21 de Versete biblice despre dependență de Dmnezeu

Views: 67

Dumnezeu să vă binecuvânteze, vrem să vă prezentăm o colecție de versete biblice despre dependența de Dumnezeu. Există o dependență absolută de Dumnezeu? Desigur, există personaje biblice care depind de Dumnezeu și fac fapte mari pentru asta.

A fi creștin în lumea în care trăim nu este o sarcină ușoară. Provocările zilnice, încercările, luptele și necazurile încearcă, în orice moment, să ne distanțeze de credința noastră. Dar nu putem renunța. Și când subiectul este Dependența, este întotdeauna bine să ne amintim de cuvântul Domnului, Dumnezeului nostru.

Deci aici enumerăm 21 versete despre Dependența de Dumnezeu. Prin aceste lecturi, vă puteți întări credința și puteți câștiga mai multă putere pentru a continua viața de zi cu zi.

1 Caci Eu sunt Domnul Dumnezeul tau care te iau de mana dreapta si-ti zic: “Nu te teme de nimic, Eu iti vin in ajutor!” (Isaia 41:13)

2 Increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! 6 Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile. (Proverbele 3:5-6)

3 Inima omului se gandeste pe ce cale sa mearga, dar Domnul ii indreapta pasii. (Proverbele 16:9)

4 Carnea si inima pot sa mi se prapadeasca: fiindca Dumnezeu va fi pururi stanca inimii mele si partea mea de mostenire. (Psalmii 73:26)

5 (O cantare a treptelor.) Imi ridic ochii spre munti… De unde-mi va veni ajutorul? 2 Ajutorul imi vine de la Domnul, care a facut cerurile si pamantul. (Psalmii 121:1-2)

6 Da, El nu va ingadui sa ti se clatine piciorul; Cel ce te pazeste nu va dormita. (Psalmii 121:3)

7 Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti. (Romani 12:16)

8 Omul face multe planuri in inima lui, dar hotararea Domnului, aceea se implineste. (Proverbele 19:21)

9 El da tarie celui obosit si mareste puterea celui ce cade in lesin. (Isaia 40:29)

10 Nu zic lucrul acesta avand in vedere nevoile mele; caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea in care ma gasesc. (Filipeni 4:11)

11 (O cantare a lui David.) Domnul este pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic. 2 El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna; (Psalmii 23:1-2)

12 Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:34)

13 Am necurmat pe Domnul inaintea ochilor mei: cand este El la dreapta mea, nu ma clatin. (Psalmii 16:8)

14 Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine si in cine raman Eu aduce mult rod; caci despartiti de Mine nu puteti face nimic. (Ioan 15:5)

15 Binecuvantarea Domnului imbogateste si El nu lasa sa fie urmata de niciun necaz. (Proverbele 10:22)

16 Ori de cate ori zic: “Mi se clatina piciorul!”, bunatatea Ta, Doamne, ma sprijina totdeauna. (Psalmii 94:18)

17 (O cantare a treptelor. Un psalm al lui Solomon.) Daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc; daca nu pazeste Domnul o cetate, degeaba vegheaza cel ce o pazeste. (Psalmii 127:1)

18 Caci ce sunt eu si ce este poporul meu, ca sa putem sa-Ti aducem daruri de bunavoie? Totul vine de la Tine si din mana Ta primim ce-Ti aducem. (1 Cronici 29:14)

19 Caci, dupa cum intr-un trup avem mai multe madulare, si madularele n-au toate aceeasi slujba, 5 tot asa si noi, care suntem multi, alcatuim un singur trup in Hristos; dar, fiecare in parte, suntem madulare unii altora. (Romani 12:4-5)

20 Domnul Se va lupta pentru voi; dar voi stati linistiti.” (Exodul 14:14)

21 Eu ma culc si adorm in pace, caci numai Tu, Doamne, imi dai liniste deplina in locuinta mea. (Psalmii 4:8)

Am văzut oameni mari ai Bibliei care depind de Dumnezeu, prin urmare, fără Dumnezeu nu suntem nimic. Aceste texte biblice ne arată clar că, departe de a depinde de bani, faimă sau altă dorință pământească, depindem mai mult de Dumnezeu.

Părerea dumneavoastră contează pentru noi
[Total: 1 Promedio: 5]

Scrie un comentariu

Aboneza-te, vei primi notificări prin email cu noile articole!