13 Versete de mulțumire pentru copii

Views: 166

Dumnezeu ne dăruiește multe binecuvântări de-a lungul vieții noastre, printre care și privilegiul și responsabilitatea mare și frumoasă de a avea copii.

Fără îndoială, unul dintre cele mai fericite momente din viața noastră este atunci când îi vedem născându-se și pentru asta ar trebui să ne arătăm recunoștința față de Dumnezeu și față de toți oamenii din jurul nostru.


“Mulțumesc totdeauna Dumnezeului meu pentru voi, pentru harul lui Dumnezeu care v-a fost dat în Hristos Isus. (1 Corinteni 1:4)


1) Copiii copiilor sunt cununa bătrânilor, şi părinţii sunt slava copiilor lor. (Proverbe 17:6)
2)Tatăl celui neprihănit se înveseleşte, şi cel ce dă naştere unui înţelept se bucură.
Să se bucure tatăl tău şi mama ta, să se înveselească cea care te-a născut.
Fiule, dă-mi inima ta şi să găsească plăcere ochii tăi în căile mele.
Căci curva este o groapă adâncă, şi străina o fântână strâmtă.
Ea pândeşte ca un hoţ şi măreşte între oameni numărul celor stricaţi.
Ale cui sunt vaietele? Ale cui sunt oftările? Ale cui sunt neînţelegerile? Ale cui sunt plângerile? Ale cui sunt rănirile fără pricină? Ai cui sunt ochii roşii?
Ale celor ce întârzie la vin şi se duc să golească paharul cu vin amestecat.
Nu te uita la vin când curge roşu şi face mărgăritare în pahar; el alunecă uşor,
dar pe urmă ca un şarpe muşcă şi înţeapă ca un basilic.
Ochii ţi se vor uita după femeile altora, şi inima îţi va vorbi prostii.
Vei fi ca un om culcat în mijlocul mării, ca un om culcat pe vârful unui catarg.
„M-a lovit… dar nu mă doare!… M-a bătut… dar nu simt nimic! Când mă voi trezi? Mai vreau vin!” (Proverbe 24:35)
3) Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe.
Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmi 127:4-5)
4) Fiii noştri sunt ca nişte odrasle, care cresc în tinereţea lor; fetele noastre, ca nişte stâlpi săpaţi frumos, care fac podoaba caselor împărăteşti. (Psalmi 144:12)
5) Mulţumesc Dumnezeului meu totdeauna, cu privire la voi, pentru harul lui Dumnezeu care v-a fost dat în Isus Hristos. (1 Corinteni 1:4)
6) …Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos,
din care îşi trage numele orice familie, în ceruri şi pe pământ, (Efeseni 3:14-15)
7) Dar bunătatea Domnului ţine în veci pentru cei ce se tem de El, şi îndurarea Lui pentru copiii copiilor lor, (Psalmi 103:17)
8) Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbe 22:6)
9) Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. (Psalmi 127:3)
10) Nevasta ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale; copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. (Psalmi 128:3)
11) Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi Domnului, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Râu, sau dumnezeilor amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.” (Iosua 24:15)
12) Şi poruncile acestea, pe care ţi le dau astăzi, să le ai în inima ta.
Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula.
Să le legi ca un semn de aducere aminte la mâini şi să-ţi fie ca nişte fruntare între ochi.
Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale. (Deuteronom 6:6-9)
13) În vremea aceea, Isus a luat cuvântul şi a zis: „Te laud, Tată, Doamne al cerului şi al pământului, pentru că ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi, şi le-ai descoperit pruncilor. (Matei 11:25)

Rugăciune

Dumnezeule Atotputernic! Vin la Tine prin Domnul meu Iisus Hristos, numai Tu ești vrednic de toată lauda și închinarea supremă. Tată, îți mulțumesc pentru viețile copiilor mei, binecuvântează-i, fă-i bărbați și femei buni care se tem de tine. Fie ca Cuvântul Tău și Duhul Tău cel Sfânt să-i îndrume pe calea pe care trebuie să o urmeze și să ia deciziile corecte, fie că sunt legate de familie, de finanțe sau de muncă, și să se descurce în viață cu prudență și înțelepciune. Învață-i în fiecare zi să aibă o inimă umilă, să-și onoreze și să-și asculte părinții, umple-i, încurajează-i și întărește-i în puterea tăriei tale. Mă rog ca, oriunde vor merge, să fie purtători ai slavei tale și să strălucească ca niște luminițe. Doamne Iisuse, îți mulțumesc că mi-ai binecuvântat viața prin copiii mei, îți cer ca în mijlocul eșecurilor și slăbiciunilor lor să aibă o inimă dispusă să recunoască faptul că au nevoie de prezența și călăuzirea Ta. Declar că Tu Îți vei împlini scopul asupra generației mele și că nimic nu le va smulge din mâna Ta. Tu spui în Cuvântul Tău: "Iată, copiii sunt o moștenire de la Domnul; rodul pântecelui este un lucru de preț. Te rog să întinzi mâna Ta puternică peste ei și să-i păzești de orice viclenie și de orice pândă a dușmanului. În numele lui Isus, Amin!
Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!