Versete biblice despre datorii financiare

Datoria poate aduce mai mult decât probleme financiare acasă. De aceea Biblia ne avertizează să fim atenți la împrumuturi, și în schimb, trebuie să acordăm prioritate, bunei administrări a resurselor de care dispunem.

Aceste versete biblice se referă la datoria financiară, și ne ajută să gândim serios înainte de a face un împrumut. Și dacă avem deja o datorie, ne amintesc să fim sârguincioși și să plătim înapoi.

Versete biblice despre datorii financiare

Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da. (Psalmii 37:21)

Bogatul stapaneste peste cei saraci, si cel ce ia cu imprumut este robul celui ce-i da cu imprumut. (Proverbele 22:7)

Nu fi printre cei ce pun chezasii, printre cei ce dau zalog pentru datorii. Caci daca n-ai cu ce sa platesti, pentru ce ai voi sa ti se ia patul de sub tine? (Proverbele 22:26-27)

Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona. (Matei 6:24)

Sa nu fiti iubitori de bani. Multumiti-va cu ce aveti, caci El insusi a zis: „Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evrei 13:5)

Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea. (Romani 13:7)

Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea. (Romani 13:8)

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!