Versete biblice despre cum să tratezi străinii

Visits: 34

Imigrarea este o practică foarte comună care datează de mii de ani; dar pentru unii, este încă o problemă controversată. Biblia vorbește despre acest subiect și ne ajută să vedem imigranții într-un mod diferit: cu dragostea lui Dumnezeu.

Aceste versete din Biblie ne spun despre cum să tratăm străinii și ne amintesc că, în cele din urmă, suntem cu toții străinii în această lume, deoarece adevărata noastră casă este în eternitate.

Sa nu chinuiesti pe strain si sa nu-l asupresti, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. (Exodul 22:21)

Sa nu asupresti pe strain; stiti ce simte strainul, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. (Exodul 23:9)

Daca un strain vine sa locuiasca impreuna cu voi in tara voastra, sa nu-l asupriti. 34 Sa va purtati cu strainul care locuieste intre voi ca si cu un bastinas din mijlocul vostru; sa-l iubiti ca pe voi insiva, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. (Leviticul 19:33-34)

Sa iubiti pe strain, caci si voi ati fost straini in tara Egiptului. (Deuteronomul 10:19)

“Blestemat sa fie cel ce se atinge de dreptul strainului, orfanului si vaduvei!” – Si tot poporul sa raspunda: “Amin!” (Deuteronomul 27:19)

Asa vorbeste Domnul: “Faceti dreptate si judecata; scoateti pe cel asuprit din mainile asupritorului; nu chinuiti pe strain, pe orfan si pe vaduva; nu apasati si nu varsati sange nevinovat in locul acesta! (Ieremia 22:3)

Domnul ocroteste pe cei straini, sprijina pe orfan si pe vaduva, dar rastoarna calea celor rai. (Psalmii 146:9)

Sa nu dati uitarii primirea de oaspeti, caci unii, prin ea, au gazduit fara sa stie pe ingeri. (Evrei 13:2)

Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu, (Efeseni 2)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!