau vei face pentru a cunoaște, partenerul tău de viață?

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!