7 versete biblice pentru ziua copiilor

Visits: 93

Fiecare copil este o creație specială și minunată a lui Dumnezeu, iar El se bucură de viața lor, așa că nu trebuie să vedem copiii ca pe o povară sau o responsabilitate chinuitoare. Copiii sunt o binecuvântare, o moștenire de la Dumnezeu și o răsplată pentru viața noastră.

Este un mare privilegiu și o mare onoare să îi putem privi cum cresc și să îi instruim în frica Domnului. Dumnezeu a creat fiecare parte a trupului lor, să ne rugăm pentru aceasta, El i-a format așa cum a vrut, să mulțumim pentru viața lor și El este Cel care se bucură cel mai mult să-i vadă cum se nasc, cum cresc și cum folosesc spre bine toate talentele și potențialul pe care le-a pus în copii. “Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.” (Psalmul 139:15-16)

Ziua Copiilor este o ocazie specială pentru a celebra viața și inocența copiilor, pentru a le arăta dragostea și aprecierea noastră și pentru a ne aminti de importanța lor în lumea noastră. Copiii sunt daruri de la Dumnezeu și merită să fie iubiți, protejați și îndrumați cu iubire și înțelepciune. Biblia ne oferă numeroase versete care ne ajută să ne amintim de importanța copiilor și să le arătăm respectul și dragostea noastră.

În cele ce urmează, vom explora 7 versete biblice pentru Ziua Copiilor, care să ne ajute să ne amintim de darurile pe care le reprezintă copiii în lumea noastră.


1) Şi tu, pruncule, vei fi chemat proroc al Celui Preaînalt. Căci vei merge înaintea Domnului, ca să pregăteşti căile Lui (Luca 1:76)
2) Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. (Psalmi 127:3)
3) Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbe 22:6)
4) „Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
 Domnul să facă să lumineze faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine!
Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! (Numeri 6:24-26)
5) În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor. (Matei 11:25)
6) Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor, şi părinţii sunt slava copiilor lor. (Proverbe 17:6)
7) Isus le-a cunoscut gândul inimii, a luat un copilaş, l-a pus lângă El
şi le-a zis: „Oricine primeşte pe acest copilaş, în Numele Meu, pe Mine Mă primeşte; şi oricine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Fiindcă cine este cel mai mic între voi toţi acela este mare.” (Luca 9:47-48)

Aceste 7 versete biblice ne reamintesc de importanța copiilor în lumea noastră și ne încurajează să-i iubim, să-i protejăm și să-i îndrumăm cu iubire și înțelepciune. Sărbătorind Ziua Copiilor, ne aducem aminte că acești mici daruri de la Dumnezeu sunt o binecuvântare în viețile noastre și că ei ne pot învăța multe lecții importante despre inocență, curaj și dragoste. În calitate de adulți, avem datoria să îi protejăm și să îi îndrumăm pe copii spre un viitor mai bun, prin exemplul pe care îl dăm și prin iubirea și atenția pe care le oferim.

Sărbătorind Ziua Copiilor, ne reamintim că fiecare copil este unic și special și că merită dragostea și respectul nostru. Să îi iubim și să îi protejăm cu toată inima noastră și să le oferim înțelepciunea și îndrumarea de care au nevoie pentru a deveni adulți responsabili și iubitori de Dumnezeu.

Rugăciune

Domnul meu, sfânt și minunat este numele tău, nimic nu egalează sfințenia ta! Vin la tine prin Domnul meu Isus Cristos, numai tu ești vrednic de toată slava și cinstea. Îți mulțumesc în această zi specială dedicată micuților din casă, te rog ca ei să te cunoască și ca viața lor să fie transformată și umplută de prezența ta. Doamne, în această zi de sărbătoare dedicată lor, Îți mulțumesc pentru copiii mei, mă rog ca ei să crească zilnic în înțelepciune, har și statura, iubind și practicând cuvântul Tău. Declar că îți vei împlini scopul în ei și că vor fi copii după inima Ta, ascultători de Tine și de părinții lor. Fie ca eu să-i instruiesc în căile Tale, așa cum a făcut-o Ana, care l-a dedicat pe Samuel de la o vârstă foarte fragedă slujirii Domnului. Tată, dă-mi înțelepciunea și prudența de a-i îndruma și instrui în căile Tale. Te rog, păzește-le ieșirile și intrările, protejează-i de toate șiretlicurile și minciunile vrăjmașului. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!