16 Versete biblice despre sclavie

Views: 93

Istoria sclaviei din Biblie ne învață că Dumnezeu a dorit întotdeauna un popor liber, dar de multe ori din cauza deciziilor noastre ne legăm de lanțuri spirituale și fizice care sunt foarte complicate. Pentru a înțelege acest subiect, am pregătit o listă de versete biblice despre sclavie.

Listă de versete biblice despre sclavie

1 Ramaneti, dar, tari si nu va plecati iarasi sub jugul robiei. (Galateni 5:1)

2 “Adevarat, adevarat va spun”, le-a raspuns Isus, “ca oricine traieste in pacat este rob al pacatului. (Ioan 8:34)

3 Si voi n-ati primit un duh de robie, ca sa mai aveti frica; ci ati primit un duh de infiere care ne face sa strigam: “Ava!, adica: Tata!” (Romani 8:15)

4 Adu-ti aminte ca si tu ai fost rob in tara Egiptului, si Domnul, Dumnezeul tau, te-a scos din ea cu mana tare si cu brat intins: de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa tii ziua de odihna. (Deuteronomul 5:15)

5 Deci daca Fiul va face slobozi, veti fi cu adevarat slobozi. (Ioan 8:36)

6 Bogatul stapaneste peste cei saraci, si cel ce ia cu imprumut este robul celui ce-i da cu imprumut. (Proverbele 22:7)

7 Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica. (Romani 6:22)

8 Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti si rupe orice fel de jug; (Isaia 58:6)

9 Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu. (1 Petru 2:16)

10 Sfatuieste pe robi sa fie supusi stapanilor lor, sa le fie pe plac in toate lucrurile, sa nu le intoarca vorba, 10 sa nu fure nimic, ci totdeauna sa dea dovada de o desavarsita credinciosie, ca sa faca in totul cinste invataturii lui Dumnezeu, Mantuitorul nostru. (Tit 2:9-10)

11 Intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi sa fie slujitorul vostru; 27 si oricare va vrea sa fie cel dintai intre voi sa va fie rob. (Matei 20:26-27)

12 In adevar, daca ne-am facut una cu El, printr-o moarte asemanatoare cu a Lui, vom fi una cu El si printr-o inviere asemanatoare cu a Lui. 6 Stim bine ca omul nostru cel vechi a fost rastignit impreuna cu El, pentru ca trupul pacatului sa fie dezbracat de puterea lui, in asa fel ca sa nu mai fim robi ai pacatului; (Romani 6:5-6)

13 “Duhul Domnului este peste Mine, pentru ca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia; M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita, sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea, si orbilor capatarea vederii; sa dau drumul celor apasati (Luca 4:18)

14 Mana celor harnici va stapani, dar mana lenesa va plati bir. (Proverbele 12:24)

15 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus. 29 Si, daca sunteti ai lui Hristos, sunteti “samanta” lui Avraam, mostenitori prin fagaduinta. (Galateni 3:28-29)

16 Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1 Corinteni 12:13)

Sclavia din Vechiul Testament era fizică, în Noul Testament mulți erau sclavi ai patimilor și lăcomiei lor. Înțelesul sclaviei în Biblie este clar și merge mână în mână cu păcatul. Tipurile de sclavie spirituală sunt relatate în citatele biblice pe care le-am prezentat. Fii liber! Roagă-te, predică, depune mărturie.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 1]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!