8 psalmi de citit în vremuri dificile și pline de disperare

Views: 83

Este greu să ne păstrăm moralul ridicat atunci când trecem prin momente dificile. Dar, ca și copii ai lui Dumnezeu, este bine să ne amintim că nu suntem singuri. În cele mai dificile momente, Biblia ne oferă cuvinte de mângâiere pentru a ne ajuta să mergem mai departe. În Dumnezeu putem găsi încurajarea de care avem nevoie pentru a merge mai departe în mijlocul dificultăților.

Cartea Psalmii ne oferă multe versete care acționează ca un balsam în momente de suferință sau de anxietate. Întărește-ți credința și primește speranță astăzi prin următoarele texte biblice.

1) Mântuirea vine de la Dumnezeu

Scăparea celor neprihăniţi vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului. (Psalmi 37:39)

Dumnezeu te susține în ceasul necazului. Dacă Îl iubești pe Dumnezeu și i-ai dedicat viața, Dumnezeu va avea grijă de tine chiar și în mijlocul celor mai mari probleme. Încredeți-vă în Dumnezeu, El este puternic și vă va ajuta să depășiți adversitatea.

2) Te poți refugia în Dumnezeu

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi.
De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. (Psalmi 46:1-2)

Nu uitați niciodată că vă puteți întoarce la Dumnezeu în mijlocul oricărei situații. Refugiați-vă în El! Amintiți-vă că, chiar și în cele mai dificile sau disperate momente, Dumnezeu este cu voi, având grijă de voi și dându-vă puterea de care aveți nevoie.

3) Vei fi mereu în siguranță în casa Domnului.

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt şi se odihneşte la umbra Celui atotputernic, (Psalmi 91:1)

În mijlocul vremurilor nesigure, ești protejat sub umbra Domnului. Petreceți timp în prezența lui, primiți îmbrățișarea lui iubitoare în fiecare zi. În Dumnezeu sunteți în siguranță pentru toată veșnicia!

4) Puterea lui Dumnezeu te salvează

Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund, scutul meu, tăria care mă scapă şi întăritura mea! (Psalmi 18:2)

Dacă încercările par să persiste și nu se vor sfârși niciodată, adăpostiți-vă în Domnul. Mai devreme sau mai târziu, dificultățile vor trece, dar puterea lui Dumnezeu este veșnică. El își întinde astăzi mâna Sa puternică spre tine și te salvează, întoarce-te la El!

5) Puterea ta vine de la Domnul

Domnul este tăria mea şi scutul meu; în El mi se încrede inima, şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. (Psalmi 28:7)

Poți să te bazezi pe ajutorul și puterea lui Dumnezeu în momentul în care ai cea mai mare nevoie. Îți amintești cum te-a protejat și te-a întărit în mijlocul unor situații dificile? Hotărăște-te să continui să te încrezi în Dumnezeu și amintește-ți de credincioșia Lui. El îți va reînnoi puterea și inima ta va fi plină de recunoștință.

6) Ești binecuvântat cu pacea lui Dumnezeu.

Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântă pe poporul Său cu pace. (Psalmi 29:11)

Vei fi întărit prin primirea păcii pe care Dumnezeu ți-o va da în mijlocul luptelor tale. Pacea lui Dumnezeu nu depinde de circumstanțele din jurul tău, ci de apropierea ta de El și de convingerea ta că El este în control și va acționa. Deschide-ți inima păcii Sale astăzi!

7) ¡Îndrăznește și fii plin de curaj!

 Fiţi tari şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul! (Psalmi 31:24)

¿Așteptați pe Domnul? ¡Bucurați-vă! Dumnezeu va lucra în orice moment, el nu-și abandonează copiii săi iubiți. Păstrați-vă credința în puterea Lui și în imensa Lui iubire. Așteptați-l, veți vedea că va acționa.

8) Domnul este stânca ta

 Căci cine este Dumnezeu, afară de Domnul, şi cine este o stâncă, afară de Dumnezeul nostru? (Psalmi 18:31)

Nu există nimeni ca Dumnezeu, nimeni care să vă poată oferi siguranța și sprijinul total de care aveți nevoie. În Hristos stați pe o stâncă sigură. Nici o furtună sau cutremur nu te poate smulge din brațele Sale puternice. Ține-te bine de stâncă, ține-te bine de Dumnezeu.

Căutați-L pe Dumnezeu atunci când vă aflați în mijlocul unor vremuri dificile și veți primi încurajarea pentru a continua.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!