Să-l mustrăm pe diavol ¿Este biblic?

Views: 12

Există unii creștini care cred că nu numai că au autoritatea de a-l mustra pe diavol, dar trebuie să fie dedicați și la slujba de a-l mustra continuu. Nu există nicio bază biblică pentru o astfel de credință. Spre deosebire de Dumnezeu, Satana nu este omniprezent. El poate fi doar într-un singur loc în același timp, iar probabilitatea de a hărțui personal creștinii este infimă. Bineînțeles, Satana are legiuni de demoni care îi execută ordinele și care sunt peste tot încercând să distrugă mărturiile credincioșilor. Trebuie remarcat aici că un creștin nu poate fi posedat de un demon în același mod în care sunt descriși oamenii ca fiind posedați în Biblie.

Ca și creștini, trebuie să fim conștienți de realitatea prezenței răului. În timp ce ne străduim să rămânem fermi în credința noastră, trebuie să ne dăm seama că dușmanii noștri nu sunt doar idei umane, ci forțe reale care vin din partea puterilor întunericului. Biblia spune: “Căci noi nu ne luptăm împotriva cărnii și a sângelui, ci împotriva principatelor, împotriva puterilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva oștirilor duhovnicești ale răutății din locurile cerești” (Efeseni 6:12). (Efeseni 6:12).

Este demn de remarcat faptul că, dacă putem alunga demoni în numele lui Iehova, autoritatea ne este dată prin numele lui Hristos. Dar trebuie să fim corecți din punct de vedere spiritual și integri, așa cum au încercat exorciștii să facă același lucru ca Isus și Pavel, dar demonii și-au bătut joc de ei (Fapte 19:13-16).

¿Ca și creștin, am eu autoritatea de a-l mustra pe Satana?

Ca și creștini, trebuie să recunoaștem în orice moment că cel care are puterea de a-l mustra pe Satana este Isus, nu trebuie să ne lăudăm și cu atât mai puțin să mustrăm fără numele lui Iehova. Vă reproșez că Satana nu ar trebui să existe în vocabularul unui credincios.

Biblia nu le dă creștinilor autoritatea de a-l mustra pe diavol, ci de a i se împotrivi. Iacov 4:7 spune: “Supuneți-vă deci lui Dumnezeu; împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi.” Zaharia 3:2 ne spune că Domnul este Cel care îl mustră pe Satana. Chiar și Mihail, unul dintre cei mai puternici îngeri, nu a îndrăznit să-l acuze pe Satana, ci mai degrabă a spus: “Domnul te mustră” (Iuda 1:9). Ca răspuns la atacurile lui Satana, un creștin trebuie să apeleze la Hristos. În loc să ne concentrăm asupra înfrângerii diavolului, trebuie să ne concentrăm asupra urmării lui Hristos (Evrei 12:2) și să ne încredem în El pentru a învinge forțele răului.

Cele mai eficiente arme pe care le avem împotriva diavolului sunt credința, înțelepciunea și cunoștințele noastre despre Dumnezeu și Cuvântul Său. Hristos, când a fost ispitit de Satana, i-a răspuns cu Scriptura (vezi Matei 4:1-11). Pentru a obține victoria în problemele spirituale, trebuie să ne păstrăm o conștiință curată și să avem control asupra gândurilor noastre. “Căci, deși umblăm în trup, nu ne luptăm după trup; căci armele luptei noastre nu sunt trupești, ci puternice, prin Dumnezeu, pentru dărâmarea întăriturilor, pentru doborârea argumentelor și a oricărei înălțimi care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu, și pentru aducerea în captivitate a oricărui gând la ascultarea lui Hristos.” (2 Corinteni 10:3-5).

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 0 Promedio: 0]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!