Consecințele teribile ale preacurviei

Views: 63

Aproape toată lumea recunoaște avantajele fidelității în căsătorie. Dar preacurvia continuă să destrame familii.

CE SPUN OAMENII

În unele culturi, este chiar considerat normal ca persoanele căsătorite, în special bărbații, să aibă relații sexuale în afara căsătoriei. Și mulți cred că mariajul nu trebuie să fie pe viață.

CE SPUNE BIBLIA

În Biblie, cuvântul “adulter” se referă de obicei la situația în care un bărbat sau o femeie căsătorit(ă) întreține de bună voie relații sexuale cu altcineva decât soțul/soția sa (Iov 24:15; Proverbe 30:20). Adulterul este respingător pentru Dumnezeu. De fapt, în Legea pe care a dat-o lui Israel, adulterul era pedepsit cu moartea (Leviticul 18:20, 22, 29). Iar Iisus Hristos a spus că ucenicii Săi nu trebuie să comită adulter (Matei 5:27, 28; Luca 18:18-20).

Magnitudinea păcatului preacurviei. Gravitatea acestui păcat este de obicei confundată cu amploarea scandalului, dacă este descoperit; cu alte cuvinte, se crede că dacă nu există scandal, nu există gravitate.

Sau facem greșeala de a crede că, doar pentru că nimeni nu observă, nimeni nu este rănit; dar este, iar primii care sunt răniți sunt chiar protagoniștii.

Păcatul adulterului dăunează Bisericii, dăunează societății și, prin urmare, este mai grav decât cred oamenii, chiar dacă societatea îl vede “într-o lumină bună”.

În realitate, acest păcat are de-a face cu ceva mult mai profund, și anume cu ruperea legământului cu Dumnezeu.

Nu există nicio justificare pentru niciun păcat. Nu poți justifica un păcat, mai ales adulterul, cu o logică pretins umană spunând, de exemplu: Suntem bine și fericiți, toată lumea o face, vina eșecului căsniciei nu a fost a mea și, prin urmare, am tot dreptul să-mi refac viața cu o altă persoană cu orice preț, sunt cu o persoană care mă prețuiește, are grijă de copiii mei și, mai ales, mă iubește, etc…

Într-o relație preacurvară (sau păcătoasă) nu există dragoste. Oamenii nu vin cu povestea că există iubire în mijlocul păcatului: Poți să-i spui infatuare nesănătoasă, împăcare pentru lipsuri, nevoie de sex, căutare de protecție, cum vrei, dar acolo nu există iubire.

Dumnezeu este IUBIRE (1 Ioan 4, 8), de aceea iubirea nu poate fi cu adevărat decât în relații binecuvântate de El și în cei care doresc și respectă prezența Lui (de aceea este atât de important să avem și să apărăm – chiar dacă doar unilateral – sacramentul căsătoriei).

Din același motiv trăiesc și cuplurile logodnice care cad în curvie și pot sfârși rău, pentru că dragostea pleacă de acolo și face loc păcatului.

Dacă recunoașteți că sunteți în adulter, să vă fie clar că dacă vă mărturisiți păcatul în fața Domnului, El vă iartă și vă oferă o nouă șansă. Dar, este imperativ să renunțați la acest comportament imoral. Vi se cere să înăbușiți această robie din fașă. Fiul lui Dumnezeu vă va întări dacă îi cereți acest lucru.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 2 Promedio: 3]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!