Versete de încurajare pentru a merge mai departe

Câți dintre noi am simțit că nu mai putem continua, că situația noastră este foarte dificilă? Cu siguranță că mulți dintre noi au făcut-o, dar cât de bine este să știm că Dumnezeu este alături de noi, uneori avem nevoie doar să facem liniște și să ascultăm vocea Lui în mijlocul acelei tăceri ascuțite pe care o provoacă problemele.

Dacă treci prin anumite dificultăți, poate că această listă de versete și texte biblice de încurajare te va ajuta să mergi mai departe și să-ți amintești că totul în această viață are un sens atunci când mergi mână în mână cu Dumnezeu.


1) El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:4)
2) Isus S-a întors, a văzut-o şi i-a zis: „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.” Şi s-a tămăduit femeia chiar în ceasul acela. (Matei 9:22)
3) Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10)
4) Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!
Bucuraţi-vă şi înveseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi. (Matei 5:11-12)
5) În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:2-3)
6) Binecuvântă, dar, casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, şi, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie.” (2 Samuel 7:29)
7) Căci Tu binecuvântezi pe cel neprihănit, Doamne, şi-l înconjori cu bunăvoinţa Ta, cum l-ai înconjura cu un scut. (Psalmi 5:12)
8) Binecuvântarea Domnului îmbogăţeşte şi El nu lasă să fie urmată de niciun necaz. (Proverbe 10:22)
9) Doamne, tăria, cetăţuia şi scăparea mea în ziua necazului! Neamurile vor veni la Tine de la marginile pământului şi vor zice: „Părinţii noştri n-au moştenit decât minciună, idoli deşerţi care nu sunt de niciun ajutor! (Ieremia 16:19)
10) Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu: pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu: pe El Îl voi preamări. (Exod 15:2)
11) Dar, Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul!
Eu strig cu glasul meu către Domnul, şi El îmi răspunde din muntele Lui cel sfânt. (Oprire)
Mă culc, adorm şi mă deştept iarăşi, căci Domnul este sprijinul meu.
Nu mă tem de zecile de mii de popoare care mă împresoară din toate părţile. (Psalmi 3:3-6)
12) Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale să-ţi meargă bine, şi sănătatea ta să sporească tot aşa cum sporeşte sufletul tău. (3 Ioan 1:2)
13) Orice armă făurită împotriva ta va fi fără putere; şi pe orice limbă care se va ridica la judecată împotriva ta o vei osândi. Aceasta este moştenirea robilor Domnului, aşa este mântuirea care le vine de la Mine, zice Domnul. (Isaia 54:17)
14) Domnul a abătut de la tine pedepsele tale, a îndepărtat pe vrăjmaşul tău; Domnul, Împăratul lui Israel, este în mijlocul tău; nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire! (Tefania 3:15)
15) „Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă. Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi înaintea împăratului Asiriei şi înaintea întregii mulţimi care este cu el; căci cu noi sunt mai mulţi decât cu el.
Cu el este un braţ de carne, dar cu noi este Domnul Dumnezeul nostru care ne va ajuta şi va lupta pentru noi.” Poporul a avut încredere în cuvintele lui Ezechia, împăratul lui Iuda. (2 Cronici 32:7-8)
16) Dumnezeul cel Veşnic este un loc de adăpost, şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare. El a izgonit pe vrăjmaş dinaintea ta şi a zis: „Nimiceşte-l.” (Deuteronom 33:27)
17) Da, fericirea şi îndurarea mă vor însoţi în toate zilele vieţii mele, şi voi locui în Casa Domnului până la sfârşitul zilelor mele. (Psalmi 23:6)
18) Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.
De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor.
Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. (Psalmi 46:1-3)
19) Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. (Ioan 14:1)
20) Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul!
Căci el este ca un pom sădit lângă ape care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod. (Ieremia 17:7-8)

Textele biblice de încurajare în momente dificile sunt fundamentale pentru a ne întări credința. Merită menționat faptul că dacă doriți să citiți texte biblice de motivare, le veți găsi și pe site-ul nostru.

Fie ca aceste mesaje biblice de putere și încurajare să vă umple de speranță în Hristos, Domnul nostru iubit. Ni s-au cerut versete de încurajare pentru tineri și vrem să vă spunem că avem și o secțiune de versete pentru copiii noștri. De asemenea, avem o secțiune de versete încurajatoare.

Sperăm că aceste versete de încurajare și motivație vă pot ajuta să mergeți mai departe. Amintiți-vă că Dumnezeu dă putere celor care o cer. Dacă ai fost binecuvântat cu aceste citate biblice, ajută-ne și dă-ne share pe rețelele tale de socializare pentru a binecuvânta mai multe vieți. Dacă doriți mai multe versete de încurajare, comentați și le vom adăuga.

Rugăciune

Dumnezeule Atotputernic! Numai Tu ești demn de toată lauda și închinarea supremă. Te rog prin Domnul meu Isus Hristos să-mi înnoiești puterea, m-am simțit epuizat și descurajat să merg mai departe. Simt uneori că trebuie să renunț și de aceea Te rog să revarsă favoare și har asupra vieții mele, astfel încât să merg mai departe, fără să mă opresc, spre țintă. Ajută-mă, Duhule Sfânt, să alerg spre Isus fără să mă obosesc sau să mă plâng. Doresc să fiu puternică și curajoasă, dar am nevoie ca tu să mă susții și să fii tăria mea, Doamne. Recunosc că dragostea ta m-a susținut până în acest moment și că nu mi-a lipsit mângâierea ta, însă am nevoie ca tu să-ți înnoiești Duhul tău în mine și să-mi umpli inima cu o mare credință pentru a atinge obiectivele pe care le am, conform scopului tău, Dumnezeul meu. Cuvântul Tău spune: "Căci Tu, Doamne, îl vei binecuvânta pe cel neprihănit, îl vei înconjura cu harul Tău ca cu un scut. Binecuvântează lucrarea mâinilor mele și nu-mi lăsa inima să se întristeze, nici sufletul să se tulbure din cauza a ceea ce văd, ține-mi ochii ațintiți asupra Ta, Isuse, ca să nu mă abat de la calea Ta. Păzește-mi inima de lăcomie și ferește-mi ochii de vanitate, ajută-mă să primesc corecția cu umilință și să fiu mai inteligent în munca mea și dă-mi înțelepciunea de a lua decizii bune. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!