16 Versete biblice despre boală

Views: 379

Dumnezeu să vă binecuvânteze, de data aceasta vă prezentăm o listă de versete biblice despre boală. Aceste citate biblice despre vindecarea bolnavilor sunt speciale pentru a ne întări credința.

1 Este vreunul printre voi bolnav? Sa cheme pe prezbiterii bisericii; si sa se roage pentru el, dupa ce-l vor unge cu untdelemn in Numele Domnului. 15 Rugaciunea facuta cu credinta va mantui pe cel bolnav, si Domnul il va insanatosi; si, daca a facut pacate, ii vor fi iertate. (Iacov 5:14-15)

2 Voi sa slujiti Domnului Dumnezeului vostru, si El va va binecuvanta painea si apele, si voi indeparta boala din mijlocul tau. (Exodul 23:25)

3 Preaiubitule, doresc ca toate lucrurile tale sa-ti mearga bine, si sanatatea ta sa sporeasca tot asa cum sporeste sufletul tau. (3 Ioan 1:2)

4 tamaduieste pe cei cu inima zdrobita si le leaga ranile. (Psalmii 147:3)

5 O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele. (Proverbele 17:22)

6 Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. (Isaia 53:4)

7 El a zis: “Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca.” (Exodul 15:26)

8 Vindecati pe bolnavi, inviati pe morti, curatati pe leprosi, scoateti afara dracii. Fara plata ati primit, fara plata sa dati. (Matei 10:8)

9 Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit. (Iacov 5:16)

10 sa vindecati pe bolnavii care vor fi acolo si sa le ziceti: “Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat de voi.” (Luca 10:9)

11 O nadejde amanata imbolnaveste inima, dar o dorinta implinita este un pom de viata. (Proverbele 13:12)

12 Vindeca-ma Tu, Doamne, si voi fi vindecat; mantuieste-ma Tu, si voi fi mantuit; caci Tu esti slava mea! (Ieremia 17:14)

13 Cata vreme am tacut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate. (Psalmii 32:3)

14 Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama. (Isaia 53:3)

15 Domnul deschide ochii orbilor; Domnul indreapta pe cei incovoiati; Domnul iubeste pe cei neprihaniti. (Psalmii 146:8)

16 Si am auzit un glas tare care iesea din scaunul de domnie si zicea: “Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. 4 El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut.” (Apocalipsa 21:3-4)

După cum am văzut, aceste versete de vindecare și minuni servesc drept încurajare pentru a continua să credem că în mijlocul bolii Dumnezeu este cu noi, din acest proces veți ieși și veți vedea Slava lui Dumnezeu. Cu timpul vei descoperi că totul avea un motiv.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 5 Promedio: 3.6]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!