8 versete biblice pentru ziua muncitorului

Visits: 10

În Biblie putem găsi multe motivații pentru a face față muncii noastre ca buni creștini. Cu siguranță, munca aduce binecuvântare, mai ales atunci când este făcută cu dragoste și în deplină armonie, dar nu trebuie să uităm de la cine vine binecuvantarea.

Contrar a ceea ce cred unii, munca nu este nici o pedeapsă, nici un blestem, ci este o încredințare divină care are la bază marea responsabilitate de a îngriji și de a administra bine ceea ce Dumnezeu a creat, căci El a încredințat omenirii grija întregii creații. “Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine. (Psalmul 128:2)


1) Aşa că am văzut că nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui. Căci cine-l va face să se bucure de ce va fi după el? (Eclesiastul 3:22)
2) Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.” (Ioan 6:27)
3) Orice faceţi să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, (Coloseni 3:23)
4) Cine fura să nu mai fure; ci mai degrabă să lucreze cu mâinile lui la ceva bun, ca să aibă ce să dea celui lipsit. (Efeseni 4:28)
5) Să căutaţi să trăiţi liniştiţi, să vă vedeţi de treburi şi să lucraţi cu mâinile voastre, cum v-am sfătuit. (1 Tesaloniceni 4:11)
6) Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi. (Evrei 6:10)
7) Noi muncim, în adevăr, şi ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, şi mai ales al celor credincioşi. (1 Timotei 4:10)
8) Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine. (Psalmul 128:2)

Rugăciune

Domnul meu, sfânt și minunat este numele tău, nimic nu este egal cu sfințenia ta, numai tu ești vrednic de slavă și de cinste. Astăzi ca în fiecare zi îți mulțumesc pentru munca mea și în această zi care este dedicată tuturor celor care fac, te rog să le binecuvântezi viața și să înmulțești rodul mâinilor lor. Îți cer să se dezvăluie în inimile lor că Tu ești cel care dăruiește toate lucrurile, că ele nu sunt prin priceperea sau abilitățile noastre, ci că Tu ești cel care dă puterea, sănătatea și inteligența de a face toate lucrurile. Doamne, îți mulțumesc pentru munca mea, mijlocul prin care m-ai binecuvântat și nu numai pe mine, ci și pe familia mea, te rog să mă ajuți și să-mi dai puterea de a-mi face munca. Dă-mi înțelepciunea, pentru a lua orice decizie la locul de muncă, vreau să fac lucrurile din inimă ca pentru Tine și nu ca pentru oameni, înlătur plângerile din viața mea și declar deschise ușile de angajare asupra acelor oameni care caută, ca și ei să poată genera venituri și să se întrețină. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!